Ψυχαγωγικές

Από μια τουριστική σχολή υψηλών προδιαγραφών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Oι εκπαιδευτικές επισκέψεις και κάθε είδους δραστηριότητα ψυχαγωγικού χαρακτήρα συμβάλλουν στην επαφή των σπουδαστών με τον τουρισμό. Τουριστικοί προορισμοί ελληνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας, City & Resort Hotels, συνεδριακά κέντρα, οινοποιεία, χώροι διοργάνωσης δεξιώσεων, κρουαζιερόπλοια, βιομηχανίες παραγωγής πρώτων υλών που συντηρούν την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, βρίσκονται στην ετήσια agenda των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Όμιλος LE MONDE.

Στις επισκέψεις και τις εκδρομές οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση καθώς αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες της Σχολής:

«Αιγαιοπελαγίτικη Εξερεύνηση» με το κρουαζιερόπλοιο LOUIS MAJESTY
Εκδρομή για χειμερινό αθλητισμό στον Παρνασσό
Εκδρομή για χιονο-περιπέτειες στον Παρνασσό
Ανακαλύπτοντας τη Μαδρίτη
Εξόρμηση για σκι στον Παρνασσό
Γνωρίζοντας το Λονδίνο, την Οξφόρδη και το Στράτφορντ
Εξερευνώντας την Βαρκελώνη
Εκδρομή στην Πάρνηθα
Ταξιδεύοντας στην μαγευτική Βουδαπέστη
Εκδρομή στο Βερολίνο
Ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι

Χρήστος Γαλανόπουλος

GalanopoulosExecutive Sous Chef CELEBRITY CRUISES 

Απόφοιτος Μαγειρικής 2001


 

 

 

 

 

 

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Τελείωσα τις σπουδές μου σαν ηλεκτρολόγος βιομηχανικών αυτοματισμών, κινητήρων κι εγκαταστάσεων. Ήταν κάτι που απλά το έκανα για να έχω μια κατάρτιση για το μέλλον, χωρίς να είναι η απόφαση ζωής για το επαγγελματική μου καριέρα.Ήθελα να κάνω κάτι λοιπόν που θα μου κρατάει το ενδιαφέρον όλη την ώρα και να έχω την ευχέρεια της δημιουργίας, χωρίς να πρέπει να ακολουθώ γραμμές και δίκτυα.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Το δέσιμο κι η επικοινωνία με τον καθηγητή και chef μου, κύριο Ιορδανίδη Κώστα, που μας είπε τα πράγματα όπως ακριβώς τα βρήκαμε, καθώς και με κάποια από τα παιδιά που είμαστε στο ίδιο τμήμα και ίδια χρονιά, που ακόμα μετά από σχεδόν 20 χρόνια μπορούμε και να τα λέμε και να βρισκόμαστε.

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Από την αρχή, στις πρακτικές τα καλοκαίρια μετά τη σχολή, έως και σήμερα, όλα πάνε ανοδικά. Πάντα ήθελα να προχωρώ και να αναζητώ κάτι διαφορετικό που θα γινόταν το σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο.

Σήμερα πού βρίσκεσαι;

Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζομαι στην CELEBRITY CRUISES ως Executive Sous Chef. Ιδιαίτερο εργασιακό περιβάλλον θα πρόσθετα.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Η πρώτη μου έντονη εμπειρία συνέβη το 2003 στην Αυστρία, στη Βιέννη στο εστιατόριο SAM BRAÜ, ίσως γιατί εκεί χωρίς να γνωρίζω γερμανικά τον πρώτο καιρό, έμαθα να συνεργάζομαι με ανθρώπους από άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες κι άλλες θρησκείες κι εκεί ήταν που κατάλαβα πως πρέπει να ταξιδέψω στον κόσμο…Επίσης, το HOTEL ALKYON στο Βραχατι Κορινθίας από το 2006 ως το 2011, γιατί πέρασα από όλα τα πόστα της κουζίνας αποκτώντας σφαιρικές, καλές γνώσεις και γιατί εφάρμοσα τεχνικές που έμαθα στη σχολή μου.

Πώς νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

«Διαλέξαμε ένα επάγγελμα που δεν θα πεινάσουμε ποτέ…»

Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του καθηγητή/chef μου στη σχολή, που ακόμα και τώρα μου έρχονται στο μυαλό κάθε φορά που είτε θα δουλεύω με υλικά υψηλής ποιότητας ή υλικά που βρίσκονται μόνο στις χώρες που ταξιδεύω κι έχω τη δυνατότητα να εφαρμόσω τις τεχνικές που έμαθα και μαθαίνω και το πιο σημαντικό, να δοκιμάζω πρώτος. Εκεί, από την κατσαρόλα, το τηγάνι και το φούρνο. Πριν καν γίνει τέχνη στο πιάτο.Οπότε δεν έχω βαρεθεί ακόμα. Κι αν έρθει ποτέ η ώρα αυτή, θα με βρείτε σε κάποιο από τα μικρά κι αγαπημένα νησιά των Κυκλάδων, να δουλεύω στο δικό μου φαγοποτείο…

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμα σου;

Είναι μια εργασία που το ταξίδι της, απαιτεί θυσίες για να φτάσεις τους στόχους σου.

Είναι κάτι που πρέπει να αγαπήσεις και να αφεθείς στα όμορφα και τα άσχημα της δουλειάς αυτής.

Μαγειρεύεις για τον κόσμο, άρα η ευχαρίστησή σου θα πρέπει να είναι η χαρά του ανθρώπου που θα μείνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Κι επίσης, η δουλειά του chef, είναι η μόνη που έχεις να κάνεις με φωτιές και μαχαίρια και πληρώνεσαι πολύ καλά γι’αυτό…

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Ιδιαίτερη εκτίμηση στη διοίκηση της σχολής, που έχουν δημιουργήσει έναν απίστευτο χώρο μάθησης των τουριστικών επαγγελμάτων κι επίσης που έστω και μετά από τόσα χρόνια, με έκαναν να αισθανθώ ένα μέρος αυτής της εξέλιξης. ..

Μάιος 2018

 

Νέο τμήμα Barista & Coffee Expert ξεκινάει την Τρίτη 29 Μαΐου

Νέο τμήμα Barista & Coffee Expert ξεκινάει την Τρίτη 29 Μαΐου στη LE MONDE. Το πρόγραμμα  Barista δημιουργεί εξειδικευμένους επαγγελματίες Barista μέσα σε 3 εβδομάδες.   Για πληροφορίες – εγγραφές: 210 48330500,  info@lemonde.edu.gr.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ   

baristaa-1-312x230

Η LE MONDE διοργάνωσε το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα

Το Σάββατο 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Hervé This, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε διοργάνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Με θέμα «Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον», ο διεθνούς φήμης φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, παρουσίασε την κουζίνα «note à note», μια καινοτόμο επιστημονική ιδέα με γαστρονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις. Δείτε το άρθρο από το newsbeast.gr

newsbeast

«Ταξίδι» στη μοριακή γαστρονομία με τον Hervé This και την LE MONDE

Με θέμα «Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον», ο διεθνούς φήμης φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, παρουσίασε την κουζίνα «note à note», μια καινοτόμο επιστημονική ιδέα με γαστρονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της dans LE MONDE μια πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, με καλεσμένους διακεκριμένες προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια και επιδραστικό ρόλο στις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, της ζαχαροπλαστικής και του τουρισμού. Στόχος της νέας δράσης είναι η διαρκής γνώση και η άμεση επαφή των φοιτητών με τις διεθνείς εξελίξεις. Διαβάστε το άρθρο στο simposio.news

simposium

«Ταξίδι» στη μοριακή γαστρονομία με τον Hervé This και τη LE MONDE

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Hervé This, το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε διοργάνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Με θέμα «Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον», ο διεθνούς φήμης φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, παρουσίασε την κουζίνα «note à note», μια καινοτόμο επιστημονική ιδέα με γαστρονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου από το www.money-tourism.gr

mon-tour2