Workshop ελληνικής κουζίνας (ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ)

Δευτέρα    24/2/2014    13.00 – 16.00

Η Νέα Ελληνική Κουζίνα είναι πλέον η μεγάλη αγάπη του κοινού και των πιο διακεκριμένων σεφ, και ανθίζει ακατάπαυστα στις μέρες μας. Το σεμινάριο αυτό προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης στην πιο σύνθετη, conceptual ανάλυση και σύνθεση γαστρονομικών ιδεών πάνω σε κλασικές αφορμές της ελληνικής κουζίνας(γεμιστά, μουσακάς, μπριάμ, σπανακόρυζο  κ.ά.) Ο κριτικός γεύσης του Αθηνοράματος, Δημήτρης Αντωνόπουλος, θα παρουσιάσει  δύο νοοτροπίες, μία σε πιο στενή επαφή με την παράδοση του Σωτήρη Ευαγγέλου(“Μεγάλη Βρεταννία”,”Tudor Hall”), και μία «πιο φευγάτη» του Αθηναγόρα Κωστάκου («Bill & Coo”/Μύκονος) βραβευμένων σεφ από τους Χρυσούς Σκούφους, που ξεκλειδώνουν τη δημιουργικότητα και ανοίγουν τους ορίζοντες της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Εισηγητής: Δημήτρης Αντωνόπουλος                             Κόστος 40€