Success stories

Giorgos Gogopoulos

May 20, 2016 - Success stories

Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης 2008


Όντας απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Γογόπουλος αποφάσισε να ασχοληθεί τελικά με τη μαγειρική τέχνη. Αφού αποφοίτησε από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, παρακολούθησε στη συνέχεια το πρόγραμμα Advanced Professional Program in Culinary Arts από τη LE MONDE και τη Ferrandi – Paris. Ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας σε ξενοδοχεία όπως Hilton Rhodes, Arion Hotel, Astir Palace, Grande Bretagne Hotel και στην πολυτελή θαλαμηγό ΖΑΛΙΒ ΙΙΙ ως chef. Σήμερα διδάσκει Μαγειρική Τέχνη στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της μαγειρικής;

Έχοντας διαγράψει ήδη μια καριέρα στον διπλωματικό τουρισμό, ένιωσα κάποια στιγμή ότι η δουλειά μου δεν με εξέφραζε και αποφάσισα να κάνω κάτι που είναι δημιουργικό με μεγάλη γκάμα επιλογών για την επαγγελματική αποκατάσταση και άμεση ηθική ανταμοιβή και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα τον κόπων μου. Οπότε η επιλογή της μαγειρικής ήταν μονόδρομος.

Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Είχα ξεκινήσει αναζήτηση για σχολές του εξωτερικού, καθώς είχα ένα καλό επίπεδο γνώσεων πριν ασχοληθώ επαγγελματικά, όμως θεώρησα λογικό να ξεκινήσω από την καλύτερη σχολή της Ελλάδας, μετά από έρευνα αγοράς, η οποία θεωρούσα ότι εκτός από καλές βάσεις και γνώσεις θα μου προσφέρει και μεγάλες προοπτικές για το μέλλον.

Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής συνέχισες τις σπουδές σου στο εξωτερικό;

Όχι άμεσα, αλλά μετά από δύο χρόνια είχα την ευκαιρία μέσω του προγράμματος Advanced Professional Program in Culinary Arts των εκπαιδευτικών οργανισμών LE MONDE και Ferrandi-Paris να πάρω μια καλή γεύση από το επίπεδο των σπουδών στο εξωτερικό.

Πώς θα έλεγες ότι σε βοήθησε η εμπειρία σου στο εξωτερικό στη μετέπειτα επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Θεωρώ ότι η μετεκπαίδευση στο εξωτερικό μου άνοιξε ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες αλλά και βελτίωσε τον τρόπο σκέψης και τις τεχνικές μου με αποτέλεσμα να διευρύνω και τις δυνατότητες μου αλλά και τις επαγγελματικές ευκαιρίες,  καθώς έγινα πιο ανταγωνιστικός.

Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Έχω εργαστεί σε ξενοδοχεία όπως το Hilton Rhodes, Arion Luxury Collection Astir palace, Grande Bretagne σχεδόν σε κάθε τμήμα και εστιατόριο ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια εργάστηκα ως chef στην πολυτελή θαλαμηγό ΖΑΛΙΒ ΙΙΙ.
Παράλληλα συνεργάζομαι με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE από το 2009 έως σήμερα με αντικείμενο τα σεμινάρια εκπαίδευσης αλλά και τη διδασκαλία μαγειρικής.

 Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος; 

Θεωρώ ότι σπουδαία πλεονεκτήματα είναι το εύρος των επιλογών που υπάρχουν για την απασχόληση, η δυνατότητα συνεχούς επιμόρφωσης, εξέλιξης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων αλλά και η προσωπική ικανοποίηση μετά από κάθε καλή κριτική για τη δουλειά μας. Από την άλλη μεριά, οι δύσκολες συνθήκες εργασίας, τα ωράρια αλλά και διάφορες ιδιαιτερότητες αποθαρρύνουν και απογοητεύουν τους επαγγελματίες.

 Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Υπομονή, πειθαρχία, αφοσίωση, αυταπάρνηση, εργατικότητα, ταπεινοφροσύνη και ισορροπημένη κρίση, αποτελούν κατά τη γνώμη μου μια καλή και βέβαιη συνταγή προόδου και επιτυχίας.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, που πιθανόν να παραλείψαμε και το οποίο θα ήθελες να αναφέρεις;

Θα ήθελα απλά να επισημάνω στους νέους που σκέφτονται να ακολουθήσουν τη μαγειρική ή  είναι ήδηστα πρώτα τους βήματα, να μην απογοητεύονται εύκολα και να μην θεωρούν δεδομένα κάποια πράγματα, αλλά να αντιληφθούν ότι,  όπως σε κάθε τέχνη, έτσι και στη μαγειρική,  την επιτυχία και την καταξίωση δεν φέρνει μόνο το ταλέντο, αλλά κυρίως η σκληρή καθημερινή προσπάθεια, η δίψα για μάθηση και γνώση και σίγουρα η αγάπη για το αντικείμενο.

Απρίλιος 2013

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.