Με όχημα τον πυρήνα της γεύσης και των ποιοτικών υλικών και προορισμό το αενάως διαστελλόμενο σύμπαν της μαγειρικής, o nomad chef Ανδρέας Λαγός, μας ταξιδεύει στις γεύσεις της παιδικής του ηλικίας.  Έμαθε από μικρός να εκτιμά τα αγνά συστατικά και τα αρώματα της ελληνικής γης και η κουζίνα του βασίζεται στις αρχές της απλότητας, τις εποχικές πρώτες ύλες και την αρμονία. Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές δοσμένες μέσα από μια σύγχρονη οπτική, θα μας ξυπνήσουν μνήμες από τις μυρωδιές των λαχανικών που βλασταίνουν στα μποστάνια, το πρώτο κρασί της χρονιάς στο ποτήρι, το άρωμα των φρεσκοκομμένων αρωματικών.

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Instructor:
Aνδρέας Λαγός
Read his mini bio
X

Ο Ανδρέας Λαγός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σάμο. Σπούδασε στη σχολή “LE MONDE” και στα 19 του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη. Θεωρεί πολύ σημαντική τη δια βίου μάθηση, είτε στους ματωμένους πάγκους της κρατικής Σχολής Κρέατος είτε στην κουζίνα-χειρουργείο του Ritz στο Παρίσι, όπου έκανε σεμινάρια γαλλικής παραδοσιακής μαγειρικής. Η ανάγκη του, ως chef, να “ταξιδέψει” έξω από τα στενά όρια της κουζίνας ενός εστιατορίου με στόχο να προωθήσει τη δική του φιλοσοφία για τη μαγειρική και το φαγητό, τον οδήγησαν στη δημιουργία του concept “Νomad by Andreas Lagos”.

Συνεργάζεται σε οργανωτικό και συμβουλευτικό επίπεδο με εστιατόρια, ξενοδοχεία και μονάδες εστιάσης. Παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μονάδες παραγωγής τροφίμων για τη δημιουργία προϊόντων, από τη σύλληψη της ιδέας έως τη δημιουργία συνταγών για μαζική παραγωγή. Μεταδίδει στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας, την εμπειρία και τις γνώσεις του μέσα από μαθήματα μαγειρικής και υπηρεσίες private chef στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε διεθνές επίπεδο, μοιράζεται τη φιλοσοφία του και την εμπειρία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Κύπρο, μέσα από ευρείες συνεργασίες  με διακεκριμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες για την ανάπτυξη καινοτόμων concepts και την προώθηση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.

Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία “Οι Γεύσεις που Μεγαλώσαμε”  και  “A Taste of Greece”. Έχει ξεχωρίσει για τη δημιουργικότητα, το πάθος και το ήθος του. Γεννημένος να εργάζεται ομαδικά, διακρίνεται για τον ήρεμο και αβίαστο τρόπο με τον οποίο μεταδίδει στην ομάδα του την αξία της αποτελεσματικής συνεργασίας. Εκπροσωπεί τη νέα γενιά Ελλήνων σεφ που έχουν επιτύχει πολλά, με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά.

seminar date:
15/01/2020 - 17.35-20.00
Cost: 60€

    I AM INTERESTED IN:
    Seminar

    Newsletter

    By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.