Ψυχαγωγικές

Από μια τουριστική σχολή υψηλών προδιαγραφών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Oι εκπαιδευτικές επισκέψεις και κάθε είδους δραστηριότητα ψυχαγωγικού χαρακτήρα συμβάλλουν στην επαφή των σπουδαστών με τον τουρισμό. Τουριστικοί προορισμοί ελληνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας, City & Resort Hotels, συνεδριακά κέντρα, οινοποιεία, χώροι διοργάνωσης δεξιώσεων, κρουαζιερόπλοια, βιομηχανίες παραγωγής πρώτων υλών που συντηρούν την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, βρίσκονται στην ετήσια agenda των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Όμιλος LE MONDE.

Στις επισκέψεις και τις εκδρομές οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση καθώς αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες της Σχολής:

«Αιγαιοπελαγίτικη Εξερεύνηση» με το κρουαζιερόπλοιο LOUIS MAJESTY
Εκδρομή για χειμερινό αθλητισμό στον Παρνασσό
Εκδρομή για χιονο-περιπέτειες στον Παρνασσό
Ανακαλύπτοντας τη Μαδρίτη
Εξόρμηση για σκι στον Παρνασσό
Γνωρίζοντας το Λονδίνο, την Οξφόρδη και το Στράτφορντ
Εξερευνώντας την Βαρκελώνη
Εκδρομή στην Πάρνηθα
Ταξιδεύοντας στην μαγευτική Βουδαπέστη
Εκδρομή στο Βερολίνο
Ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι

Δυνατότητες Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας στο Λονδίνο

σκΔιακεκριμένο εστιατόριο στο Λονδίνο εμπιστεύεται τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, για τη στελέχωσή του.
Εκπρόσωποι του εστιατορίου θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Σχολής την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 9.45 π.μ. όπου θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με δευτεροετείς σπουδαστές και απόφοιτους των τμημάτων:
– Μαγειρικής (Chef)
– Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)
Χώρος διεξαγωγής: Εργαστήριο Σεμιναρίων Γαστρονομίας, Ισόγειο.
Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στο γραφείο γραμματείας στο ισόγειο της Σχολής ή και τηλεφωνικά στο 210 8211700 καθώς και η ηλεκτρονική αποστολή του βιογραφικού σημειώματος στα αγγλικά στο: library@lemonde.edu.gr

Νέο τμήμα Bartender ξεκινά την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

le monde bartenderΤο απόλυτο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης Bartender ξεκινάει την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Στη διάρκεια 6 εβδομάδων κορυφαίοι bartender διδάσκουν τα μυστικά του bar μέσα απο πρακτικές εφαρμογές που γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο bar μέσα στη σχολή.
Τα μαθήματα  γίνονται 3 φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 15.00 – 17.30

Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.lemondecentre.gr/epaggelmatiki_exidikeusi/bartenders/

Γευσιγνωσία μανιταριών από την εταιρεία Μανιτάρια Δίρφυς

 

SONY DSC

Με χαρά φιλοξενήσαμε στη σχολή μας τον κ. Λευτέρη Λαχουβάρη, γεωπόνο και συνιδιοκτήτη της εταιρείας Μανιτάρια Δίρφυς, για μια μοναδική παρουσίαση – γευσιγνωσία μανιταριών.

Ο κ. Λευτέρης Λαχουβάρης ήταν πολύ άμεσος με τα παιδιά. Μίλησε για τα διαφορετικά είδη μανιταριών, τις συνθηκές καλλιέργειας, τους σωστούς κανόνες αποθήκευσης και συντήρησης, καθώς και για τους τρόπους αξιοποίησή τους στη μαγειρική.
Μαζί με τον κ. Θανάση Μαστρογιάννη, συνιδιοκτήτη της εταιρείας, καλλιεργούν με μεράκι, αγάπη και σεβασμό στη φύση, μανιτάρια όλων των ειδών.

Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα παρακάτω προϊόντα:

  • Μεζεδάκι Λεντινούλα
  • Λάδι μαύρης και λευκής τρούφας
  • Πατέ λιαστής ντομάτας με μαύρη τρούφα
  • Μανιταρόσουπα έτοιμη με λαχανικά

Ευχαριστούμε τον κ. Λαχουβάρη για την όμορφη παρουσίαση.

Γίνε επαγγελματίας Barista & Coffee Expert – Νέο τμήμα ξεκινάει στις 20 Νοεμβρίου

barista le monde1

Γίνε επαγγελματίας Barista & Coffee Expert στη LE MONDE! 

Το πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης, διάρκειας 3 εβδομάδων, προσφέρει όλα τα εφόδια που χρειάζεται ένας επαγγελματίας barista. Τα μαθήματα είναι αποκλειστικά εργαστηριακά και γίνονται 3 φορές την εβδομάδα.

Νέο τμήμα ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 15.00 – 17.30

Δείτε περισσότερα: http://www.lemondecentre.gr/epaggelmatiki_exidikeusi/barista/

Γευσιγνωσία ελαιολάδου από τους Βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

 

Ο κ. Γεώργιος Σακελλαρόπουλος, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, επισκέφτηκε τη σχολή μας την περασμένη Τρίτη για να παρουσιάσει στους σπουδαστές μας τα βραβευμένα προϊόντα της εταιρείας του.

Όσοι πήραν μέρος στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελαιόλαδα και ελιές που παράγονται με σεβασμό στη φύση και με γνώμονα την παραγωγή προϊόντων ανώτερης γεύσης και ποιότητας.

Οι σπουδαστές μας γεύτηκαν τα ελαιοπροϊόντα και έθεσαν ερωτήματα στον κ. Σακελλαρόπουλο.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σακελλαρόπουλο για την παρουσίαση.

Intensive Chef Course Μάθετε να μαγειρεύετε σαν επαγγελματίες

SONY DSC

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου ξεκινάει νέος κύκλος Intensive Chef Course. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης στη μαγειρική τέχνη, συνολικής διάρκειας 6 εβδομάδων , απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες που επιθυμούν να μάθουν να μαγειρεύουν σαν επαγγελματίες!

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα σε ειδικά διαμορφωμένους εργαστηριακούς χώρους. Οι συμμετέχοντες υλοποιούν βήμα προς βήμα την κάθε συνταγή, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και έρχονται σε επαφή με όλες τις βασικές πρώτες ύλες και τεχνικές.

Διάρκεια κάθε προγράμματος: 6 εβδομάδες
Μαθήματα: Τρίτη & Τετάρτη 16.45 – 20.30
Διδακτική μέθοδος: 100% εργαστηριακό πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210 8211700, info@lemonde.edu.gr