Ψυχαγωγικές

Από μια τουριστική σχολή υψηλών προδιαγραφών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Oι εκπαιδευτικές επισκέψεις και κάθε είδους δραστηριότητα ψυχαγωγικού χαρακτήρα συμβάλλουν στην επαφή των σπουδαστών με τον τουρισμό. Τουριστικοί προορισμοί ελληνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας, City & Resort Hotels, συνεδριακά κέντρα, οινοποιεία, χώροι διοργάνωσης δεξιώσεων, κρουαζιερόπλοια, βιομηχανίες παραγωγής πρώτων υλών που συντηρούν την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, βρίσκονται στην ετήσια agenda των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Όμιλος LE MONDE.

Στις επισκέψεις και τις εκδρομές οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση καθώς αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες της Σχολής:

«Αιγαιοπελαγίτικη Εξερεύνηση» με το κρουαζιερόπλοιο LOUIS MAJESTY
Εκδρομή για χειμερινό αθλητισμό στον Παρνασσό
Εκδρομή για χιονο-περιπέτειες στον Παρνασσό
Ανακαλύπτοντας τη Μαδρίτη
Εξόρμηση για σκι στον Παρνασσό
Γνωρίζοντας το Λονδίνο, την Οξφόρδη και το Στράτφορντ
Εξερευνώντας την Βαρκελώνη
Εκδρομή στην Πάρνηθα
Ταξιδεύοντας στην μαγευτική Βουδαπέστη
Εκδρομή στο Βερολίνο
Ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι

Europastry Chef – Μετεκπαίδευση στην υψηλή τέχνη της ζαχαροπλαστικής στη LE MONDE

PASTRYDSC_3700

 

Για όλους τους απόφοιτους γαστρονομικών σχολών και τους νέους επαγγελματίες που έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, αλλά θέλουν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους και κυρίως να μάθουν τις σύγχρονες τάσεις, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE προσφέρει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Europastry Chef.
Το πρόγραμμα προσφέρει ταχύρρυθμη εκπαίδευση ευρωπαϊκού επιπέδου στην Ελλάδα. Διδάσκουν κορυφαίοι chefs σε σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις παρουσιάζοντας τεχνικές και συνταγές σύμφωνα με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις.
Η εκπαίδευση καλύπτει μια τεράστια γκάμα γλυκών, επιδορπίων και αρτοσκευασμάτων που παρασκευάζονται με μοντέρνες τεχνικές. Όλο το πρόγραμμα υποστηρίζεται από αναλυτική βιβλιογραφία.
Διάρκεια: 6 μήνες
Νοέμβριος 2018 –Λήξη Απρίλιος 2019

Έναρξη νέου τμήματος: 6 Νοεμβρίου. Τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα και Τρίτη 16.00 – 20.30.

Πληροφορίες –  εγγραφές: 210 4830500

Δείτε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα εδώ: http://www.lemondecentre.gr/metekpaideusi/zaxaroplastiki-europastry-chef/

 

 

Έναρξη μαθημάτων – Καλή χρονιά σε όλους!

 

DSC08481new

Τα μαθήματα του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2018 ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.

Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Οι σπουδαστές του ΙΙΕΚ LE MONDE οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Α΄εξάμηνο, προσκαλούνται τηλεφωνικά από τη Γραμματεία της Σχολής για την εναρκτήρια ενημέρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένη ώρα, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ανάλογα με την ειδικότητα και το ωράριο φοίτησης.

Β΄, Γ΄, Δ’  ΕΞΑΜΗΝΟ

Παράλληλα ενημερώνουμε τους σπουδαστές του ΙΙΕΚ LE MONDE, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Β΄, Γ’  & Δ΄ εξάμηνο, να προσέλθουν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στη Γραμματεία του ΙΕΚ, ώστε να παραλάβουν το πρόγραμμα του Φθινοπωρινού Εξαμήνου που θα παρακολουθήσουν. Ωράριο παραλαβής προγράμματος από τις 9:30 έως τις 18:30.

Καλή Χρονιά σε όλους !

LE MONDE @ TasteOfAthens

Οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου  LE MONDE  δίπλα στους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου γαστρονομικού φεστιβάλ της Αθήνας.

Οι σπουδαστές της  LE MONDE που διακρίνονται για τις γνώσεις, τα τεχνικά τους εφόδια και την αφοσίωση τους στη γαστρονομία και τον τουρισμό,  επιλέχθηκαν  να σταθούν πλάι στους δημοφιλέστερους chefs της Αθήνας που με τα εστιατόρια τους θα πρωταγωνιστήσουν στο  Taste of Athens.

Στο Taste of Athens δίνουν το παρόν μερικά από τα πιο διακεκριμένα εστιατόρια της Αθήνας: VAROULKO, BITES & WINE, BALTHAZAR, ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ, PREMIERE, PARLA, CTC, VEZENE, BIRDMAN, FUGA, SPONDI.

Το Taste Theater της διοργάνωσης θα υποδεχθεί ανάμεσα σε άλλους επιφανείς chefs και pastry chefs τους: George Calombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon, Μιχάλη Ντουνέτα, Ανδρέα Λαγό, Μάκη Καλόσακα, Ντίνα Νικολάου, Χρήστο Παναγόπουλο, Χάρη Ψιλόπουλο, Αλέξανδρο Παπανδρέου και πολλούς άλλους.

Το Taste of Athens, μέλος της μεγαλύτερης διεθνούς πλατφόρμας γαστρονομικών φεστιβάλ (Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Ντουμπάι), πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα από τις 29/9 έως και τις 2 Οκτωβρίου 2018 στο ΚΠΙΣΝ  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος  Νιάρχος.

Πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές της Σχολής που επιθυμούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της Σχολής στο: 210 4830500.

Δείτε περισσότερα στο: https://athens.tastefestivals.com/el/things/tastetheatre/

 

 

Σπούδασε μαγειρική τέχνη στη LE MONDE

Ο κόσμος σου σε περιμένει!

Παρακόλουθησε το διετές πρόγραμμα σπουδών και γράψε τη δική σου ιστορία στον κόσμο της μαγειρικής.

Πληροφορίες: 2104830500 ή πατήστε εδώ

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 2018

eoppep_0

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αυξημένης συμμετοχής και προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι/ες παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2018» μέχρι Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.
https://bit.ly/2wss8BZ