Success stories

George Vasilopoulos

February 23, 2016 - Success stories

Απόφοιτος  Επαγγελματικής Μαγειρικής  2009


Μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε σε Ιαπωνέζικη-Περουβιανή κουζίνα στο Nobu Restaurant. Ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει και να εργαστεί σαν Chef  De Partie σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως:
The Ritz Hotel 5* in Paris , France
Mandarin Oriental Hotel * in Munich, Germany
Badrutt’s Palace in St. Moritz, Switzerland
Baur au Lac Hotel 5* in Zurich, Switzerland
Le Vieux Manoir au Lac Hotel 5* in Murten, Switzerland
Αυτή τη στιγμή εργάζεται  επίσης σαν Chef  De Partie στο Gstaad Palace 5*, Gstaad, Switzerland.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της μαγειρικής;
Η μαγειρική πάντα μου άρεσε και από πολύ μικρή ηλικία άρχισα να πειραματίζομαι στην κουζίνα. Ποτέ όμως δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου μέσα σε μια επαγγελματική κουζίνα.  Τελειώνοντας τις σπουδές μου στον τομέα της ηλεκτρονικής και αυτοματισμού, είχα ως στόχο ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια αναζήτησης του πανεπιστημίου, τυχαία, βρέθηκα να κρατώ ένα διαφημιστικό φυλλάδιο σχολής μαγειρικής. Αυτό ήταν…
2.  Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;
Αρχικά αναζήτησα σχολές με τη βοήθεια του διαδικτύου. Στη συνέχεια ζήτησα τη γνώμη ατόμων που εργάζονταν στον επισιτιστικό τομέα και γνώριζαν καλύτερα το επίπεδο και την ποιότητα σπουδών της σχολής.
3. Πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη επιλογή σπουδών σε βοήθησε στην επαγγελματική σου πορεία;
Σαφώς και με βοήθησε. Είχα την τύχη να έχω πολύ καλούς καθηγητές που με στήριξαν από την αρχή των σπουδών μου έως και σήμερα. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη σημαντική συμβολή του κ. Γαβριά που προσπάθησε με κάθε τρόπο να μου μεταδώσει τη γνώση του και την εμπειρία του δίνοντάς μου και την ευκαιρία μιας πολύ καλής επαγγελματικής συνεργασίας μαζί του.
4. Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής συνέχισες τις σπουδές σου εξωτερικό;
Προς το παρόν όχι,  καθώς και οι επαγγελματικές προτάσεις που είχα δε μου έδωσαν τον απαιτούμενο χρόνο.
5. Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;
Άρχισα να εργάζομαι από το πρώτο έτος των σπουδών μου. Μετά το τέλος της φοίτησής μου εργάστηκα στο Nobu Matsuhisa Restaurant αποκτώντας την πρώτη μου επαφή με την Ιαπωνική-Περουβιανή κουζίνα. Ταυτόχρονα άρχισα να δουλεύω και στο Badrutt’s Palace 5* στο St. Moritz. Ταξίδεψα αρκετά και είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως The Ritz Hotel 5* στο Παρίσι, Mandarin Oriental Hotel 5* στο Μόναχο  και  Baur au Lac Hotel 5* στη Ζυρίχη. Στη συνέχεια είχα την χαρά να δουλέψω στο Le Vieux Manoir au Lac Hotel 5*, Murten και να γνωρίσω λίγο καλύτερα μια γαλλική κουζίνα με ασιατικές επιρροές.  Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στο Gstaad Palace 5*, στο Gstaad, ένα πολύ σημαντικό ξενοδοχείο για την Ελβετία και μια μοναδική εμπειρία για μένα.
6. Πώς βιώνεις την εμπειρία σου στον επισιτιστικό κλάδο; Μπορείς να περιγράψεις κάποια σημαντική στιγμή στην επαγγελματική σου πορεία, που εσύ ξεχωρίζεις και γιατί;
Προσπαθώ με τη δουλειά μου και τη συνεχή αναζήτηση νέων προκλήσεων, που αφορούν διαφορετικά είδη κουζίνας και τεχνικής, να αποκτήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία στον κλάδο αυτό. Σημαντική στιγμή;  Σίγουρα η επαφή μου με την ασιατική κουζίνα, με νέες γεύσεις, αρώματα και κουλτούρα.
7. Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;
Αναμφίβολα η αίσθηση της δημιουργίας  είναι για μένα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και κίνητρο. Η ικανοποίηση που σου δίνουν τα θετικά σχόλια των πελατών και η χαρά  που νιώθεις μετά από κάθε επιτυχημένο event. Πολύ σημαντικό είναι πως υπάρχει πληθώρα επιλογών  όσον αφορά  τον τόπο εργασίας, το είδος εργασίας και κουζίνας. Μειονεκτήματα αρκετά… Είναι γνωστό πως οι ώρες εργασίας είναι πάρα πολλές, δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάζεται να δουλεύεις περισσότερο από 15 ώρες για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της εκάστοτε επιχείρησης. Ελάχιστος ελεύθερος χρόνος, η προσωπική ζωή πολλές φορές μπαίνει σε δεύτερη προτεραιότητα και αρκετή πίεση.
8. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;
Η αγάπη για τη μαγειρική, είναι ο βασικότερος λόγος για να ασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα. Ακολουθούν η καλή αίσθηση γεύσης και οσμής, η μεθοδικότητα, η δημιουργικότητα και η ικανότητα να ανταποκρίνεσαι σε συνθήκες ιδιαίτερης πίεσης. Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό, πρέπει κάποιος να διαθέτει σεμνότητα και υπομονή.
9. Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, που πιθανόν να παραλείψαμε και το οποίο θα ήθελες να αναφέρεις;
Θα ήθελα να πω ότι η ελληνική κουζίνα είναι ένας πραγματικός θησαυρός που κληρονομήσαμε από αυτόν τον τόπο. Και αυτό που την κάνει τόσο σπουδαία είναι πρωτίστως η ποιότητα των υλικών που παράγουμε. Χαμογελώ κάθε φορά που κάποιος με ρωτά τη συνταγή της Greek salad..!

Φεβρουάριος 2012

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.