• Επιλογή Γλώσσας: GR / EN

Πιστοποιήσεις & Διεθνείς Αναγνωρίσεις

Διπλώματα Σπουδών LE MONDE

LE-MONDE--pistopoiitiko2_1

Τα εκπαιδευτικά Διπλώματα της LE MONDE συνδυάζουν:

  • κορυφαία αποδοχή από την αγορά εργασίας
  • αναγνώριση από το Κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • αναγνώριση από το ΑΣΕΠ για πρόσληψη στο Δημόσιο

 

 

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (U.N.W.T.O. – Themis Foundation)

01_UNWTO_resize

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από το 1999. Από το 2001 συμμετέχει ως μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Οργανισμού, το οποίο κι έχει υπηρετήσει από τη θέση του αντιπροέδρου τα έτη 2003 & 2004. Έχει επίσης διατελέσει μέλος του κοινωνικού συμβουλίου του Οργανισμού. Επιπρόσθετα, ως μέλος της επιτροπής αξιολόγησης τουριστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το 2002, έχει συμβάλλει στη δημιουργία και πιστοποίηση τουριστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε διάφορες χώρες. Έχει διοργανώσει πολλά σεμινάρια GTAT στις εγκαταστάσεις της σχολής στην Αθήνα.

Τα προγράμματα του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE είναι τα μοναδικά στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού εξασφαλίζοντας δυνατότητες διεθνούς επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Γενική Γραμματεία ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ypourg-paideiasΤο ΙΕΚ LE MONDE λειτουργεί με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι σπουδαστές δικαιούνται όλα τα σχετικά ευεργετήματα της κρατικής αναγνώρισης της σπουδαστικής ιδιότητας (αναβολή στράτευσης, κ.α.), ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης για να αποκτήσουν και το αντίστοιχο κρατικό δίπλωμα.

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ LE MONDE έχουν ισάξια αναγνώριση με τους αποφοίτους των αντίστοιχων κρατικών σχολών.

Μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

sete

Ο Εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE, είναι μέλος από το 1996, του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο ΣΕΤΕ ιδρύθηκε το 1991 με σκοπό να εκπροσωπήσει τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στην τουριστική οικονομία και καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των τουριστικών δραστηριοτήτων.

Σήμερα συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση & ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού με παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό, με διεθνή παρουσία και δράση, με συνεχή έρευνα & έγκαιρη ενημέρωση και με έμφαση στην εκπαίδευση και τη συνεχή κατάρτιση.

Μέλος του Hellenic Association of Travel & Tourism Agencies (HATTA)

05_ΗΑΤΤΑ

Ο Εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE, είναι μέλος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ο οποίος ιδρύθηκε το 1927. Εκπροσωπεί τα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία της Ελλάδας επιδιώκοντας την ανάπτυξη και προαγωγή του Ελληνικού Τουρισμού και συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.