• Επιλογή Γλώσσας: GR / EN

Εγκαταστάσεις

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE στεγάζεται, σε νέο σύγχρονο κτήριο, με συνολικό εμβαδόν 5.500 m2

Το κτήριο βρίσκεται στην περιοχή Μοσχάτου-Αθήνας, έναντι του Ηλεκτρικού Σταθμού του Μοσχάτου και εξυπηρετείται από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) και αρκετές λεωφορειακές γραμμές.

Το νέο κτήριο είναι αυτοτελές, με Διοικητικό και Γραμματειακό προσωπικό και φυσικά εργαστηριακούς χώρους, αίθουσες διδασκαλίας και σύγχρονους χώρους αναμονής. Επίσης, η είσοδος εποπτεύεται συνεχώς, ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη ασφάλεια στους σπουδαστές.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, ώστε να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της τουριστικής εκπαίδευσης. Οι σπουδαστές μας διδάσκονται με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ενώ η εργαστηριακή τους εκπαίδευση υλοποιείται σε χώρους παρόμοιους με επαγγελματικούς. Απόδειξη της αρτιότητας και πληρότητας των εργαστηριακών εγκαταστάσεων του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE, αποτελεί ότι οι επίσημες εξετάσεις Επαγγελματικής Πιστοποίησης, συχνά πραγματοποιούνται στα εργαστήριά του.

Οι εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, διαθέτουν τους παρακάτω εργαστηριακούς χώρους :

  • 9 εργαστήρια γαστρονομίας 70 – 100 m2  , καταλλήλως εξοπλισμένα με μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές και οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας, από τα οποία  5 εργαστήρια μαγειρικής και 4 εργαστήρια ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας και  σοκολατοποιίας,
  • εργαστήριο bar και εστιατορικής τέχνης,
  • 2 εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών πλήρως εξοπλισμένα,
  • μια πλήρως ενημερωμένη βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, η οποία διαθέτει 2800 τίτλους περιοδικών και βιβλίων, αποκλειστικά εξειδικευμένα στον τουρισμό, ενώ έχει πρόσβαση και σε e – libraries,
  • εστιατόριο εφαρμογών,
  • αίθουσα συνεδρίων,
  • σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας

Όλοι οι χώροι του νέου κτηρίου είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να προσφέρουν μια άνετη και ποιοτική σπουδαστική ζωή σε όλους τους σπουδαστές, ενώ παράλληλα διαθέτουν προδιαγραφές για την προσβασιμότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες.