Pastry Chef

Ειδικότητα Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας

 

Διδασκόμενα Μαθήματα

  •  Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  •  Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
  •  Διαιτητική
  •  Τέχνη Αρτοποιίας
  •  Στοιχεία Μαγειρικής
  •  Διακοσμητική Φρούτων
  •  Εξοπλισμός Ζαχαροπλαστείου – Αρτοποιείου
  •  Catering Ζαχαροπλαστείου
  •  Υγιεινή
  •  Κοστολόγηση στο Ζαχαροπλαστείο
  •  Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής
  •  Εγκαταστάσεις και Σκεύη Ζαχαροπλαστείου
  •  Αρχές Νομοθεσίας Αρτοποιίας
  •  2 Ξένες Γλώσσες (Αγγλικά – Γαλλικά)
  •  Ορολογία Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  •  Χρήση Η/Υ

Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα), και ξεκινά κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Χαρακτηριστικά Σπουδαστή

Οι νέοι και οι νέες, που θέλουν ν’ ασχοληθούν με τη μελέτη της τέχνης της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής, ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τα υψηλά αισθητικά κριτήριά τους, καθώς και την τάση τους για ανακάλυψη νέων γεύσεων και πειραματισμό στη διακόσμηση και παρουσίαση γλυκισμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων.
Οι σπουδαστές, κατά τη διάρκεια της φοίτησης, παρακολουθούν έναν ευρύ κύκλο Σεμιναρίων και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Les Livres du Tourisme

Τα μαθήματα ενισχύονται με την εξειδικευμένη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο κεφάλαιο «Εκδόσεις LES LIVRES DU TOURISME». Ο ζαχαροπλάστης υπακούει στην καλλιτεχνική του τάση και τολμάει να συνδυάσει ευφάνταστα διάφορα υλικά με παραδοσιακές συνταγές, για να δημιουργήσει πρωτότυπα γευστικά αριστουργήματα.

Δυνατότητες Απασχόλησης

  •  Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας
  •  Ζαχαροπλαστεία – Αρτοποιεία
  •  Ξενοδοχειακές Μονάδες
  •  Εστιατόρια
  •  Εταιρείες Catering
  •  Εταιρείες πρώτων υλών
  •  Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  •  Κρουαζιερόπλοια
  •  Ιδρύματα
  •  Δημιουργία προσωπικής επιχείρησης, Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο – Catering

Επαγγελματικά Πλεονεκτήματα

  •  Αυξημένη ζήτηση
  •  Υψηλές αμοιβές και κοινωνική αναγνώριση
  •  Καθημερινή χαρά δημιουργίας
  •  Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση
  •  Δυνατότητα διεθνούς καριέρας

Ο Ζαχαροπλάστης

  •  Δημιουργεί γλυκά, βουτήματα, αρτοσκευάσματα, παγωτά και ποικιλία εδεσμάτων
  •  Συνδυάζει την πηγαία έμπνευση με τη βαθιά γνώση συνταγών και μεθόδων
  •  Εφαρμόζει τις αρχές της διαιτητικής, της θερμιδομετρίας και της υγιεινής διατροφής

Διδασκαλία από κορυφαίους ζαχαροπλάστες, με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με συγγραφικό έργο και προϋπηρεσία σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και γνωστά ζαχαροπλαστεία
Συμμετοχή των σπουδαστών σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Γαστρονομίας

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής  ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ