Παναγιώτης Αναστασάτος

Bar Manager στο Gradiva hotel στην Κωνσταντινούπολη

panagiotis_anastasatosΑπόφοιτος Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Παναγιώτης Αναστασάτος σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE. Μετά την αποφοίτησή του από το τμήμα, εργάστηκε ως bar manager σε εστιατόρια και clubs στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε ιδιοκτήτης εστιατορίου και beach bar στην Κω και σήμερα εργάζεται ως bar manager στο Gradiva hotel στην Κωνσταντινούπολη.

1. Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων;

Επειδή πάντα δούλευα σε επισιτιστικές επιχειρήσεις (καφέ, μπαρ, εστιατόρια) επέλεξα να σπουδάσω διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ώστε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου σε επαγγελματικό επίπεδο στους τομείς που γνώριζα αλλά και τους υπόλοιπους, που έχουν να κάνουν με τον χώρο του ξενοδοχείου.

2. Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ήταν γνωστός στους χώρους εργασίας των επισιτιστικών επιχειρήσεων από τους καθηγητές της σχολής που εργάζονταν με εμάς. Για παράδειγμα ο chef κ. Ντουνέτας και πολλοί άλλοι. Έχοντας το παράδειγμα από αυτούς, ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου σε μια από τις καλύτερες τουριστικές σχόλες στην Ελλάδα.

3. Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Ηotel Μanagement συνέχισες τις σπουδές σου στο εξωτερικό;

Δεν συνέχισα τις σπουδές μου στο εξωτερικό, αλλά εργάστηκα σε Αμερική και Κωνσταντινούπολη, όπου και βρίσκομαι.

4. Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Έχω εργαστεί σε πολλά μαγαζιά στον όμιλο Σταθοκωστόπουλου, υπήρξα ιδιοκτήτης εστιατορίου και beach bar στην Κω, bar manager στα Hamptons Bays long island NY. και αυτή τη στιγμή, είμαι bar manager στο Gradiva hotel στην Κωνσταντινούπολη.

5. Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Η εποχικότητα στη Ελλάδα ήταν πάντα ένα μειονέκτημα για τον χώρο. Μετά, έχουμε τις κυβερνήσεις με τον χειρισμό τους στην ανάδειξη του τουρισμού. Στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης είμαστε σε καλό επίπεδο, αλλά οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι πιο αυστηρές στην επιλογή του προσωπικού, να προτιμούν δηλαδή αποφοίτους τουριστικών σχολών γιατί έχουμε πολλούς ανειδίκευτους. Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο στις παροχές υπηρεσιών και στοχεύουμε σε τουρισμό καλής ποιότητας, κάθε χρόνο, σε όλο και περισσότερα μέρη.

6. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Σαν προσωπικότητα θα πρέπει να είναι φιλόξενος, δημιουργώντας ένα κλίμα μοναδικής εμπειρίας για τον φιλοξενούμενο. Εύστροφος και ανιδιοτελής για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος και παραπόνου. Να έχει πλήρη γνώση του τι γίνεται στον χώρο ώστε να προλαμβάνει και να επεμβαίνει. Τέλος,  να αγαπάει αυτό που κάνει.

7. Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, που πιθανόν να παραλείψαμε και το οποίο θα ήθελες να αναφέρεις;

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι, όταν κάνεις τη δουλειά σου σωστά, με γνώση, εμπειρία και αγάπη σε έναν χώρο σαν τον δικό μας που συναναστρέφεσαι με πολλούς ανθρώπους, θα έχεις προτάσεις για πολλές δουλειές και δυνατές γνωριμίες που θα σε οδηγήσουν στο αντίτιμο της άξιας σου…