Ψυχαγωγικές

Από μια τουριστική σχολή υψηλών προδιαγραφών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Oι εκπαιδευτικές επισκέψεις και κάθε είδους δραστηριότητα ψυχαγωγικού χαρακτήρα συμβάλλουν στην επαφή των σπουδαστών με τον τουρισμό. Τουριστικοί προορισμοί ελληνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας, City & Resort Hotels, συνεδριακά κέντρα, οινοποιεία, χώροι διοργάνωσης δεξιώσεων, κρουαζιερόπλοια, βιομηχανίες παραγωγής πρώτων υλών που συντηρούν την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, βρίσκονται στην ετήσια agenda των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Όμιλος LE MONDE.

Στις επισκέψεις και τις εκδρομές οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση καθώς αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες της Σχολής:

«Αιγαιοπελαγίτικη Εξερεύνηση» με το κρουαζιερόπλοιο LOUIS MAJESTY
Εκδρομή για χειμερινό αθλητισμό στον Παρνασσό
Εκδρομή για χιονο-περιπέτειες στον Παρνασσό
Ανακαλύπτοντας τη Μαδρίτη
Εξόρμηση για σκι στον Παρνασσό
Γνωρίζοντας το Λονδίνο, την Οξφόρδη και το Στράτφορντ
Εξερευνώντας την Βαρκελώνη
Εκδρομή στην Πάρνηθα
Ταξιδεύοντας στην μαγευτική Βουδαπέστη
Εκδρομή στο Βερολίνο
Ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι

Επιστροφή στις ρίζες

epistrofi stis rizes (2)Τα ταπεινά λαχανικά του χειμώνα και οι διάφορες εκδοχές τους, ήταν το θέμα του σεμιναρίου που παρουσίασε ο καθηγητής – chef, κ. Γεώργιος Γογόπουλος την Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

 

Μέλι

site (3)Η καθηγήτρια τροφογνωσίας της σχολής, Ευαγγελία Καρβέλα, παρουσίασε στους σπουδαστές μας τις δυνατότητες του μελιού, αυτού του γλυκού συστατικού της φύσης με τις αμέτρητες δυνατότητες. Όσοι σπουδαστές παρακολούθησαν το σεμινάριο που έγινε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου είχαν την ευκαιρία να γευθούν διαφορετικές ποικιλίες μελιού και να αξιολογήσουν την ποιότητά τους.

 

Παρουσίαση Αμπελώνες Ζαφειράκη

site (3)

Ο οινολόγος – ιδιοκτήτης του οινοποιείου Ζαφειράκη, κ. Χρήστος Ζαφειράκης, επισκέφτηκε τη σχολή μας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και μας παρουσίασε τα κρασιά του οινοποιείου που βρίσκεται στον Τύρναβο.

Το οινοποιείο, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, εφαρμόζει βιολογική καλλιέργεια στους αμπελώνες.

Οι σπουδαστές μας απόλαυσαν τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου και τα σχολίασαν μαζί με τον οινολόγο.

 

Hotel & Tourism Professionals’ Lectures 2018 – Νέος κύκλος διαλέξεων ξεκινάει

logo teliko

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE διοργανώνει κάθε χρόνο τη σειρά διαλέξεων Hotel & Tourism Professionals’ Lectures, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των extra curriculum activities των τμημάτων Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Διοίκησης της Σχολής και έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις εξελίξεις και τις τελευταίες τάσεις στον τομέα του τουρισμού, όπως αυτές παρουσιάζονται από τους ειδικούς του χώρου.
Οι εισηγητές του προγράμματος είναι ακαδημαϊκοί και διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία. Στη διάρκεια των τρίωρων διαλέξεων οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

Ο κύκλος διαλέξεων απευθύνεται αποκλειστικά στους εν ενεργεία σπουδαστές  τμημάτων ξενοδοχειακής και τουριστικής διοίκησης του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Νέος κύκλος διαλέξεων ξεκινάει για το 2018. Δείτε το συνολικό πρόγραμμα εδώ: http://www.lemondecentre.gr/events/category/hotel-tourism-professionals-lectures/

Παρουσίαση Αμπελώνες Θυμιόπουλος

fb (1) Φιλοξενήσαμε με χαρά την κ. Ελευθερία Τσιτσιπά, οινολόγο από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου, η οποία μας «σύστησε» τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου της Νάουσας στη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στη σχολή την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου.

 

MASTERCLASS – Boutique Signature Desserts

kikiras masterclass 2 top logo correctO Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE υποδέχεται τον διακεκριμένο Pastry Chef Ιωάννη Κίκιρα στις 13-16 Φεβρουαρίου 2018, σε ένα masterclass boutique ζαχαροπλαστικής, διάρκειας 20 ωρών.

Βάζοντας την υπογραφή του σε δέκα προσωπικούς του κωδικούς παρουσιάζει επιδόρπια που ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές γεύσεις, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους όσοι αγαπούν τις καινοτόμες γεύσεις και έχουν τη διάθεση να πειραματιστούν. Συνταγές που θα θέσουν σε δοκιμασία την τεχνική σας αλλά θα σας αποζημιώσουν με την ξεχωριστή τους παρουσίαση.

Κλασικές και νεότερες τεχνικές, ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα παιχνίδι υφών και έξυπνων γευστικών συνδυασμών. Το αποτέλεσμα, κομψά επιδόρπια που θα σας εμπνεύσουν και θα εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο σας.

Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 13, Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 & Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, 12.20-16.35
Κόστος συμμετοχής: 410€.
Ειδικές τιμές σε απόφοιτους LE MONDE
Πληροφορίες – εγγραφές: 2108211700, info@lemonde.edu.gr