Πίσω από κάθε επιτυχημένο bar, κρύβεται μια ιστορία φιλοξενίας που αξίζει να ειπωθεί. O Bαγγέλης Σπάνος, ιδιοκτήτης του jazz in jazz και ο Κωνσταντίνος Γκιώνης, bar manager, επισκέπτονται τη Σχολή LE MONDE και μοιράζονται μαζί μας hospitality stories ενός bar όπου οι νότες της jazz γίνονται σκηνικό, οι αμέτρητες ετικέτες whiskey δημιουργούν νοσταλγικές γευστικές εμπειρίες και η φιλοξενία δεν είναι υπηρεσία — αλλά τέχνη.
Ανακαλύπτουμε το success story ενός bar που καταφέρνει να ξεχωρίσει μέσα από την αυθεντική φιλοξενία που προσφέρει και τις πρακτικές customer experience που υιοθετεί, ενώ μυούμαστε στην τέχνη του storytelling πίσω από το bar, δοκιμάζοντας ένα κλασικό boulevardier cocktail.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Ξανθιά, κόκκινη, μαύρη, πικρή, φρουτώδης – σίγουρα υπάρχει μια μπίρα για κάθε γούστο και κάθε διάθεση. Τι πληροφορίες μας δίνουν τα διάφορα είδη ζυμώσεων, το χρώμα αλλά και το ποσοστό διαύγειας σε μια μπίρα; Όπως και να την προτιμάμε, συνοδεύει με τον πιο δροσιστικό τρόπο, κάθε στιγμή της ημέρας μας. Γνωρίζουμε τη διαδικασία της ζυθοποίησης και δοκιμάζουμε μπίρες διαφορετικού, γευστικού προφίλ.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.
Υποδεχόμαστε τo Κτήμα Τέχνη Οίνου από τη Δράμα για μια μοναδική παρουσίαση και γευσιγνωσία των οίνων που παράγονται στο οινοποιείο. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει o κ. Άκης Παπαδόπουλος, Οινολόγος.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Λαχανικά κάτω από τη γη. Οι κρυμμένοι θησαυροί της φύσης
Σήμερα ταξιδεύουμε στον θαυμαστό κόσμο των λαχανικών που αναπτύσσονται κάτω από τη γη. Θα γνωρίσουμε τις ιδιαίτερες ιδιότητές τους, τη θρεπτική τους αξία και τον ρόλο που παίζουν στη διατροφή μας και στη γαστρονομία. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα «κρυμμένα διαμάντια» της φύσης, που μέσα στο χώμα αντλούν δύναμη και μας χαρίζουν γεύση, υγεία και έμπνευση.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Συστήνεται κατά προτεραιότητα σε σπουδαστές του πρώτου έτους σπουδών.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Μια ατμοσφαιρική θεωρητική διαδρομή στον κόσμο της τρούφας, των βοτάνων και των μανιταριών! Ανακαλύπτουμε όσα κάνουν την τρούφα μυστηριώδη, τα βότανα πολύτιμα και τα μανιτάρια συναρπαστικά. Με οδηγό την αγάπη για τη φύση και τη μαγειρική, εξερευνούμε μικρούς θησαυρούς που ξεκινούν από το έδαφος και φτάνουν στο πιάτο.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Συστήνεται κατά προτεραιότητα σε σπουδαστές του πρώτου έτους σπουδών.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Αρώματα, γεύσεις & μνήμη σε φαγητό & κρασί
Τι επηρεάζει τη γεύση μας και τι κατευθύνει τις γαστρονομικές μας επιλογές; Γιατί ένα γεύμα μάς μένει αξέχαστο; Ένα παιχνίδι αισθήσεων με επίκεντρο τη γεύση, παρουσιάζει η οινολόγος MSc O.I.V. Paris-sommelier και γευσιγνώστρια, Χρύσα Γιατρά-Μπατζή, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της γαστρονομικής απόλαυσης.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.