Success Stories

Αγγελόπουλος Γιώργος

Chef Advisor - Unilever Food Solutions, Απόφοιτος 2010

Απόφοιτος Μαγειρικής 2010

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Το ερέθισμα οι πρώτες εικόνες και μυρωδιές ήρθαν σε μικρή ηλικία από τον θείο μου που ήταν εργένης και λάτρης της μαγειρικής. Εκείνος με έπαιρνε και μαγειρεύαμε μαζί, εξηγώντας μου πάντα τι έκανε, παρομοιάζοντας τις συνταγές με μικρές ιστορίες ζωής.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που ο άνθρωπος που με σύστησε και με εισήγαγε στην μαγειρική ήταν ο δάσκαλός μου, Στέλιος Αποστόλου. Θα θυμάμαι πάντα την πειθαρχία την καθαριότητα και τον σεβασμό σε ό,τι έκανε και μάς μάθαινε. Η εκπαίδευση που κάναμε στη σχολή της Ferrandi στο Παρίσι ήταν πολύ ιδιαίτερη για εμένα. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τον μαγειρικό κόσμο του εξωτερικού.

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Ξεκίνησα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελούντα της Κρήτης. Πρωτόγνωρη εμπειρία. Ήμουν συνέχεια σε εγρήγορση, προσπαθώντας να αφομοιώσω ότι μου έλεγαν και μου μάθαιναν. Είχα πολύ καλούς συναδέλφους που με βοήθησαν να μπω στο κλίμα γρήγορα. Θα θυμάμαι πάντα το πρώτο μου service στο a la carte εστιατόριο που είχε θέμα την Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα. Από εκείνη την ημέρα ένας νέος κόσμος γεννήθηκε.

Σήμερα πού βρίσκεσαι;

Σήμερα έχω την χαρά να είμαι στην εταιρεία της Unilever Food Solutions ως Chef Advisor. Ένα νέο ξεκίνημα και ένα ταξίδι διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον με πολλές προκλήσεις και ακόμα περισσότερες δημιουργίες.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Οι σταθμοί είναι τρείς. Ο πρώτος είναι στην Κρήτη στο Elounda Mare Hotel, Relais & Chateaux με chef τον Κουντούρη Χαράλαμπο μέντορα, δάσκαλο και φίλο που μου έμαθε τι σημαίνει μαγειρική φιλοσοφία, υψηλή γαστρονομία και τεχνική. Στην συνέχεια στην πρώτη μου δουλειά στο Παρίσι στο εστιατόριο «La Cuisine» του ξενοδοχείου Royal Monceau βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin. Εκεί ήρθε η αποκάλυψη και η τεράστια διαφορά κουλτούρας που είχα συναντήσει στα περισσότερα σημεία εστίασης στην Ελλάδα. Και τελευταίος σταθμός το Λονδίνο που εργάστηκα στο «Restaurant Gordon Ramsay» βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin και chef την Claire Smith. Εκεί ήταν η υπέρτατη δοκιμασία. Απόλυτος έλεγχος και πρωτόγνωρη πίεση. Μετά από εκεί ένιωθα έτοιμος για κάθε πρόκληση.

Πώς νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Δεν μπορώ να πω πως έχω τα ίδια συναισθήματα που είχα όταν πρωτοξεκίνησα ή μάλλον, τα αισθάνομαι διαφορετικά. Είναι πιο βαθιά και με πλήρη κατανόηση πλέον. Ακόμα υπάρχει αυτή η σπίθα για δημιουργία και παιχνίδι με τη φαντασία.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Να είναι οπλισμένος με υπομονή και επιμονή! Είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι και μια περιπέτεια που έχει τα πάντα μέσα. Να μην σταματάει να διαβάζει και να πειραματίζεται! Είναι μεγάλη η διαδρομή αλλά το αποτέλεσμα πάντα σε αποζημιώνει!

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια της Σχολής LE MONDE διότι δεν έχει σταματήσει να δίνει τις καλύτερες βάσεις και τρόπους στους σπουδαστές της, από το πρώτο τους βήμα ακόμη και στη συνέχεια της επαγγελματικής τους καριέρας. Νιώθω πάντα ένα δέος, όταν λέω πως είμαι απόφοιτος αυτής της Σχολής! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

 

Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο!

Μάρτιος 2023

 

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.