Success stories

Kriton Poulis

September 30, 2019 - Success stories

Απόφοιτος  Μαγειρικής Τέχνης 2003


1. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ζαχαροπλαστική;
Η αλήθεια είναι ότι η ζαχαροπλαστική αποφάσισε για μένα. Ενώ βρισκόμουν και εργαζόμουν στο Λονδίνο ως chef de partie σε πολύ καλό εστιατόριο με κάλεσαν από τα εργαστήρια του μετέπειτα μέντορά μου PIERRE HERME, να κάνω πρακτική στο Παρίσι την περίοδο των εορτών. Είχα στείλει το βιογραφικό μου για κανονική εργασία. Αλλά για κανονική εργασία ούτε λόγος τότε – μόνο για πρακτική βρέθηκε θέση.. Τα παράτησα όλα και πήγα.. Πρακτική πιστεύω γνωρίζετε τι σημαίνει την περίοδο των εορτών σε πρώτης κλάσης ζαχαροπλαστεία… Ατέλειωτες και σκληρές ώρες εργασίας, χωρίς αμοιβή, μόνο και μόνο για να μπορέσω να μπω στην ομάδα του. Και τα κατάφερα! Παρέμεινα 10 ολόκληρα χρόνια δίπλα του αποκτώντας τεράστια εμπειρία, γνώσεις και φυσικά τον ανεξάντλητο έρωτα της ζωής μου για τη ζαχαροπλαστική!

2. Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;
Θυμάμαι την έκπληξη των γονιών μου όταν τους ανακοίνωσα ότι δεν θέλω να συνεχίσω την σχολή της Τεχνολογίας Τροφίμων που είχα εισαχθεί και σπούδαζα, αλλά θέλω να γίνω chef.. Τότε άρχισε η έρευνα για την κατάλληλη σχολή μαγειρικής.. Μόλις που πρόφτασα την εγγραφή μου στη LE MONDE.. Στη συνέχεια ήρθαν τα υπόλοιπα… Η αποφοίτησή μου, η πρακτική για λίγο σε εστιατόρια της Αθήνας και βέβαια το πλέον σημαντικό για τη μετέπειτα εξέλιξή μου – η συνέχεια των σπουδών μου στην Cordon Bleu στο Παρίσι όπου πήρα le Grand diplome de cuisine et patisserie το 2004.

3. Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;
Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι έκανα σωστές επιλογές στην πορεία μου, βάζοντας πάντα υψηλούς στόχους. Όλες είχαν καλή εξέλιξη, με πάρα πολύ σκληρή δουλειά όμως και πολλές θυσίες από την πλευρά μου. Η εργασία στο εξωτερικό ήταν απίστευτα απαιτητική, όμως τελικά βλέπω ότι έχω αποκτήσει πολύ καλές εμπειρίες και αναμνήσεις από όλους τους χώρους στους οποίους εργάστηκα. Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν επαναπαύτηκα. Ποτέ δεν ήμουν χαλαρός! Πάντα στο μυαλό μου επεξεργαζόμουν το επόμενο βήμα μου… Καλό η κακό αυτό – αλήθεια δεν ξέρω να σας πω.. Είμαι ανήσυχο, τελειομανές άτομο και πιστεύω ότι κάποια στιγμή – δεν έχει έρθει αυτή ακόμα όμως – θα ηρεμήσω!

4. Σήμερα που βρίσκεσαι;
Περισσότερο στην αγαπημένη μου Ελλάδα πλέον, κοντά στην οικογένεια και τους φίλους μου που τόσο στερήθηκα όλα αυτά τα χρόνια.. Το καινούργιο μου project με το Bon bon fait maison μου έχει δώσει μεγάλη έμπνευση για νέες δημιουργίες στον χώρο!

5. Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;
Πρώτος σημαντικός σταθμός της επαγγελματικής μου πορείας ήταν το ξεκίνημα της εργασίας μου δίπλα στον PIERRE HERME το 2005. Στη συνέχεια ήταν η έναρξη του δικού μου αγαπημένου delicatessen ελληνικών προϊόντων του kilikio στο Παρίσι το 2014 και τώρα, τρίτος σταθμός και εξίσου αγαπημένος, η δημιουργία του Bon bon fait maison στα Κύθηρα, στην Μύκονο και του εργαστηρίου μου στον Πειραιά που θα είναι ένα ατελιέ έρευνας και δημιουργίας νέων τεχνικών, γεύσεων, γλυκισμάτων και παγωτού. Μαζί με την ομάδα μου θα πειραματιστούμε και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη όλα αυτά που έμαθα τόσα χρόνια, χρησιμοποιώντας πλέον τα πλούσια και μοναδικά προϊόντα και πρώτες ύλες της χώρας μου!

6. Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;
Η αγάπη μου γι αυτό που επέλεξα με κρατάει διαρκώς δημιουργικό. Συνεχίζω να εξελίσσομαι, να προσαρμόζομαι στις τάσεις της εποχής, να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου.. Εκφράζομαι μέσα από την τέχνη μου! Και το λατρεύω αυτό!

7. Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;
Τα γνωστά, ότι αν δεν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις μη το ξεκινήσεις ΠΟΤΕ.. Και βέβαια να είναι προετοιμασμένος για σκληρή και απαιτητική δουλειά όλες τις εποχές του χρόνου!

Ιανουάριος 2018

 

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.