Ψυχαγωγικές

Από μια τουριστική σχολή υψηλών προδιαγραφών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Oι εκπαιδευτικές επισκέψεις και κάθε είδους δραστηριότητα ψυχαγωγικού χαρακτήρα συμβάλλουν στην επαφή των σπουδαστών με τον τουρισμό. Τουριστικοί προορισμοί ελληνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας, City & Resort Hotels, συνεδριακά κέντρα, οινοποιεία, χώροι διοργάνωσης δεξιώσεων, κρουαζιερόπλοια, βιομηχανίες παραγωγής πρώτων υλών που συντηρούν την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, βρίσκονται στην ετήσια agenda των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Όμιλος LE MONDE.

Στις επισκέψεις και τις εκδρομές οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση καθώς αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες της Σχολής:

«Αιγαιοπελαγίτικη Εξερεύνηση» με το κρουαζιερόπλοιο LOUIS MAJESTY
Εκδρομή για χειμερινό αθλητισμό στον Παρνασσό
Εκδρομή για χιονο-περιπέτειες στον Παρνασσό
Ανακαλύπτοντας τη Μαδρίτη
Εξόρμηση για σκι στον Παρνασσό
Γνωρίζοντας το Λονδίνο, την Οξφόρδη και το Στράτφορντ
Εξερευνώντας την Βαρκελώνη
Εκδρομή στην Πάρνηθα
Ταξιδεύοντας στην μαγευτική Βουδαπέστη
Εκδρομή στο Βερολίνο
Ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι

Νέα τμήματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο στο ΙΕΚ LE MONDE στις ειδικότητες: μαγειρική, ζαχαροπλαστική και ξενοδοχειακά

hotel management LE MONDE (2)

 

 

 

Νέα τμήματα αποκλειστικά εξειδικευμένα ξεκινούν μέσα στον Φεβρουάριο στο ΙΕΚ LE MONDE στις ειδικότητες:

Η φοίτηση είναι διετής (4 εξάμηνα σπουδών + ένα εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης).

Πληροφορίες – εγγραφές: 2104830500, info@lemonde.edu.gr

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019

DSC08534
Καλούνται οι σπουδαστές των τμημάτων Β, Γ & Δ εξαμήνου, να προσέλθουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στη Γραμματεία της Σχολής 10:00 – 18:00, για να παραλάβουν το πρόγραμμα των μαθημάτων του νέου εξαμήνου.

Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

Entrements & Petits Gâteaux – Masterclass 2019

Τούρτες και ατομικά γλυκά με καινοτόμες τεχνικές και ιδιαίτερο ντεκόρ που φέρουν τη ζαχαροπλαστική ταυτότητα του pastry chef και καθηγητή της σχολής, Νικόλα Νικολακόπουλου, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε ένα ξεχωριστό τριήμερο masteclass.

 

Ελληνική Υψηλή Γαστρονομία

Τρεις ξεχωριστές γαστρονομικές συνθέσεις με ξεκάθαρες ελληνικές αναφορές, παρουσίασε ο επιτυχημένος chef και απόφοιτος της σχολής μας, Γκίκας Ξενάκης, δημιουργώντας υψηλής αισθητικής ελληνικές γεύσεις.

Sous Vide – Masterclass 2019

Κάθε βήμα της μεθόδου sous vide, από τα καρυκεύματα, το σφράγισμα σε vaccum και τον έλεγχο της θερμοκρασίας μέχρι τον καθορισμό του χρόνου και των θερμοκρασιών που μας υποδεικνύει η πρώτη ύλη, παρουσίασε και ανέλυσε ο chef και καθηγητής της Σχολής, Χρήστος Παναγόπουλος, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες και εξασφαλίζοντας άριστα γευστικά αποτελέσματα.

Sugar Paste Modelling

Με την καθοδήγηση της pastry chef και καθηγήτριας της σχολής, Ευγενίας Δελτσίδου, οι συμμετέχοντες του workshop ζαχαρόπαστας δημιούργησαν 12 υπέροχες τούρτες, εφαρμόζοντας συγκεκριμένες τεχνικές επικάλυψης και αποτυπώνοντας φιγούρες μοντελισμού. Το αποτέλεσμα.. στις εικόνες που ακολουθούν.