Διακρίσεις

Culinary Open competition at the Piraeus Port Authority

April 3, 2009 - Διακρίσεις

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος γαστρονομικός διαγωνισμός LE MONDE CULINARY OPEN με θέμα το μέλι.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας.

 

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όλους τους δευτεροετείς σπουδαστές των τμημάτων επαγγελματικής μαγειρικής και επαγγελματικής ζαχαροπλαστικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Οι 16 φιναλίστ του διαγωνισμού, οι συνταγές των οποίων προκρίθηκαν στην τελική φάση ανάμεσα σε συνολικά 91 αιτήσεις που κατέθεσαν οι δευτεροετείς σπουδαστές, παρασκεύασαν τις συνταγές τους ζωντανά μπροστά στη γαστρονομική επιτροπή την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.

Κάθε διαγωνιζόμενος είχε στη διάθεσή του 60 λεπτά για να παρασκευάσει ενώπιον της γαστρονομικής επιτροπής τη συνταγή που είχε εμπνευστεί με θέμα το μέλι. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος και οι αποκλίσεις στη βαθμολογία πολύ μικρές! Οι δυο πρώτοι νικητές στην κατηγορία της μαγειρικής ήταν ο Μοσχίδης Χρήστος, ο οποίος παρασκεύασε Οσομπούκο γαλοπούλας σε γλάσο από ρούμι και μέλι/ τερίνες μικρές από σταμναγκάθι και κυδώνι ενώ δεύτερος βγήκε ο Μπεσίρης Θεόδωρος με τη συνταγή Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με σπαράγγια και τρούφα καλοκαιρινή/ Σάλτσα με μέλι και λευκό κρασί μοσχάτο/ Γαρνιτούρα: φλογέρες μελιτζάνας με μουσελίν γλυκοπατάτατας.

Αντίστοιχα στην κατηγορία ζαχαροπλαστικής πρώτος βγήκε ο Βογιατζής Συμεών με τη συνταγή Long Honey Trip και δεύτερη η Χατζηγιάννη Ευαγγελία με τη συνταγή Μελένιο Ταξίδι. Οι δυο πρώτοι νικητές από κάθε κατηγορία κερδίζουν από μια υποτροφία στα προγράμματα μετεκπαίδευσης Eurochef και Europastry Chef του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE ενώ οι δεύτεροι στην κατάταξη κερδίζουν από ένα τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στο Παρίσι με σεμινάρια στη γαλλική σχολή École Gregoire Ferrandi.Επίσης, όλοι οι διαγωνιζόμενοι κέρδισαν δωρεάν σεμινάρια της επιλογής τους στον κύκλο επαγγελματικών σεμιναρίων Food Professionals που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE.

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλοι οι συμμετέχοντες παραβρέθηκαν μαζί με τους φίλους και την οικογένειά τους για να παραλάβουν τα βραβεία και τους επαίνους τους. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες για να θυμούνται την εμπειρία της συμμετοχής τους στο γαστρονομικό διαγωνισμό!

Ευχαριστούμε θερμά το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη φιλοξενία που μας παρείχε στ πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας καθώς επίσης και την εταιρεία επαγγελματικού εξοπλισμού ΚΡΟΜΕΤΑΛ που μας παρείχε τις μαγειρικές εστίες.

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.