H ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί σήμερα τη μόνη πραγματικά βιώσιμη λύση για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση των θαλάσσιων πόρων για τις επόμενες γενιές. Είναι η υπεύθυνη απάντηση στις καταστροφικές συνέπειες της υπεραλίευσης.
Ποια είναι όμως τα οφέλη της ιχθυοκαλλιέργειας και πώς αυτά συνδέονται με την ποιότητα της πρώτης ύλης; Και, τελικά, γιατί ένας μάγειρας να επιλέξει ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας;
Ο κ. Δημήτρης Πάφρας, εκπροσωπώντας την εταιρεία ΕΛΟΠΥ, η οποία από το 2016 έχει ως αποστολή την ενίσχυση της παραγωγής και την προώθηση των προϊόντων των εταιρειών-μελών της σε επιλεγμένες αγορές, συμβάλλοντας παράλληλα στην καθιέρωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετικής δύναμης στην Ελλάδα και διεθνώς, θα μας παρουσιάσει την επιστημονική προσέγγιση γύρω από τα πολλαπλά οφέλη της ιχθυοκαλλιέργειας.
Στη συνέχεια, ο κ. Μάκης Καλόσακας, καθηγητής–chef της σχολής μας, θα αναδείξει πώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας μπορούν να αξιοποιηθούν στη γαστρονομία — από δημιουργίες fine dining μέχρι comfort food —παρουσιάζοντας πιάτα που συνδυάζουν διατροφική αξία και γευστική αρμονία.
Εισηγητές:
Παρουσίαση: Δημήτρης Πάφρας, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συγγραφέας, Divemaster PADI
Ευγενική συμμετοχή: Μάκης Καλόσακας, Chef, Καθηγητής Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.