Chef

Ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

 

  • Κείμενο φωτογραφίας[/slide]

Διδασκόμενα Μαθήματα

  •  Τέχνη Μαγειρικής
  •  Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής
  •  Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  •  Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα
  •  Σπεσιαλιτέ Ξένων Χωρών
  •  Διακοσμητική Μαγειρική
  •  Ανατομία – Τεμαχισμός
  •  Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
  •  Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός Κουζίνας
  •  Τροφογνωσία
  •  Υγιεινή
  •  Διαιτητική
  •  Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου
  •  Catering
  •  Σύνθεση Μενού
  •  Διοίκηση Προσωπικού
  •  Έλεγχος Εμπορευμάτων
  •  Οινολογία
  •  Κοστολόγιο
  •  2 Ξένες Γλώσσες (Αγγλικά – Γαλλικά)
  •  Ορολογία Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  •  Χρήση Η/Υ

Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα), και ξεκινά κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Χαρακτηριστικά Σπουδαστή

Οι νέοι και οι νέες, που αποβλέπουν στο να επιδοθούν στην τέχνη της μαγειρικής, πρέπει να λατρεύουν το καλό φαγητό και τις πλούσιες γεύσεις, και να διαθέτουν φαντασία και δημιουργικότητα.
Οι σπουδαστές, κατά τη διάρκεια της φοίτησης, παρακολουθούν έναν ευρύ κύκλο Σεμιναρίων και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Les Livres du Tourisme

Τα μαθήματα ενισχύονται με την εξειδικευμένη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο κεφάλαιο «Εκδόσεις LES LIVRES DU TOURISME».

Ο Chef είναι αυτός που μπορεί να μετατρέψει μία στοιχειώδη ανάγκη, όπως είναι η σίτιση, σε καλλιτεχνική δημιουργία και γαστρονομική απόλαυση.

Δυνατότητες Απασχόλησης

  •  Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
  •  Επισιτιστικές Επιχειρήσεις (εστιατόρια όλων των ειδών)
  •  Εταιρείες Catering
  •  Κρουαζιερόπλοια
  •  Casino
  •  Ιδρύματα
  •  Νοσοκομεία
  •  Δημιουργία προσωπικής επιχείρησης, Εστιατορίου ή Catering

Επαγγελματικά Πλεονεκτήματα

  •  Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση
  •  Υψηλές αμοιβές και κοινωνική αναγνώριση
  •  Σταθερά αυξανόμενη ζήτηση επαγγελματιών chefs
  •  Δυνατότητα διεθνούς καριέρας
  •  Έντονη δημιουργικότητα
  •  Απεριόριστες δυνατότητες, επώνυμη καριέρα
  •  Απασχόληση σ’ ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο της οικονομίας, την εστίαση

Ο Chef

  •  Συντάσσει το μενού
  •  Επιμελείται της τροφοδοσίας
  •  Οργανώνει την παρασκευή των εδεσμάτων
  •  Φροντίζει για την καλλιτεχνική παρουσίαση των διαφόρων πιάτων
  •  Είναι υπεύθυνος για την ποιότητα του φαγητού και την υγιεινή της κουζίνας
  •  Συντονίζει και διευθύνει το προσωπικό της κουζίνας

Διδασκαλία από εξειδικευμένους και επώνυμους Chefs, που εργάζονται σε γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας
Συμμετοχή των σπουδαστών σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Γαστρονομίας

Αν θέλετε να συμμετέχετε στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής εδώ  ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ