Οικολογικές

Ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του έντονου ενδιαφέροντος για την προστασία του περιβάλλοντος, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την συστηματική συλλογή και διαλογή απορριμμάτων με σκοπό την ανακύκλωσή τους.

 

Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει ανακύκλωση χαρτιού, μαγειρικού λαδιού, ηλεκτρονικών υπολογιστών περιφερειακών και αναλωσίμων.

Σε μηνιαία και ετήσια βάση, σε αυτό το σημείο θα δημοσιεύονται τα υλικά και οι ποσότητες των απορριμμάτων που στέλνονται για ανακύκλωση και ελπίζουμε να βρούμε αρωγούς και υποστηρικτές στην προσπάθειά μας και όλους εσάς.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις οικολογικές δραστηριότητες της Σχολής:

Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων
Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων
Εκστρατεία ανακύκλωσης μπαταριών της LE MONDE
Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων
Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών – Food & Beverage Management

Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων &  Ποτών – Food & Beverage Management απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης καθώς και σε απόφοιτους τουριστικών σχολών ή σχολών Οικονομίας & Διοίκησης που επιθυμούν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στηδιοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα προσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματικήδιαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων μιας επιχείρησης εστίασης, εξασφαλίζοντας στουςσυμμετέχοντες την επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Έναρξη προγράμματος: 13 Νοεμβρίου 2017

Δείτε περισσότερα εδώ 

Sommelier – Οινοχόος Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης!

Sommelier Courses…be a wine expert!

Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Sommelier από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για όσους θέλουν να ξεχωρίσουν στον κόσμο του κρασιού.
Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017.

Δείτε περισσότερα εδώ
sommelier (4) (Copy) sommelier (5) (Copy) sommelier (Copy) sommelier (2) (Copy) sommelier (3) (Copy)

Bar & Restaurant Management – Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης για διεύθυνση bar και εστιατορίου

Ένα  πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναλάβουν την οργάνωση και τη λειτουργία ενός bar ή εστιατορίου.

Για όλους τους ενεργούς επαγγελματίες του χώρου ή για αρχάριους που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ο Eκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE προσφέρει το πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Bar & Restaurant Management διάρκειας συνολικά 6 μηνών.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες, τις οποίες κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει και ξεχωριστά.

Νέο πρόγραμμα Bar & Restaurant Management ξεκινάει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017.

Δείτε περισσότερα εδώ

Έλα με τους κορυφαίους των τουριστικών σπουδών

photo ktiriou mikri

Ενημερωθείτε για τις προοπτικές που ανοίγονται στον χώρο του τουρισμού, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.
Επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις της Σχολής LE MONDE και ενημερωθείτε για τα προγράμματα σπουδών των πιο δυναμικών ειδικοτήτων της αγοράς.

 

  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού (Tourism Management)

 

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Hotel Management)

 

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

 

  • Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)

 

Πληροφορίες – Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-18.00.

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45
Μοσχάτο Αττικής
Τ.: 210 4830500, Ε.: info@lemonde.edu.gr

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοίνωσε τη διενέργεια εξετάσεων Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ οι οποίοι έχουν αποκτήσει ΒΕΚ.

Οι εξετάσεις αφορούν:
• τους απόφοιτους παλαιού τύπου ΙΕΚ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τα 4 Εξάμηνα μέχρι και τον Φεβρουάριο 2015 κι έχουν αποκτήσει τη Β.Ε.Κ. (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης) και
• τους απόφοιτους νέου τύπου ΙΕΚ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τα 4 Εξάμηνα από τον Ιούνιο 2015 κι έπειτα, έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για το 5ο εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης κι έχουν αποκτήσει τη Β.Ε.Κ. (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης)

Αρχικά, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής από 10/8/17 έως και 5/9/2017 και αποστέλλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση του ΕΟΠΠΕΠ.

Σημείωση: Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, απαιτείται οι υποψήφιοι να αγοράσουν παράβολα από την Εθνική τράπεζα 24 ώρες πριν υποβάλλουν την αίτηση, δηλαδή έως 4/9/2017 στις 14:00.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες:
http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/999-announcement_iek_2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών στο «Κτήμα Κοκοτού»

Την Τετάρτη 17 Μαίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας» στο «Κτήμα Κοκοτού» στην Σταμάτα.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Οινολογία» και συνοδεύονταν από την καθηγήτρια του μαθήματος και οινολόγο κα Λαλίκου Μαρία.

Ευχαριστούμε θερμά για τη ξενάγηση και την εγκάρδια φιλοξενία.