Οικολογικές

Ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του έντονου ενδιαφέροντος για την προστασία του περιβάλλοντος, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την συστηματική συλλογή και διαλογή απορριμμάτων με σκοπό την ανακύκλωσή τους.

 

Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει ανακύκλωση χαρτιού, μαγειρικού λαδιού, ηλεκτρονικών υπολογιστών περιφερειακών και αναλωσίμων.

Σε μηνιαία και ετήσια βάση, σε αυτό το σημείο θα δημοσιεύονται τα υλικά και οι ποσότητες των απορριμμάτων που στέλνονται για ανακύκλωση και ελπίζουμε να βρούμε αρωγούς και υποστηρικτές στην προσπάθειά μας και όλους εσάς.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις οικολογικές δραστηριότητες της Σχολής:

Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων
Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων
Εκστρατεία ανακύκλωσης μπαταριών της LE MONDE
Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων
Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων

Σπούδασε μαγειρική τέχνη στη LE MONDE

Ο κόσμος σου σε περιμένει!
Παρακολούθησε το διετές πρόγραμμα μαγειρικής τέχνης και ξεχώρισε στον κόσμο της γεύσης!

Πληροφορίες : 2104830500, info@lemonde.edu.gr

Σπούδασε Hotel Management στη LE MONDE

 

O κόσμος σου σε περιμένει!
Παρακολούθησε το διετές πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» και κατάκτησε τον δυναμικό κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Πληροφορίες: 2104830500, info@lemonde.edu.gr

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτήμα «Σκούρα»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαίου 2018, εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών των ειδικότητων «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας», «Τεχνικός Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιίας» και «Sommelier» στο κτήμα «Σκούρα» στη Νεμέα.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Οινολογία» και συνοδεύονταν από την καθηγήτρια του μαθήματος και οινολόγο κα Χρύσα Γιατρά.
Ευχαριστούμε θερμά για τη ξενάγηση και την εγκάρδια φιλοξενία.

Χρήστος Γαλανόπουλος

GalanopoulosExecutive Sous Chef CELEBRITY CRUISES 

Απόφοιτος Μαγειρικής 2001


 

 

 

 

 

 

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Τελείωσα τις σπουδές μου σαν ηλεκτρολόγος βιομηχανικών αυτοματισμών, κινητήρων κι εγκαταστάσεων. Ήταν κάτι που απλά το έκανα για να έχω μια κατάρτιση για το μέλλον, χωρίς να είναι η απόφαση ζωής για το επαγγελματική μου καριέρα.Ήθελα να κάνω κάτι λοιπόν που θα μου κρατάει το ενδιαφέρον όλη την ώρα και να έχω την ευχέρεια της δημιουργίας, χωρίς να πρέπει να ακολουθώ γραμμές και δίκτυα.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Το δέσιμο κι η επικοινωνία με τον καθηγητή και chef μου, κύριο Ιορδανίδη Κώστα, που μας είπε τα πράγματα όπως ακριβώς τα βρήκαμε, καθώς και με κάποια από τα παιδιά που είμαστε στο ίδιο τμήμα και ίδια χρονιά, που ακόμα μετά από σχεδόν 20 χρόνια μπορούμε και να τα λέμε και να βρισκόμαστε.

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Από την αρχή, στις πρακτικές τα καλοκαίρια μετά τη σχολή, έως και σήμερα, όλα πάνε ανοδικά. Πάντα ήθελα να προχωρώ και να αναζητώ κάτι διαφορετικό που θα γινόταν το σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο.

Σήμερα πού βρίσκεσαι;

Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζομαι στην CELEBRITY CRUISES ως Executive Sous Chef. Ιδιαίτερο εργασιακό περιβάλλον θα πρόσθετα.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Η πρώτη μου έντονη εμπειρία συνέβη το 2003 στην Αυστρία, στη Βιέννη στο εστιατόριο SAM BRAÜ, ίσως γιατί εκεί χωρίς να γνωρίζω γερμανικά τον πρώτο καιρό, έμαθα να συνεργάζομαι με ανθρώπους από άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες κι άλλες θρησκείες κι εκεί ήταν που κατάλαβα πως πρέπει να ταξιδέψω στον κόσμο…Επίσης, το HOTEL ALKYON στο Βραχατι Κορινθίας από το 2006 ως το 2011, γιατί πέρασα από όλα τα πόστα της κουζίνας αποκτώντας σφαιρικές, καλές γνώσεις και γιατί εφάρμοσα τεχνικές που έμαθα στη σχολή μου.

Πώς νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

«Διαλέξαμε ένα επάγγελμα που δεν θα πεινάσουμε ποτέ…»

Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του καθηγητή/chef μου στη σχολή, που ακόμα και τώρα μου έρχονται στο μυαλό κάθε φορά που είτε θα δουλεύω με υλικά υψηλής ποιότητας ή υλικά που βρίσκονται μόνο στις χώρες που ταξιδεύω κι έχω τη δυνατότητα να εφαρμόσω τις τεχνικές που έμαθα και μαθαίνω και το πιο σημαντικό, να δοκιμάζω πρώτος. Εκεί, από την κατσαρόλα, το τηγάνι και το φούρνο. Πριν καν γίνει τέχνη στο πιάτο.Οπότε δεν έχω βαρεθεί ακόμα. Κι αν έρθει ποτέ η ώρα αυτή, θα με βρείτε σε κάποιο από τα μικρά κι αγαπημένα νησιά των Κυκλάδων, να δουλεύω στο δικό μου φαγοποτείο…

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμα σου;

Είναι μια εργασία που το ταξίδι της, απαιτεί θυσίες για να φτάσεις τους στόχους σου.

Είναι κάτι που πρέπει να αγαπήσεις και να αφεθείς στα όμορφα και τα άσχημα της δουλειάς αυτής.

Μαγειρεύεις για τον κόσμο, άρα η ευχαρίστησή σου θα πρέπει να είναι η χαρά του ανθρώπου που θα μείνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Κι επίσης, η δουλειά του chef, είναι η μόνη που έχεις να κάνεις με φωτιές και μαχαίρια και πληρώνεσαι πολύ καλά γι’αυτό…

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Ιδιαίτερη εκτίμηση στη διοίκηση της σχολής, που έχουν δημιουργήσει έναν απίστευτο χώρο μάθησης των τουριστικών επαγγελμάτων κι επίσης που έστω και μετά από τόσα χρόνια, με έκαναν να αισθανθώ ένα μέρος αυτής της εξέλιξης. ..

Μάιος 2018

Νέο τμήμα Barista & Coffee Expert ξεκινάει την Τρίτη 29 Μαΐου

Νέο τμήμα Barista & Coffee Expert ξεκινάει την Τρίτη 29 Μαΐου στη LE MONDE. Το πρόγραμμα  Barista δημιουργεί εξειδικευμένους επαγγελματίες Barista μέσα σε 3 εβδομάδες.   Για πληροφορίες – εγγραφές: 210 48330500,  info@lemonde.edu.gr.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ   

baristaa-1-312x230