Όλοι γνωρίζουμε τα εκπληκτικά οφέλη που έχει το κρασί στην υγεία. Όταν αποτελεί μέρος μιας διατροφής στα πρότυπα της μεσογειακής δίαιτας, τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο ευεργετικά. Ειδικά στη χώρα μας, όπου η αμπελουργία είναι πολύ διαδεδομένη, η οινοποσία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διατροφικής κουλτούρας.

Η διάλεξη απευθύνεται σε σπουδαστές LE MONDE. Eίσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

 

 

Instructor:
Μαρία Τζίτζη, Σωτήρης Πανταζόπουλος
Read his mini bio
X

Μαρία Τζίτζη: Είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος. Τα τελευταία 35 χρόνια διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος οινολόγος και χημικός.Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων, και από το 2000 διδάσκει οινολογία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, στον οποίο είναι υπεύθυνη για θέματα οίνου.Είναι γευσιγνώστρια με περισσότερες από εξήντα συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, είτε ως κριτής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου.Συνεργάζεται με την Εθνική Ένωση Γευσιγνωστών της Ιταλίας (ONAV-Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Vino) όπου και παραδίδει σεμινάρια για τον ελληνικό αμπελώνα.Διετέλεσε για 12 χρόνια εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και εκπρόσωπός της στη Διεθνή Ένωση Οινολόγων.Έχει συγγράψει τα βιβλία «Στοιχεία οινολογίας – η τέχνη του οινοχόου» (εκδόσεις Les Livres du Tourisme), «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά» (εκδόσεις FAIREAD), “The wine treasure of Santorini” (εκδόσεις Νεφέλη), «Πρόσωπα του ελληνικού κρασιού» (εκδόσεις Νεφέλη), καθώς και τα μυθιστορήματα «Σκοτεινό κελάρι» (εκδόσεις Τσουκάτος), «Σαν κρασί» (εκδόσεις Anubis), «Φλαμπέ, η εκδίκηση των αστεριών» (εκδόσεις Νεφέλη).Το 2014 τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη “Chevalier du Mérite Agricole” και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων του Κρασιού (FIJEV).

Σωτήρης Πανταζόπουλος: Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του Αλεξάνδρειου εκπαιδευτικού ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Έχει εξειδικευτεί στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την επίβλεψη και την υποστήριξη της εκτέλεσης προγραμμάτων διατροφής,  την εκτίμηση της θρεπτικής κατάστασης υγιούς ή ασθενούντος πληθυσμού, στην εφαρμογή διατροφικών παρεμβάσεων στα πλαίσια της πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα Διατροφής και Διαιτολογίας και στην ανάλυση τροφίμων σε θρεπτικά και άλλα συστατικά για τις ανάγκες της διατροφικής σήμανσης. Είναι κάτοχος MSc Διασφάλισης Ποιότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) καθώς επίσης και πτυχιούχος Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος Διαιτολογικού τμήματος κέντρων Ευεξίας και Άσκησης,  υπεύθυνος Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Βουδούρης-Κώνστας Α.Εταιρία  εισαγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, της οποίας σχεδίασε και υλοποίησε  το σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας (HACCP-ISO 22000).  Έχει συνεργαστεί με τον ΕΦΕΤ (Ολυμπιακοί αγώνες 2004) συμμετέχοντας  στους ελέγχους και τις δειγματοληψίες τροφίμων εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και  πιστοποιημένος καθηγητής στην εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Εργάζεται σαν εκπαιδευτής   (διδάσκει Διατροφή-Διαιτητική και Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας) στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE.

seminar date:
21/01/2020 - 12.20-14.00
Cost: Δωρεάν
Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.