Κοινωνικές

Οι σπουδαστές, οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, συμμετέχουν σε μία σειρά δραστηριοτήτων κοινωνικού περιεχομένου.

Οι δραστηριότητες αυτές συμβάλλουν τόσο στη μεταξύ τους γνωριμία και ουσιαστική επικοινωνία, όσο και στην επαφή τους με φορείς, ιδρύματα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο.

Σε αρκετές εκδηλώσεις υπάρχει έντονο το στοιχείο της κοινωνικής δράσης. Η διοίκηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE στέκεται πάντα στο πλευρό των σπουδαστών, βοηθώντας έμπρακτα και οργανωτικά τις εκδηλώσεις αυτές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις κοινωνικές δραστηριότητες της Σχολής:

Προσφορά στο Χαμόγελο του Παιδιού
Οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE μαγείρεψαν για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Εθελοντική Αιμοδοσία
Εθελοντική Αιμοδοσία
H LE MONDE ΣΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ.Ε «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Η LE MONDE στο 5ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο
Πανηγύρι της Αγάπης 2011
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE στο 1ο Festival Γαλλικής Γαστρονομίας
Εθελοντική Αιμοδοσία
Εκλεκτά εδέσματα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE στο Συμπόσιο Αρχαίας Ελληνικής κουζίνας και Βυζαντινής γαστρονομίας
Γραμματειακή υποστήριξη από τους σπουδαστές μας κατά τη 19η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ
Βοηθάμε να μη σβήσει το… «Χαμόγελο του Παιδιού»!
2o Culinary Festival από τους σπουδαστές και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

Εκθεση κρητικών οίνων στη LE MONDE

kriti3jpgΤη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου θα φιλοξενήσουμε μια μοναδική έκθεση κρητικών οίνων στη σχολή, αποκλειστικά για σπουδαστές και αποφοίτους LE MONDE. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου ορόφου από 13.15 – 17.00.

Στην έκθεση, συμμετέχουν μερικά από τα σημαντικότερα οινοποιεία της Κρήτης, μέλη της Ένωσης Wines of Crete, με τις πιο σημαντικές γνωστές ποικιλίες της Μεγαλονήσου καθώς και με τις πιο εμβληματικές ετικέτες τους. Οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι της σχολής θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γευστική δοκιμή.

Από 13.15 – 14.30 θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με θέμα τα κρασιά της Κρήτης, ενώ θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή σε γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αυτής της εξαιρετικής αμπελουργικής ζώνης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα Οινολογίας και Οινοχόων της σχολής σε συνεργασία με την ένωση Wines of Crete και απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές και αποφοίτους του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία στο ισόγειο της σχολής.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ για όλες τις ειδικότητες

shutterstock_377543695

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:30 ο κ. Νίκος Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων & Οικονομικών του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE θα παρουσιάσει όλες τις δυνατότητες για μετεκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είσοδος ελεύθερη, αποκλειστικά για σπουδαστές και αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Γραμματείας της Σχολής και στο 2104830500.

Πεζοπορία στην Πάρνηθα

IMG_3885Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, σπουδαστές και καθηγητές της Σχολής LE MONDE, πραγματοποιήσαμε οργανωμένη πεζοπορία στα ωραία μονοπάτια της Πάρνηθας.

40 τολμηροί φυσιολάτρες ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του βουνού και αποζημιώθηκαν από τον καθαρό αέρα, από το κελαριστό νερό της πηγής και από ονειρικές εικόνες της καταπράσινης φύσης θαμπωμένης από την πρωινή ομίχλη.

Η διαδρομή μας είχε σημείο αναχώρησης και άφιξης το Καταφύγιο Μπάφι, στα 1161 μέτρα, και περιελάμβανε ελατόφυτα μονοπάτια αλλά και δασικούς δρόμους. Στα 2/3 της διαδρομής η ομάδα χωρίστηκε στα δύο και το πρώτο γκρουπ περπάτησε 7,5 km σε 2 ώρες και 30 λεπτά, ενώ το δεύτερο περπάτησε 11 km σε 3 ώρες και 15 λεπτά, εντάσσοντας στην διαδρομή το πέρασμα από το «Μεσιανό Νερό».

Η ευχάριστη επαφή με τη φύση και η κατάκτηση του στόχου της ήπιας άσκησης με την ψυχαγωγία ανέβασε τη διάθεσή μας.
Aνυπομονούμε για την επόμενη εξόρμηση…

 

LE MONDE σεμινάρια 2017 – 2018 – Νέος κύκλος ξεκινάει

CHEFDSCF3539Οι αγαπημένες σειρές σεμιναρίων Food Friends, Food Professionals, Wine Friends του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ξεκινούν και πάλι.

Υποδεχόμαστε καταξιωμένους chefs, γευσιγνώστες αλλά και ειδικούς της επιστήμης τροφίμων που θα μας μεταδώσουν την πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία τους σε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές παρουσιάσεις.

Δείτε το ημερολόγιο πρόγραμμα των σεμιναρίων για το 2017 στο: http://www.lemondecentre.gr/events/event/

Το συνολικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Διευρύνετε το γαστρονομικό σας ρεπερτόριο και εμπνευστείτε από τους καλύτερους.

Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 8211700
Σας περιμένουμε!

Δυνατότητες Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας στο Λονδίνο

σκΔιακεκριμένο εστιατόριο στο Λονδίνο εμπιστεύεται τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, για τη στελέχωσή του.
Εκπρόσωποι του εστιατορίου θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Σχολής την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 9.45 π.μ. όπου θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με δευτεροετείς σπουδαστές και απόφοιτους των τμημάτων:
– Μαγειρικής (Chef)
– Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)
Χώρος διεξαγωγής: Εργαστήριο Σεμιναρίων Γαστρονομίας, Ισόγειο.
Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στο γραφείο γραμματείας στο ισόγειο της Σχολής ή και τηλεφωνικά στο 210 8211700 καθώς και η ηλεκτρονική αποστολή του βιογραφικού σημειώματος στα αγγλικά στο: library@lemonde.edu.gr

Γευσιγνωσία μανιταριών από την εταιρεία Μανιτάρια Δίρφυς

 

SONY DSC

Με χαρά φιλοξενήσαμε στη σχολή μας τον κ. Λευτέρη Λαχουβάρη, γεωπόνο και συνιδιοκτήτη της εταιρείας Μανιτάρια Δίρφυς, για μια μοναδική παρουσίαση – γευσιγνωσία μανιταριών.

Ο κ. Λευτέρης Λαχουβάρης ήταν πολύ άμεσος με τα παιδιά. Μίλησε για τα διαφορετικά είδη μανιταριών, τις συνθηκές καλλιέργειας, τους σωστούς κανόνες αποθήκευσης και συντήρησης, καθώς και για τους τρόπους αξιοποίησή τους στη μαγειρική.
Μαζί με τον κ. Θανάση Μαστρογιάννη, συνιδιοκτήτη της εταιρείας, καλλιεργούν με μεράκι, αγάπη και σεβασμό στη φύση, μανιτάρια όλων των ειδών.

Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα παρακάτω προϊόντα:

  • Μεζεδάκι Λεντινούλα
  • Λάδι μαύρης και λευκής τρούφας
  • Πατέ λιαστής ντομάτας με μαύρη τρούφα
  • Μανιταρόσουπα έτοιμη με λαχανικά

Ευχαριστούμε τον κ. Λαχουβάρη για την όμορφη παρουσίαση.