Γνήσια εκπρόσωπος της αληθινής cucina povera του νότου, η κουζίνα της Νάπολης, εμμένει στα τοπικά προϊόντα και μετουσιώνει απλές πρώτες ύλες στα πιο γευστικά τεχνάσματα. O ιταλικής καταγωγής chef, Mauro Peressini, ετοιμάζει ένα πρωτότυπο μενού και μας μυεί στις γεύσεις, τα αρώματα, τις συνήθειες και το ταμπεραμέντο των Ναπολιτάνων.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Instructor:
Mauro Peressini
Read his mini bio
X

O executive chef Mauro Peressini εργάζεται για περισσότερο από 20 χρόνια ως αρχιμάγειρας σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και της Ιταλίας. Για δύο χρονιές, το 2006 και το 2007, βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική του κουζίνα στο εστιατόριο “CIBUS” στην Αίγλη Ζαππείου. Aργότερα, αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας των εστιατορίων Alpino, δημιουργώντας γεύσεις με άρωμα Ιταλίας, πάντα σε συνδυασμό με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.  Τα τελευταία χρόνια, διαμένει στην Ελλάδα και έχει αναλάβει με επιτυχία τα menu πολλών γνωστών εστιατορίων και ξενοδοχείων, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Mύκονο και την Κρήτη, ανάμεσά τους τα Hotel Elounda Beach, 2mazi, Βellagio, Captain’s House – Grand Resort Lagonissi, κ.ά. Γνωστός για την αγάπη που έχει για την ελληνική κουζίνα, αλλά και την πολυετή πείρα και εξειδίκευσή του στην ιταλική κουζίνα, συνδυάζει υλικά και συνταγές και των δύο χωρών και προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε όσους αγαπούν την ιταλική κουζίνα κι όχι μόνο.

seminar date:
14/01/2020 - 17.35-20.00
Cost: 50€
Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.