Οι τελευταίες τάσεις ζαχαροπλαστικής τέχνης κατευθείαν από το Παρίσι στη LE MONDE

 

 

ferrandi le monde (6)

 Μια ολόκληρη εβδομάδα διήρκησε η γαλλική εβδομάδα ζαχαροπλαστικής τέχνης στη σχολή LE MONDE.

Από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου σπουδαστές, απόφοιτοι και επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες του pastry chef, Claude Jean Marie Chiron , καθηγητή της γαλλικής σχολής Ferrandi Paris, ο οποίος μας παρουσίασε τις τελευταίες τάσεις της ζαχαροπλαστικής όπως διαμορφώνονται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ο κ. Chiron παρουσίασε επιδόρπια υψηλής αισθητικής, χριστουγεννιάτικες δημιουργίες για μικρά ζαχαροπλαστεία, τις τελευταίες τάσεις στη σοκολατοποιία καθώς και την εξέλιξη κλασσικών γλυκών όπως caramel, tartes, cakes, éclairs στη σύγχρονη μορφή τους.

Εμείς με αφορμή τις επερχόμενες γιορτές των Χριστουγέννων, σας παρουσιάζουμε τη συνταγή του κ. Chrion για τον χιονάνθρωπο. Δείτε εδώ τη συνταγή.