Σεμινάρια με θέμα το αυγοτάραχο

Abgotaraxo TrikalinosΘεωρείται μία από τις πιο ιδιαίτερες και εκλεκτές λιχουδιές, και όχι άδικα, καθώς η γεύση του είναι μοναδική. Μιλάμε για το αυγοτάραχο, ένα προϊόν που κάθε chef οφείλει να γνωρίζει, καθώς μπορεί να του προσφέρει έμπνευση για δημιουργικές γεύσεις.
Εχθές, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη σχολή LE MONDE τον κ. Ζαφείρη Τρικαλινό, ιδιοκτήτη της εταιρίας Trikalinos και την κ. Λία Κούρτη, τεχνική σύμβουλο της εταιρείας, οι οποίοι μας παρουσίασαν δύο σεμινάρια με θέμα την παραγωγή, την επεξεργασία και τις δυνατότητες χρήσης του εξαιρετικού αυτού προϊόντος.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου η κ. Λία Κούρτη και οι chef της σχολής μας, κ. Νόη Ιωαννίδου και κ. Γιώργος Γογόπουλος παρασκεύασαν τις ακόλουθες συνταγές:

  • Μαύρες πέρλες με αυγοτάραχο
  • Καρμπονάρα με αυγοτάραχο
  • Αυγά μάτια με σπαράγγια αυγοτάραχο και τρίμμα αυγοτάραχο Τrikalinos
  • Γαρίδες σοτέ με λευκή σοκολάτα, καπνιστό ανθό άλατος και αυγοτάραχο Trikalinos
  • Foie gras, σύννεφα καραμελωμένης ζάχαρης, ξύσμα lime & αυγοτάραχο Trikalinos
  • Μοσχαρίσιο φιλέτο ταρτάρ, δαντέλα πατάτας, μους τυριού & αυγοτάραχο Τrikalinos

Η οικογένεια Τρικαλινός από το 1856 επεξεργάζεται τα αβγά του θηλυκού κέφαλου δημιουργώντας το εξαιρετικό αυτό προϊόν. Σήμερα η τρίτη γενιά συνεχίζει την παράδοση του αυγοτάραχου παράγοντας παράλληλα και άλλα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τρικαλινό και την κ. Κούρτη καθώς και τους chef της σχολής, κ. Ιωαννίδου και κ. Γογόπουλο για την εξαιρετική παρουσίαση.