Κρασί και σοκολάτα. Μια σχέση πάθους με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εντάσεις! Οξύτητες και γλυκύτητες, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη για να συνδυάσουμε αρμονικά τη σοκολάτα με το κρασί. Συνοδεύουμε τα αγαπημένα μας σοκολατένια εδέσματα με λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, ακολουθώντας τις συμβουλές για το σωστό pairing και οδηγούμαστε σε μια γευστική αρμονία άλλου επιπέδου!
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Μια στάση πραγματοποιεί στη LE MONDE ο επιτυχημένος executive chef της κορυφαίας εταιρείας κρουαζιερόπλοιων HURTIGRUTEN EXPEDITIONS και απόφοιτος της Σχολής, Χρήστος Γαλανόπουλος, κουβαλώντας στις αποσκευές του τα μυστικά ενός απαιτητικού επαγγέλματος. Σε μια διάλεξη για τις ιδιαιτερότητες και τις προσκλήσεις που συναντά ο επαγγελματίας μάγειρας εν πλω, θα μας υποδείξει τον δρόμο της επαγγελματικής επιτυχίας.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Γνωρίστε τις πλέον σύγχρονες τεχνικές και εξελίξτε τις γαστρονομικές σας γνώσεις, παρακολουθώντας συνταγές του προγράμματος μετεκπαίδευσης Advanced Professional Programme in Culinary Arts που διακρίθηκαν για τη γευστική και την αισθητική τους καινοτομία. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη σχολή LE MONDE και τη γαλλική σχολή FERRANDI-Paris.
Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί σε δευτεροετείς σπουδαστές & απόφοιτους μαγειρικής τέχνης.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Από τη νουγκατίνα μέχρι τη σεράνο, παρελαύνουν νοσταλγικά, γεύσεις του γλυκού μας παρελθόντος που πρωταγωνιστούν επάξια στις βιτρίνες των περισσότερων ζαχαροπλαστείων. Ο executive pastry chef, Tάσος Ζησόπουλος, αναβιώνει τις αυθεντικές συνταγές, προτείνει νέες τεχνικές με σύγχρονες νότες, που θα μας χαρίσουν στιγμές αλησμόνητης απόλαυσης.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Vintage γλυκά
Από τη νουγκατίνα μέχρι τη σεράνο, παρελαύνουν νοσταλγικά, γεύσεις του γλυκού μας παρελθόντος που πρωταγωνιστούν επάξια στις βιτρίνες των περισσότερων ζαχαροπλαστείων. Ο executive pastry chef, Tάσος Ζησόπουλος, αναβιώνει τις αυθεντικές συνταγές, προτείνει νέες τεχνικές με σύγχρονες νότες, που θα μας χαρίσουν στιγμές αλησμόνητης απόλαυσης.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί στο συγκεκριμένο ωράριο.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Η γαστρονομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού, όπως είναι και το κρασί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του πελάτη στον επισιτισμό. Ο κ. Γιώργος Φλούδας, οινολόγος και ιδιοκτήτης της εταιρείας Trinity Wines, θα μας εξηγήσει πώς μπορούμε να εξελιχθούμε επαγγελματικά στον οινικό τομέα καθώς και ποιες γνώσεις και προσόντα χρειάζονται για να το πετύχουμε.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Η σωστή προετοιμασία και διαχείριση της πρώτης ύλης πριν το μαγείρεμα, είναι απαραίτητη. Ο master του είδους, chef Αχιλλέας Παπαχρήστος, παρουσιάζει συνταγές με βασικά αλλά και έθνικ υλικά που θα αναβαθμίσουν τη γεύση, το άρωμα και την υφή στο κρέας, το ψάρι ή τα πουλερικά μας! Τεχνικές όπως η εμβάπτιση, η έγχυση αλλά και το vacuum, συνδυάζονται με τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος, προσφέροντας τη μέγιστη γαστριμαργική απόλαυση μιας fine dining εμπειρίας.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος μαγειρικής, διοργανώνονται σεμινάρια γευσιγνωσίας ελληνικών προϊόντων και παρουσίασης των αντίστοιχων μονάδων παραγωγής. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα που έχουν επιλεγεί από τους Έλληνες παραγωγούς να παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και τη διαδικασία παραγωγής τους.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Τάρτες boutique ζαχαροπλαστείου
Αναβαθμισμένες τεχνικές, επαναστατικές υφές και έξυπνοι γευστικοί συνδυασμοί, συναντώνται σε τάρτες που φιγουράρουν στη βιτρίνα ενός boutique ζαχαροπλαστείου. Η τεχνογνωσία, η δημιουργική διάθεση και η φαντασία του εισηγητή μας, πολύτιμος οδηγός για τάρτες που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Με αμέτρητες θρεπτικές ουσίες, το μέλι αποτελεί πραγματικό διατροφικό θησαυρό που μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα την αξία ενός μεσογειακού διατροφικού πλάνου. Γευόμαστε διαφορετικές ποικιλίες μελιού, αξιολογούμε την ποιότητά τους και ανακαλύπτουμε τις θαυματουργές του ιδιότητες.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Ο chef Ηλίας Κόκκορης, ιδιοκτήτης ιταλικού εστιατορίου και κορυφαίος pizzaiolο, μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για μια λαχταριστή, αυθεντική ιταλική pizza. Mε έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και φυσικά στο ζυμάρι, φέρνει την ιταλική κουλτούρα στο πιάτο μας και μας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Ο ρόλος της Front Office Manager σε ένα ξενοδοχείο
Η σημερινή FrontOfficeManager πρέπει να είναι μια ευχάριστη προσωπικότητα με μια δυναμική επαγγελματική στάση και να είναι σε θέση να διασφαλίζει ότι η υποδοχή προσφέρει επαγγελματική και φιλική εξυπηρέτηση στους πελάτες μας. Θα πετύχει τους στόχους της και πώς;
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Φυσικές, τεχνητές και υποκατάστατα. Χαρακτηρίζονται από έντονη γλυκύτητα αποδίδοντας από ελάχιστες, ως μηδενικές θερμίδες. Γνωρίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, δοκιμάζουμε την ένταση της γλυκύτητάς τους, αξιολογούμε τη χρήση τους στη ζαχαροπλαστική καθώς και τα πιθανά οφέλη ή τους κινδύνους τους για την υγεία μας.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Το 80% των θέσεων εργασίας απαιτούν δεξιότητες σε MS Excel. Πρόκειται για ένα απίστευτα ευέλικτο λογισμικό που έχει εδραιωθεί σε όλους τους χώρους εργασίας εδώ και δεκαετίες. Η περιγραφή των δεδομένων σε tables, charts και dashboards αποτελούν περιζήτητες δεξιότητες που αυξάνουν θεαματικά την παραγωγικότητα μέσα στην επιχείρηση και επιταχύνουν την λήψη των αποφάσεων. Το σεμινάριο αυτό μας εισαγάγει σε έναν χώρο απόλυτης «φιλοξενίας» για τα δεδομένα μας.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Ανατομία & Τεμαχισμός. Αρνί
Μαθαίνουμε να διακρίνουμε τα επιμέρους κομμάτια του μέσα από μια ζωντανή παρουσίαση των τρόπων και των τεχνικών κοπής. Παράλληλα, περιγράφουμε τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά αλλά και τις ιδιότητες του, συστήνοντας τον καταλληλότερο τρόπο μαγειρέματος. Σήμερα, ακονίζουμε τα μαχαίρια μας για το αρνί!
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Φρούτα, καρποί, αρωματικά βότανα και σπόροι, αποτελούν τη βάση για την παραγωγή αποσταγμάτων και λικέρ. Η ποιότητα και η μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων, τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Με το ποτήρι γευσιγνωσίας ανά χείρας, δοκιμάζουμε ελληνικά αποστάγματα και ηδύποτα με ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα και εκλεκτή γεύση.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Sous vide
Χαρακτηρίζεται ως η πιο ακριβής μέθοδος για να πετύχουμε με συνέπεια το γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Ομοιόμορφο ψήσιμο που βοηθά στη διατήρηση των χυμών και των αρωμάτων, ενισχύοντας το νούμερο ένα ζητούμενο, τη γεύση! Τελειοποιείστε τις μαγειρικές σας δεξιότητες με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Πασχαλινές δημιουργίες
Ο διακεκριμένος chef pâtissier, Δημήτρης Χρονόπουλος, επιστρατεύει τη δημιουργική του διάθεση και την πολύτιμη τεχνογνωσία του, παρουσιάζοντας εμπνευσμένους γευστικούς συνδυασμούς και αναβαθμισμένες τεχνικές σε πασχαλινές δημιουργίες που μπορούν να συνοδεύσουν το γιορτινό μας τραπέζι.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Advanced Professional Programme in Pastry
Γνωρίστε τις πλέον σύγχρονες τεχνικές και εξελίξτε τις γαστρονομικές σας γνώσεις, παρακολουθώντας συνταγές του προγράμματος μετεκπαίδευσης Advanced Professional Programme in Pastry που διακρίθηκαν για τη γευστική και την αισθητική τους καινοτομία. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη σχολή LE MONDE και τη γαλλική σχολή FERRANDI-Paris.
Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί σε δευτεροετείς σπουδαστές & απόφοιτους ζαχαροπλαστικής τέχνης.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Ο διακεκριμένος chef pâtissier, Δημήτρης Χρονόπουλος, επιστρατεύει τη δημιουργική του διάθεση και την πολύτιμη τεχνογνωσία του, παρουσιάζοντας εμπνευσμένους γευστικούς συνδυασμούς και αναβαθμισμένες τεχνικές σε πασχαλινές δημιουργίες που μπορούν να συνοδεύσουν το γιορτινό μας τραπέζι.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.