Success stories

Harrys Zevgoulis

January 22, 2020 - Success stories

Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης 2009

1.Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Η μαγειρική ήταν κάτι που ήθελα να κάνω συνειδητά από πολύ μικρός. Έτσι σε μια εποχή που δεν ήταν και τόσο προβεβλημένος ο χώρος της εστίασης, αποφάσισα να σπουδάσω μαγειρική τέχνη στη LE MONDE και κάπως έτσι το 2007 ξεκίνησα την πορεία μου.

2. Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Θυμάμαι τα πρώτα μου εργαστήρια, η αγωνία να δω καινούργια πράγματα, οι μυρωδιές στους διαδρόμους από αλμυρές ή γλυκές παρασκευές που ετοιμάζονταν από νέους επίδοξους chefs, ήταν κάτι μαγικό και πρωτόγνωρο. Κάτι που θα μου μείνει νομίζω για πάντα.

3. Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Το επαγγελματικό μου ξεκίνημα έγινε μέσω της σχολής όπου ένας καθηγητής μου, με πρότεινε σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας. Τότε και έτσι ξεκίνησε η επαγγελματική μου πορεία στον χώρο της γαστρονομίας.

4. Σήμερα που βρίσκεσαι;

Σήμερα είμαι ο head chef στο 5* ξενοδοχείο Electra Metropolis του ομίλου Electra στο κέντρο της Αθήνας. Ενός Ομίλου – σταθμού στην πορεία και την καριέρα μου.

5. Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Κάθε σταθμός στην πορεία μου αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι για εμένα. Ο κάθε ένας για διαφορετικούς λόγους. Πέρασα από αρκετά εστιατόρια μεγάλα και μικρά. Συνεργάστηκα με αξιόλογους chefs, διακεκριμένους σε Αθήνα και εξωτερικό. Θεωρώ σταθμό στη καριέρα μου το ξεκίνημά μου στο Vive mare και στο εστιατόριο Figuiera το 2007, όπου μου έδωσε το έναυσμα για μια καλή πορεία στον χώρο. Μεγάλη εμπειρία ήταν και το πέρασμα μου από το ONAR resort που ουσιαστικά ήταν η πρώτη δουλειά που ανέλαβα σαν chef. Σταθμός, επίσης, αποτελεί και ο Όμιλος Electra όπου το 2015 ξεκίνησε η ξενοδοχειακή μου καριέρα, που είχε σαν αποτέλεσμα το 2017 και σε ηλικία 29 ετών να αναλάβω καθήκοντα head chef στο Electra Metropolis όπου βρίσκομαι μέχρι και σήμερα.

6. Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Νιώθω τον ίδιο ζήλο και πάθος με το ξεκίνημα μου, με την διαφορά πως σήμερα αισθάνομαι πιο ώριμος και συνειδητοποιημένος. Το επάγγελμα μας έχει πάρει μια πολύ όμορφη τροπή τα τελευταία χρόνια με πολύ καλούς chefs να το υπηρετούν επάξια και να προωθούν τη γαστρονομία μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

7. Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Το επάγγελμα μας θέλει πίστη προσήλωση και όχι ταλέντο, δεν πιστεύω στο ταλέντο πιστεύω πως με τη θέληση, το πάθος και την σκληρή δουλειά θα πετύχεις σίγουρα τον στόχο σου. Είναι ένα επάγγελμα που σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και σίγουρα θα είναι ένα ευχάριστο ταξίδι.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.