• Επιλογή Γλώσσας: GR / EN

Αποστολή

Αποστολή του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ιδρύθηκε από επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και την Εκπαίδευση. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE απαρτίζεται από ανθρώπους που συνδυάζουν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών με εμπειρία στο χώρο της Εκπαίδευσης και  μακροχρόνια παρουσία στον χώρο των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αποστολή του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE είναι να προσφέρει άριστα εκπαιδευτικά προγράμματα στις ειδικότητες του τουρισμού, με έμπειρους καθηγητές, ώστε οι απόφοιτοί του να αναγνωρίζονται ως οι κορυφαίοι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς, συμβάλλοντας στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει στελεχωθεί με διδακτικό προσωπικό που διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την εκπαίδευση, ώστε να παρέχει σπουδές υψηλού επιπέδου που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων. Η προσφορά ποιοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η ανάδειξη του ταλέντου των σπουδαστών της Σχολής, εξασφαλίζουν στους αποφοίτους της τα εφόδια για μία εξαιρετική επαγγελματική σταδιοδρομία.

buildingnewΟ Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE στεγάζεται σε ένα νέο σύγχρονο κτήριο στο Μοσχάτο, με συνολικό εμβαδόν 5.500 m2. Στις εγκαταστάσεις αυτές, λειτουργούν πολυάριθμα εξειδικευμένα εργαστήρια Γαστρονομίας & Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας, Οινοχοΐας & Γευσιγνωσίας, Εστιατορικής, εργαστήρια Πληροφορικής κ.ά. Επίσης λειτουργεί οργανωμένη βιβλιοθήκη με ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, στην οποία έχουν άμεση πρόσβαση οι σπουδαστές.

Η εκπαίδευση που παρέχεται στους σπουδαστές της Σχολής, συνδυάζει αρμονικά τη θεωρητική διδασκαλία με την εργαστηριακή παρακολούθηση. Στις τεχνικές ειδικότητες το 50% των ωρών διδασκαλίας πραγματοποιούνται στις υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Τα μαθήματα είναι βασισμένα σε ειδική βιβλιογραφία υψηλού επιπέδου. Τα βιβλία που συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι της οργανωμένης και μεθοδικής εκπαίδευσης, είναι εναρμονισμένα με τα διεθνή επαγγελματικά δεδομένα και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και αποτελούν την διδακτέα ύλη για τους σπουδαστές.

Δεν είναι τυχαίο που ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι το μοναδικό Ι.Ι.Ε.Κ. στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (United Nations World Tourism Organization U.N.W.T.O).

Επίσης, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Hellenic Association of Travel & Tourism Agents (HATTA) και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών. Το Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE αποτελεί μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και τα προγράμματα του είναι πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Αν θέλεις κι εσύ να προετοιμαστείς για τον επαγγελματικό στίβο, από τους ειδικούς των Τουριστικών, Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Σπουδών, σε καλούμε στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, όπου θα λάβεις εξειδικευμένη εκπαίδευση, θα αναδείξεις τις ικανότητες σου και θα οικοδομήσεις ισχυρούς επαγγελματικούς δεσμούς.