Ο chef Γιώργος Γογόπουλος σε μια θεωρητική παρουσίαση των συνθηκών αποθήκευσης και των κανόνων ορθής αποθηκευτικής πρακτικής για τρόφιμα αλλά και μπαχαρικά, αφεψήματα, αρτύματα, λιπαρές ουσίες & έλαια, ξηρούς καρπούς, διογκωτικές & γλυκαντικές ουσίες. Ένα σεμινάριο απαραίτητο για κάθε επαγγελματία μάγειρα.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Συστήνεται κατά προτεραιότητα σε σπουδαστές του πρώτου έτους σπουδών.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Το αβγό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έχει χαρακτηριστεί ως η υπερτροφή της μητέρας φύσης καθώς περιέχει πολλά απαραίτητα, για την καλή υγεία, συστατικά. Στο σημερινό σεμινάριο θα μάθουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε γύρω από το αβγό, την ανατομία του, πώς το συντηρούμε, τις βασικές παρασκευές του αλλά και τις ιδιότητές του.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Συστήνεται κατά προτεραιότητα σε σπουδαστές του πρώτου έτους σπουδών.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Από την προετοιμασία του τέλειου ρυζιού μέχρι την κοπή του ψαριού με ακρίβεια, ο sushi master, Νικόλας Χατζηδάκης, μοιράζεται μαζί μας βήμα προς βήμα όλες τις τεχνικές και τη δεξιοτεχνία που απαιτεί η παρασκευή ενός ισορροπημένου σε γεύση και υφή, sushi. Maki rolls, nigiri, sashimi με φρέσκα υλικά και ντελικάτες υφές, αναλαμβάνει να μας παρουσιάσει ο εισηγητής μας, αναδεικνύοντας σε κάθε συνταγή την ομορφιά της απλότητας και την τέχνη της τελειότητας που συνδυάζει ένα sushi.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Με αφορμή τις μοναδικές δυνατότητες που μας προσφέρει η συσκευή Pacojet 4, ο pastry chef, Κωνσταντίνος Χολέβας, θα μας παρουσιάσει υπέροχες δημιουργίες για επιδόρπια εστιατορίου, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη υφή, σύσταση και γεύση που μπορεί να μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Την Πέμπτη 23/01/2025 υποδεχόμαστε τα Οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας (ENOAKE) για να δοκιμάσουμε τα μεγάλα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας.
Στις 12:00 θα γίνει μια παρουσίαση του αμπελώνα της κεντρικής Ελλάδας και στη συνέχεια η αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής θα είναι ανοιχτή από 12:30 - 18.00 για τους σπουδαστές και αποφοίτους της Σχολής, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οινοποιεία της Κεντρικής Ελλάδας και να δοκιμάσουν τα υπέροχα κρασιά τους.
Η “Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος” (ΕΝΟΑΚΕ) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2008, όταν 24 οινοπαραγωγοί οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Ελλάδα ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάδειξη της οινοπαραγωγικής δύναμης του αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας μια από τις πιο ιστορικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.
Πίσω από το εγχείρημα της ΕΝΟΑΚΕ βρίσκεται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της μοντέρνας ελληνικής οινικής “επανάστασης”, ο αμπελουργός-οινοποιός Δημήτρης Χατζημιχάλης.
Το 1973 ίδρυσε το ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ στην Κοιλάδα της Αταλάντης στη Φθιώτιδα αναβιώνοντας την αμπελοοινική παράδοσης της Κοιλάδας Αταλάντης, δώδεκα χρόνια μετά την ολοκληρωτική καταστροφή των αμπελώνων από τη φυλλοξήρα, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην διαμόρφωση του νέου προσώπου της Στερεάς Ελλάδας και του σύγχρονου οινικού γίγνεσθαι.
Πρωτοπόρος για τα ελληνικά οινικά δρώμενα εξοικείωσε το οινόφιλο κοινό με τα ποικιλιακά κρασιά, με τις έννοιες “Κτήμα” και “Αμπελοτόπι” και τις γαλλικές ποικιλίες (Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay), καθώς και με την έννοια του ‘μικρού παραγωγού’. Δραστήριος και ανήσυχος, θέλοντας να αναδείξει περαιτέρω το δυναμικό της περιοχής όπου δραστηριοποιείται, προχώρησε στην ίδρυση της ΕΝΟΑΚΕ μαζί με τους οινοπαραγωγούς Ν. Ζαχαρία, Η. Ζαρογκίκα, Α. Μούντριχα, Γ. Τσακανίκα και Γ. Τζιβάνη, η οποία εδρεύει στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την ΕΝΟΑΚΕ μπορείτε να επισκεφθείτε το site https://www.enoake.gr/
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη
Παραδοσιακή Ιαπωνική Κουζίνα
Η LE MONDE σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα έχει τη χαρά να υποδεχτεί τον Ιάπωνα chef της Πρεσβευτικής Οικίας στην Ελλάδα, κ. Kaito HAYASHI σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα. Μέσα από τρεις συνταγές, ο chef θα μοιραστεί με τους σπουδαστές τις τεχνικές, τις παραδόσεις και τα μυστικά που καθιστούν τη γαστρονομία της Ιαπωνίας μοναδική.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Ο pastry chef, Χάρης Ψιλόπουλος, μας παρουσιάζει τους τρόπους μαγειρέματος, τα χαρακτηριστικά και τα μυστικά για επιτυχή αποτελέσματα σε δύο πολύ αγαπημένες κρέμες της ζαχαροπλαστικής, την crème anglaise και την crème bavaroise!
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Συστήνεται κατά προτεραιότητα σε σπουδαστές του πρώτου έτους σπουδών.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Για την ποιότητά του υπεραμύνονται οι chefs όλου του κόσμου. Πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πρωταγωνιστή στην επαγγελματική και όχι μόνο, γαστρονομία; Με την καθοδήγηση της κ. Χρύσας Γιατρά-Μπατζή, μέλος πιστοποιημένης ομάδας αξιολόγησης ελαιολάδου, δοκιμάζουμε εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε διαφορετικά αρωματικά και γευστικά προφίλ, τις διαφορετικές ποικιλίες και τις μεθόδους παραγωγής του.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
H δημοφιλής street food συνταγή μπαίνει στο μικροσκόπιο του chef Γιώργου Γογόπουλου και αναλύεται ως προς τα επιμέρους συστατικά της. Μέσα από την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών και την προσεκτική επιλογή ποιοτικών πρώτων υλών, μοιράζεται μαζί μας συμβουλές που θα εξασφαλίσουν άριστα γευστικά αποτελέσματα.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Ανεπανάληπτες γεύσεις και επαναστατικές υφές σε αγαπημένες παρασκευές της γαλλικής ζαχαροπλαστικής αναλαμβάνει να μας παρουσιάσει o executive pastry chef, δάσκαλος και συγγραφέας, Τάσος Ζησόπουλος, υιοθετώντας ανατρεπτικές τεχνικές και καινοτόμες παρουσιάσεις που θα εντυπωσιάσουν.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.