Οικολογικές

Ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του έντονου ενδιαφέροντος για την προστασία του περιβάλλοντος, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την συστηματική συλλογή και διαλογή απορριμμάτων με σκοπό την ανακύκλωσή τους.

 

Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει ανακύκλωση χαρτιού, μαγειρικού λαδιού, ηλεκτρονικών υπολογιστών περιφερειακών και αναλωσίμων.

Σε μηνιαία και ετήσια βάση, σε αυτό το σημείο θα δημοσιεύονται τα υλικά και οι ποσότητες των απορριμμάτων που στέλνονται για ανακύκλωση και ελπίζουμε να βρούμε αρωγούς και υποστηρικτές στην προσπάθειά μας και όλους εσάς.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις οικολογικές δραστηριότητες της Σχολής:

Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων
Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων
Εκστρατεία ανακύκλωσης μπαταριών της LE MONDE
Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων
Ενημερωτικό Δελτίο Οικολογικών Δραστηριοτήτων

Νέα τμήματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο στο ΙΕΚ LE MONDE στις ειδικότητες: μαγειρική, ζαχαροπλαστική και ξενοδοχειακά

hotel management LE MONDE (2)

 

 

 

Νέα τμήματα αποκλειστικά εξειδικευμένα ξεκινούν μέσα στον Φεβρουάριο στο ΙΕΚ LE MONDE στις ειδικότητες:

Η φοίτηση είναι διετής (4 εξάμηνα σπουδών + ένα εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης).

Πληροφορίες – εγγραφές: 2104830500, info@lemonde.edu.gr

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019

DSC08534
Καλούνται οι σπουδαστές των τμημάτων Β, Γ & Δ εξαμήνου, να προσέλθουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στη Γραμματεία της Σχολής 10:00 – 18:00, για να παραλάβουν το πρόγραμμα των μαθημάτων του νέου εξαμήνου.

Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

Entrements & Petits Gâteaux – Masterclass 2019

Τούρτες και ατομικά γλυκά με καινοτόμες τεχνικές και ιδιαίτερο ντεκόρ που φέρουν τη ζαχαροπλαστική ταυτότητα του pastry chef και καθηγητή της σχολής, Νικόλα Νικολακόπουλου, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε ένα ξεχωριστό τριήμερο masteclass.

 

Ελληνική Υψηλή Γαστρονομία

Τρεις ξεχωριστές γαστρονομικές συνθέσεις με ξεκάθαρες ελληνικές αναφορές, παρουσίασε ο επιτυχημένος chef και απόφοιτος της σχολής μας, Γκίκας Ξενάκης, δημιουργώντας υψηλής αισθητικής ελληνικές γεύσεις.

Sous Vide – Masterclass 2019

Κάθε βήμα της μεθόδου sous vide, από τα καρυκεύματα, το σφράγισμα σε vaccum και τον έλεγχο της θερμοκρασίας μέχρι τον καθορισμό του χρόνου και των θερμοκρασιών που μας υποδεικνύει η πρώτη ύλη, παρουσίασε και ανέλυσε ο chef και καθηγητής της Σχολής, Χρήστος Παναγόπουλος, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες και εξασφαλίζοντας άριστα γευστικά αποτελέσματα.

Sugar Paste Modelling

Με την καθοδήγηση της pastry chef και καθηγήτριας της σχολής, Ευγενίας Δελτσίδου, οι συμμετέχοντες του workshop ζαχαρόπαστας δημιούργησαν 12 υπέροχες τούρτες, εφαρμόζοντας συγκεκριμένες τεχνικές επικάλυψης και αποτυπώνοντας φιγούρες μοντελισμού. Το αποτέλεσμα.. στις εικόνες που ακολουθούν.