Restaurant operation – Food & beverage management, Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης για επαγγελματίες της μαζικής εστίασης

neo tmimaΝέο πρόγραμμα “ Restaurant Operation -Food &Beverage Management” ξεκινάει στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014. Πρόκειται για πρόγραμμα εκπαίδευσης, που απευθύνεται σε όσους θέλουν να απασχοληθούν σε κάθε είδους επιχείρηση εστίασης που περιλαμβάνει εστιατόριο.

Τα μαθήματα του προγράμματος είναι κυρίως εργαστηριακά και αποσκοπούν στην ουσιαστική εκπαίδευση των σπουδαστών σε θέματα που αφορούν το service και τη διαχείριση ενός εστιατορίου.
Ο Restaurant Manager είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει σε βάθος όλες τις λειτουργίες ενός εστιατορίου και μπορεί να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιτυχημένη λειτουργία του.
Η φοίτηση διαρκεί 8 εβδομάδες και τα μαθήματα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου
  • Προετοιμασία εστιατορίου (mise en place)
  • Στήσιμο τραπεζιών ανάλογα με τα προσφερόμενα εδέσματα
  • Art de la table
  • Πρακτική εξάσκηση σε όλους τους τρόπους σερβιρίσματος (Αγγλικός, Γαλλικός, Ρώσικος, Οικογενειακός, Βιεννέζικος κ.α.)
  • Προετοιμασία και στήσιμο  Buffet
  • Ειδικά Service – VIP Service
  • Σύνθεση καταλόγου εστιατόριου – Σύνθεση εδεσματολογίου
  • Στοιχεία τροφογνωσίας
  • Υγιεινή και Ασφάλεια χώρων
  • Βασικές αρχές Haccp
  • Διοίκηση προσωπικού εστιατορίου
  • Πωλήσεις εστιατορίου
  • Προμήθειες – Έλεγχος εμπορευμάτων
  • Κοστολόγηση Έλεγχος παρασκευασμάτων
  • Έλεγχος τροφίμων και ποτών (F&B Control)
  • Γευσιγνωσίες οίνου και αλκοολούχων ποτών κορυφαίων εταιρειών του χώρου
  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο 210 4830500