Γλυκό κρασί με επιδόρπια και φρούτα. Λευκό, ξηρό με ψάρι και θαλασσινά, κόκκινο με κρέας. Σωστά; Όχι πάντα. Ο τέλειος συνδυασμός κρασιού και φαγητού είναι μια μορφή τέχνης. Το ζητούμενο, είναι η γευστική ισορροπία, η δημιουργία ενός συνόλου όπου το κρασί και το φαγητό αλληλοσυμπληρώνονται. Το κρασί αναδεικνύεται ως ο καλύτερος σύντροφος του φαγητού, ενώ το «πάντρεμα», οδηγεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι όρασης, όσφρησης & γεύσης.

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Instructor:
Μαρία Τζίτζη – Βασίλης Πορής
Read his mini bio
X

Μαρία Τζίτζη: Είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος. Τα τελευταία 35 χρόνια διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος οινολόγος και χημικός.Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων, και από το 2000 διδάσκει οινολογία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, στον οποίο είναι υπεύθυνη για θέματα οίνου.Είναι γευσιγνώστρια με περισσότερες από εξήντα συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, είτε ως κριτής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου.Συνεργάζεται με την Εθνική Ένωση Γευσιγνωστών της Ιταλίας (ONAV-Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Vino) όπου και παραδίδει σεμινάρια για τον ελληνικό αμπελώνα.Διετέλεσε για 12 χρόνια εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και εκπρόσωπός της στη Διεθνή Ένωση Οινολόγων.Έχει συγγράψει τα βιβλία «Στοιχεία οινολογίας – η τέχνη του οινοχόου» (εκδόσεις Les Livres du Tourisme), «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά» (εκδόσεις FAIREAD), “The wine treasure of Santorini” (εκδόσεις Νεφέλη), «Πρόσωπα του ελληνικού κρασιού» (εκδόσεις Νεφέλη), καθώς και τα μυθιστορήματα «Σκοτεινό κελάρι» (εκδόσεις Τσουκάτος), «Σαν κρασί» (εκδόσεις Anubis), «Φλαμπέ, η εκδίκηση των αστεριών» (εκδόσεις Νεφέλη).Το 2014 τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη “Chevalier du Mérite Agricole” και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων του Κρασιού (FIJEV).

Βασίλης Πορής: Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα EuroChef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Επίσης, είναι απόφοιτος της ελβετικής σχολής DCT στο τμήμα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Έχει εργαστεί σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και εισηγητής επαγγελματικών σεμιναρίων μαγειρικής. Έχει εργαστεί ως executive chef στο εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΖΟΝΑΡΣ ενώ τώρα είναι executive chef στο Aegeon Hotel. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου «για μάγειρες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme.

 

seminar date:
6/03/2020 - 17.35-20.00
Cost: 60€
Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.