Το κτήμα Τσέλεπος στη LE MONDE

tselepos

Για μια ακόμη φορά είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στη σχολή τον κ. Γιάννη Τσέλεπο, οινοποιό και ιδιοκτήτη του κτήματος Τσέλεπος, για μια εκπαιδευτική παρουσίαση που περιλάμβανε και γευσιγνωσία.

Ο κ. Τσέλεπος μας μίλησε για τη φιλοσοφία που διέπει τη δράση του κτήματος και περιλαμβάνει την προσπάθεια να προβληθούν στο εξωτερικό οι μεγάλες ποικιλιακές δυνατότητες του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Ανάμεσα στις κύριες ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα, πρωταγωνιστούν οι ελληνικές ποικιλίες μοσχοφίλερο και αγιωργίτικο. Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του κτήματος εξάγεται στο εξωτερικό, κυρίως στην Κίνα, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Κύπρο, το Βέλγιο και τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι σπουδαστές μας δοκίμασαν τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Τσέλεπος όπως, Μαντινεία, Νεμέα, Δίλοφο, Κτήμα Δρυόπη Reserve και το αφρώδες Amalia Brut και τα σχολίασαν παρουσία του οινοποιού.