Κοινωνικές

Οι σπουδαστές, οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, συμμετέχουν σε μία σειρά δραστηριοτήτων κοινωνικού περιεχομένου.

Οι δραστηριότητες αυτές συμβάλλουν τόσο στη μεταξύ τους γνωριμία και ουσιαστική επικοινωνία, όσο και στην επαφή τους με φορείς, ιδρύματα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο.

Σε αρκετές εκδηλώσεις υπάρχει έντονο το στοιχείο της κοινωνικής δράσης. Η διοίκηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE στέκεται πάντα στο πλευρό των σπουδαστών, βοηθώντας έμπρακτα και οργανωτικά τις εκδηλώσεις αυτές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις κοινωνικές δραστηριότητες της Σχολής:

Προσφορά στο Χαμόγελο του Παιδιού
Οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE μαγείρεψαν για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Εθελοντική Αιμοδοσία
Εθελοντική Αιμοδοσία
H LE MONDE ΣΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ.Ε «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Η LE MONDE στο 5ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο
Πανηγύρι της Αγάπης 2011
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE στο 1ο Festival Γαλλικής Γαστρονομίας
Εθελοντική Αιμοδοσία
Εκλεκτά εδέσματα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE στο Συμπόσιο Αρχαίας Ελληνικής κουζίνας και Βυζαντινής γαστρονομίας
Γραμματειακή υποστήριξη από τους σπουδαστές μας κατά τη 19η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ
Βοηθάμε να μη σβήσει το… «Χαμόγελο του Παιδιού»!
2o Culinary Festival από τους σπουδαστές και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

Μιχάλης Νουρλόγλου

Michalis Nourloglou

Επικεφαλής chef του γαστρονομικού εστιατορίου του Athenaeum Intercontinental, Premiere.

Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης 2005

 

 

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Είχα την ανάγκη να κάνω κάτι δημιουργικό και να μπορώ να εκφράζομαι μέσα από την δουλειά μου και η μαγειρική είναι ενα επάγγελμα που αυτά στα δίνει απλόχερα. Επιπλέον, το να βλέπω την ευχαρίστηση στα ματιά του κόσμου ήταν κάτι που πάντα με ικανοποιούσε και συνεχίζει να με εξιτάρει ακόμα και σήμερα.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Θυμάμαι τις πρώτες φορές που μπήκα σε κουζίνα της σχολής για μάθημα και το οτι έπρεπε να συνεργαστούμε με τους συμμαθητές μου ως ομάδα για να βγάλουμε σωστό αποτέλεσμα. Θυμάμαι επίσης τον καθηγητή μου Γιάννη Αραχωβίτη και το ότι μου έδωσε τις πρώτες βάσεις για την επαγγελματική μου πορεία.

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Δίχως αμφιβολία ήταν δύσκολο. Όπως κάθε νέα αρχή θεωρώ. Αλλά νομίζω ότι αν δεν δυσκολευτείς λίγο στο ξεκίνημα δεν θα φτάσεις εκεί που επιθυμείς έχοντας τα σωστά εφόδια. Πάντως όλο αυτό έχει και την γοητεία του, σήμερα θυμάμαι δύσκολες στιγμές από τα πρώτα χρόνια και γελάω.

Σήμερα που βρίσκεσαι;

Σήμερα, μεταξύ άλλων πραγμάτων, έχω την τιμή να εργάζομαι για το εστιατόριο Premiere του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental Athens. Επίσης διδάσκω μαγειρική στη σχολή Le Monde.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Τα πέντε χρόνια που πέρασα στη Σπονδή και στο Πιλ Πουλ κοντά στον Jerome Serres, ήταν ο πρώτος μεγάλος σταθμός της πορείας μου. Το Abovo, το εστιατόριο που με χαρακτήρισε ως Chef ήταν ο επόμενος σημαντικός σταθμός μου. Εξίσου σημαντικό για την μέχρι τώρα πορεία μου θεωρώ και το εστιατόριο Premiere, στο οποίο εργάζομαι τα τελευταία δύο χρόνια.

Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Είμαι χαρούμενος για αυτά που έχω καταφέρει μέχρι σήμερα αλλά και αρκετά φιλόδοξος για να πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται. Εξάλλου, η μαγειρική στην Ελλάδα συνεχώς εξελίσσεται και νιώθω ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Σίγουρα θα έλεγα να είναι συνειδητοποιημένος και σίγουρος για την επιλογή του. Επίσης να μην απογοητεύεται εύκολα και να μην το βάζει κάτω. Όπως είπα, πιθανόν το ξεκίνημα να ειναι δύσκολο όμως αν κάποιος αφοσιωθεί και δώσει πράγματα, στο τέλος θα πάρει πίσω πολύ περισσότερα. Εξάλλου η μαγειρική δεν είναι αγώνας ταχύτητας, είναι αγώνας αντοχής.

Νοέμβριος 2018

Food & Beverage Management_Ταχύρρυθμη μετεκπαίδευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης

 

1

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE προσφέρει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Food & Beverage Management για όσους επιθυμούν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων μαζικής εστίασης.
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και να διευρύνουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Προϋποθέσεις Παρακολούθησης
•   Απόφοιτοι Τουριστικών Σχολών ή Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας
•   Απόφοιτοι του τμήματος Bar & Restaurant Management του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE
•   Εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού ή του επισιτισμού, με αποδεδειγμένη τετραετή σχετική προϋπηρεσία
•   Ιδιοκτήτες επισιτιστικών καταστημάτων με αποδεδειγμένη τριετή σχετική προϋπηρεσία

Έναρξη Προγράμματος
Νέο πρόγραμμα Food & Beverage Management ξεκινά τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου του 2019.

Η φοίτηση διαρκεί 12 εβδομάδες. Τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 17.30 – 20.00.

Πληροφορίες – εγγραφές: 2104830500

Δείτε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα εδώ: http://www.lemondecentre.gr/metekpaideusi/food-and-beverage-management/

 

Ημερολόγιο Γαστρονομικής Εξέλιξης 2018-2019

Οι αγαπημένες σειρές σεμιναρίων Food Friends, Food Professionals, Wine Friends του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, ξεκινούν και πάλι.
Δείτε το ημερολόγιο πρόγραμμα γαστρονομικής εξέλιξης για το 2018 εδώ
Το συνολικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 8211700
Σας περιμένουμε!

COVER_DIARY_JPG (1) (Copy)

FOOD PROFESSIONALS 2018-2019 Στον κήπο του Chef

Στα αρώματα, τα χρώματα και τις γεύσεις που παράγει η φύση, μας μύησε ο βραβευμένος με χρυσό σκούφο σεφ κ. Τάσος Μαντής, ενώ οι σπουδαστές μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιδιαίτερη φροντίδα που απαιτεί η καλλιέργεια των εδώδιμων λουλουδιών και των αρωματικών φυτών, καθώς και τον τρόπο που αξιοποιούνται γευστικά. Τη δεύτερη μέρα, ο διακεκριμένος σεφ και απόφοιτος της Σχολής, παρουσίασε πρωτότυπες δημιουργικές συνθέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές όχι μόνο να τις απολαύσουν γευστικά αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στην παρασκευή τους.

Παρουσίαση Santo Wines στη σχολή LE MONDE

santowinesatlemonde3

Οι σπουδαστές της σχολής μας που παρακολούθησαν την παρουσίαση Santo Wines που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/11 στη σχολή είχαν την ευκαιρία να μαγευτούν από τη μοναδικότητα της Σαντορίνης. Ένα νησί που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο μικροκλίμα καθώς και από το ηφαιστιογενές έδαφος, δυο στοιχεία που συντελούν στην παραγωγή των περίφημων γηγενών ποικιλιών, το Ασύρτικο, το Αθήρι και το Αηδάνι που δίνουν τα γνωστά κρασιά του τόπου.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο κ. Μπιλέρης Νεκτάριος από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Santo Wines, Η ένωση ιδρύθηκε το 1947. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους Συνεταιρισμούς της Ελλάδας με 1200 μέλη. Δέσμευση της Santo είναι η διαφύλαξη της τοπικής παράδοσης και ιστορίας, η προστασία των παραδοσιακών καλλιεργειών, η παραγωγή οίνων και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Σαντορίνη (ΠΟΠ )υψηλής ποιότητας και η αειφόρος γεωργική ανάπτυξη του νησιού.

Οι σπουδαστές μας δοκίμασαν κάποια από τα εξαιρετικά κρασιά Santo Wines. Ευχαριστούμε τη Santo Wines και τον κ. Μπιλέρη για την παρουσίαση.

 

Ο Executive Chef του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου HYTRA, Τάσος Μαντής, παρουσιάζει σεμινάριο με θέμα «Στον Κήπο του Chef»

khpos tou chef4tv-a3

 

Ένα διήμερο σεμινάριο αφιερωμένο στον διακεκριμένο chef Τάσο Μαντή, chef του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου HYTRA. Ο βραβευμένος με χρυσό σκούφο σεφ κ. Μαντής, μας υποδέχεται την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου στον κήπο του στο Αλεποχώρι, όπου θα μας μυήσει στα αρώματα, χρώματα και γεύσεις που παράγει η φύση. Θα μας παρουσιάσει τα δημοφιλέστερα βρώσιμα άνθη και αρωματικά, τον τρόπο καλλιέργειας, συγκομιδής και γευστικής τους αξιοποίησης.
Τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου επιστρέφει στη Σχολή από την οποία αποφοίτησε για να διδάξει αυτή τη φορά τις γευστικές δημιουργίες που του χάρισαν σπουδαίες διακρίσεις.