Ψυχαγωγικές

Από μια τουριστική σχολή υψηλών προδιαγραφών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Oι εκπαιδευτικές επισκέψεις και κάθε είδους δραστηριότητα ψυχαγωγικού χαρακτήρα συμβάλλουν στην επαφή των σπουδαστών με τον τουρισμό. Τουριστικοί προορισμοί ελληνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας, City & Resort Hotels, συνεδριακά κέντρα, οινοποιεία, χώροι διοργάνωσης δεξιώσεων, κρουαζιερόπλοια, βιομηχανίες παραγωγής πρώτων υλών που συντηρούν την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, βρίσκονται στην ετήσια agenda των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Όμιλος LE MONDE.

Στις επισκέψεις και τις εκδρομές οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση καθώς αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες της Σχολής:

«Αιγαιοπελαγίτικη Εξερεύνηση» με το κρουαζιερόπλοιο LOUIS MAJESTY
Εκδρομή για χειμερινό αθλητισμό στον Παρνασσό
Εκδρομή για χιονο-περιπέτειες στον Παρνασσό
Ανακαλύπτοντας τη Μαδρίτη
Εξόρμηση για σκι στον Παρνασσό
Γνωρίζοντας το Λονδίνο, την Οξφόρδη και το Στράτφορντ
Εξερευνώντας την Βαρκελώνη
Εκδρομή στην Πάρνηθα
Ταξιδεύοντας στην μαγευτική Βουδαπέστη
Εκδρομή στο Βερολίνο
Ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι

Φώτιος Λαμπρόπουλος

Lampropoulos FotiosChef  Βασιλικής Οικογένειας στη Χάγη

Απόφοιτος Μαγειρικής 2008

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Τελείωσα το μουσικό γυμνάσιο και λύκειο Πειραιά και μετά αποφάσισα να πάω σε σχολή αργυροχρυσοχοΐας για 3 χρόνια. Στην ηλικία αυτή μετά το λύκειο δεν έχεις ιδέα τι θες να κάνεις στη ζωή σου. Στον στρατό κατά τύχη με έβαλαν μάγειρα χωρίς να ξέρω τίποτα από μαγειρική και ήταν ενδιαφέρον. Μόλις τελείωσα την θητεία μου συνειδητά πλέον πήρα την απόφαση να ξεκινήσω στη σχολή LE MONDE σπουδές μαγειρικής.
 Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Ήταν πολύ σημαντική η πειθαρχία, τα μαθήματα της σχολής και το ήθος των καθηγητών, όχι μόνο τα μαγειρικά μαθήματα αλλά και τα υπόλοιπα γύρω από τη μαγειρική που μας παρέχει η σχολή. Όλα ήταν θετικά για την εξέλιξη και την πορεία μου μέσα στο χώρο.
Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Το επαγγελματικό μου ξεκίνημα ήταν σε ένα εστιατόριο στην Αθήνα και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή, ενώ αργότερα με την chef Νόη Ιωαννίδου τα πράγματα ήταν πολύ καλυτέρα σε μαγειρικό επίπεδο.
Σήμερα που βρίσκεσαι;

Τον τελευταίο χρόνο βρίσκομαι στη Χάγη και μαγειρεύω για την βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας .

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Σίγουρα το ‘Το Restaurant Bar’ ήταν ένα καλό ξεκίνημα και στη συνέχεια η σχολή Paul Bocuse που μου άνοιξε τους ορίζοντες και σε άλλες χώρες. Το Le lyrique , Chateau d’Ouchy, Au gout du jour, στην Ελβετία ήταν πολύ σημαντικοί σταθμοί στην πορεία μου.

Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Νιώθω παθιασμένος με τη δουλειά μου και συνεχώς μ’ αρέσει να ψάχνω καινούργιες γεύσεις και να εξελίσσομαι.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Πρέπει να το αγαπάς, να έχεις υπομονή και πειθαρχία. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να πας μακριά σε ό,τι και να κάνεις γενικότερα στη ζωή σου. Η μαγειρική είναι μια τέχνη που έχει τον χαρακτήρα που της δίνουμε και αυτό βγαίνει και προς τα έξω στον κόσμο.

 Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα τα εφόδια που μου δώσατε και τον καθηγητή μου Στέλιο Αποστόλου για τις συμβουλές του.

Ιούνιος 2019

Γιώργος Πότσης


2019-06-05 21.47.39 - CopyPastry chef στο The Stanley Hotel και καθηγητής στη LE MONDE

Απόφοιτος Ζαχαροπλαστικής 2010


Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ζαχαροπλαστική;

Η ζαχαροπλαστική προέκυψε στη ζωή μου ύστερα από παρότρυνση της μητέρας μου, η οποία όντας ζαχαροπλάστης μου μετέφερε το «μικρόβιο» της ζαχαροπλαστικής και της ακρίβειας που χρειάζεται στο επάγγελμά μας. Από μικρή ηλικία, και όποτε οι καταστάσεις το επέτρεπαν, με έπαιρνε κάποιες φορές μαζί της στο εκάστοτε εργαστήριο που εργαζόταν και με έκανε να αγαπήσω τη ζαχαροπλαστική, βλέποντας τη δημιουργική πλευρά της.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;
Από τις σπουδές μου στη LE MONDE, θα μου μείνει αξέχαστο το υψηλό επίπεδο σπουδών που μας παρείχαν και η συνεχής προσπάθεια των καθηγητών μας να μας μεταδώσουν την αγάπη τους και τον σεβασμό προς το επάγγελμα. Και φυσικά, το ενδιαφέρον της σχολής για την επαγγελματική μου αποκατάσταση.

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;
Ξεκίνησα πολύ νωρίς τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα παράλληλα με τις σπουδές μου. Η σχολή με βοήθησε να κάνω το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσα βρίσκοντάς μου δουλειά στο ζαχαροπλαστείο «Πανόραμα» στην Κηφισιά. Έμαθα δίπλα σε έναν παραδοσιακό ζαχαροπλάστη να εργάζομαι σκληρά, να σέβομαι τους πελάτες και να προσέχω την ποιότητα που τους προσφέρω.

Σήμερα που βρίσκεσαι;
Σήμερα εργάζομαι ως Pastry Chef στο ξενοδοχείο “The Stanley Hotel” στην Αθήνα και παράλληλα είμαι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στη LE MONDE (ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα από τότε που ήμουν μαθητής στη σχολή)

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;
Όλα τα ζαχαροπλαστεία, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που έχω δουλέψει έχουν συμβάλει στο να γίνω ο ζαχαροπλάστης που είμαι σήμερα και το καθένα ξεχωριστά με έχει επηρεάσει τόσο σαν άνθρωπο όσο και σαν επαγγελματία. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο από όλα τα ζαχαροπλαστεία, αυτό θα ήταν η συνεργασία μου με τον Executive Pastry Chef Αναστάσιο Τυρανόπουλο, τον οποίο τον θεωρώ και μέντορά μου και από τα ξενοδοχεία θα ήταν η περίοδος που εργαζόμουν ως Pastry Chef του εστιατορίου Premiere στο Athenaeum Intercontinental, όπου γνώρισα την υψηλή γαστρονομία.

Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;
Νιώθω δημιουργικός. Είναι ένα επάγγελμα που σε κρατάει συνεχώς σε εγρήγορση και σου αναπτύσσει την φαντασία.

 Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;
Ότι θέλει υπομονή, σκληρή δουλειά και ταπεινότητα. Για να πετύχεις σε κάθε επάγγελμα πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να σέβεσαι τους συνεργάτες και τους πελάτες σου. Να αναγνωρίζεις την αξία των παλιών και να βοηθάς τους νέους να προχωρήσουν και να το αγαπήσουν και αυτοί.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;
Να κάνετε όνειρα, να βάζετε στόχους και να μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια να τους πετύχετε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την σχολή που είναι δίπλα μου από τα πρώτα μου βήματα στο επάγγελμα και με στηρίζει μέχρι σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια.

Ιούνιος 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ξενοδοχείο «Electra»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Hotel Management» στο ξενοδοχείο «Electra».

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος  «Οργάνωση και Λειτουργία Ξενοδοχείου» και οι σπουδαστές συνοδεύονταν από την καθηγήτρια της ειδικότητας, κ. Φωτεινή Μακρυγιάννη.

Ευχαριστούμε πολύ τη διεύθυνση του ξενοδοχείου και την κ. Κατερίνα Αργυροπούλου Human Resources Administrator, του ξενοδοχείου για τη φιλοξενία και τη ξενάγηση που προσέφερε στους σπουδαστές μας.

 

LE MONDE Open day_20 Ιουνίου

open-day-post--2019B

 

 

Κλείσε σήμερα τη θέση σου στον κόσμο της LE MONDE!

Έλα στο open day την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 18.00 για να πάρεις μια γεύση από τον κόσμο της LE MONDE. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις τα υπερσύγχρονα εργαστήρια και να συνομιλήσεις με καθηγητές της σχολής για το επάγγελμα τουρισμού που σε ενδιαφέρει.

Κάνε την επιλογή σου ανάμεσα στις παρακάτω 4 ειδικότητες που αποτελούν και τις μοναδικές ειδικότητες σπουδών της σχολής LE MONDΕ:

  • Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενία
  • Tourism Management – Στέλεχος Οικονομίας και Διοίκησης  στον Τομέα του Τουρισμού
  • Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης/ Αρχιμάγειρας
  • Pastry Chef – Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας

Έλα  να γνωρίσεις τα σημεία υπεροχής της κορυφαίας σχολής γαστρονομίας και τουρισμού της Ελλάδας.
Κάνε τώρα την κράτησή σου στο 2104830500 και έλα να γνωριστούμε από κοντά!

Επειδή σπουδάζεις μόνο μια φορά, αλλά η επιλογή της σχολής σου είναι αυτή που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις για μια ζωή!

 

 

 

 

 

Παρουσίαση κτήματος Ζαφειράκη

zafeiraksi site (3)

Με χαρά υποδεχθήκαμε τον κ. Χρήστο Ζαφειράκη, οινολόγο και ιδιοκτήτη του ομώνυμου κτήματος που βρίσκεται στον Τύρναβο,  για την τελευταία παρουσίαση ελληνικού οινοποιείου της χρονιάς. Η οικογένεια Ζαφειράκη ασχολείται με την παραγωγή κρασιού για περισσότερα από 100 χρόνια και ο κ. Ζαφειράκης  αποτελεί την 4η γενιά που συνεχίζει με αγάπη και μεράκι την οικογενειακή παράδοση της παραγωγής κρασιού στον Τύρναβο.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, προσπαθεί να δημιουργεί ποιοτικά και ξεχωριστά κρασιά, με βάση ποικιλίες όπως Syrah, Merlot, Sangiovese, Chardonnay αλλά και μαλαγουζιά. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην προσπάθεια αναβίωσης της τοπικής ποικιλίας «Λημνιώνα». Οι σπουδαστές που παρακολούθησαν την παρουσίαση δοκίμασαν και επιλεγμένα κρασιά του κτήματος και είχαν την ευκαιρία να τα σχολιάσουν μαζί με τον παραγωγό.

 Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ζαφειράκη για την παρουσίαση.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτήμα Στροφιλιά

received_2296864127018625Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το κτήμα Στροφιλιά και να περιηγηθούν στο οινοποιείο. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο του μαθήματος «Οινολογία» που διδάσκεται σε όλες τις ειδικότητες σπουδών της σχολής.  Ήταν μια ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο παραγωγής των εξαιρετικών κρασιών του κτήματος Στροφιλιά.

Τους σπουδαστές συνόδευσε η καθηγήτρια Οινολογίας της σχολής, κ. Μαίρη Λαλίκου.

Ευχαριστούμε θερμά το κτήμα Στροφιλιά για τη φιλοξενία.