Κοινωνικές

Οι σπουδαστές, οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, συμμετέχουν σε μία σειρά δραστηριοτήτων κοινωνικού περιεχομένου.

Οι δραστηριότητες αυτές συμβάλλουν τόσο στη μεταξύ τους γνωριμία και ουσιαστική επικοινωνία, όσο και στην επαφή τους με φορείς, ιδρύματα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο.

Σε αρκετές εκδηλώσεις υπάρχει έντονο το στοιχείο της κοινωνικής δράσης. Η διοίκηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE στέκεται πάντα στο πλευρό των σπουδαστών, βοηθώντας έμπρακτα και οργανωτικά τις εκδηλώσεις αυτές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις κοινωνικές δραστηριότητες της Σχολής:

Προσφορά στο Χαμόγελο του Παιδιού
Οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE μαγείρεψαν για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Εθελοντική Αιμοδοσία
Εθελοντική Αιμοδοσία
H LE MONDE ΣΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ.Ε «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Η LE MONDE στο 5ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο
Πανηγύρι της Αγάπης 2011
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE στο 1ο Festival Γαλλικής Γαστρονομίας
Εθελοντική Αιμοδοσία
Εκλεκτά εδέσματα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE στο Συμπόσιο Αρχαίας Ελληνικής κουζίνας και Βυζαντινής γαστρονομίας
Γραμματειακή υποστήριξη από τους σπουδαστές μας κατά τη 19η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ
Βοηθάμε να μη σβήσει το… «Χαμόγελο του Παιδιού»!
2o Culinary Festival από τους σπουδαστές και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

Διάλεξη: «Το Marketing στη Γαστρονομία» από τον κ. Κωνσταντίνο Αθανασίου, Executive Chef του Hilton Athens

Hilton_Athansiou_LE MONDE (1)

 

 

 

 

 

 Ο  Executive Chef του Hilton Athens, κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη για τους σπουδαστές της μαγειρικής με θέμα «Το Marketing στη Γαστρονομία».

Οι σύγχρονες απαιτήσεις στη γαστρονομική σκηνή επιβάλλουν στον Executive Chef του εστιατορίου ή του ξενοδοχείου να υπερβαίνει τον ρόλο του εμπνευστή και καθοδηγητή της ομάδας για την παρουσίαση ενός επιτυχημένου μενού. Πλέον ο chef είναι ο άνθρωπος ο οποίος πρέπει να δημιουργεί για τους πελάτες του κάτι παραπάνω από μια απλή γαστρονομική εμπειρία, πρέπει να προσπαθεί να προσφέρει στους πελάτες του, όχι αυτό που περιμένουν αλλά αυτό που επιθυμούν. Αυτό μπορούν να το επιτύχουν με το marketing.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε σε πραγματικά παραδείγματα εστιατορίων και ξενοδοχείων που κατάφεραν μέσω του marketing να ταράξουν τα νερά της γαστρονομίας σε τοπικό επίπεδο και συνέβαλλαν στη μετατροπή της πόλης ή και της χώρας τους σε διεθνή γαστρονομικό προορισμό. Επίσης, προέτρεψε τους σπουδαστές μας να σκέφτονται πέρα από τα καθιερωμένα και να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες ανάγκες στους πελάτες τους μέσω του marketing για να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Αθανασίου για την παρουσίαση.

Απρίλιος 2019

Μέλι: Διαδικασία παραγωγής και χαρακτηριστικά γνωρίσματα

ROK_2358-6

Το μέλι, τα ευεργετικά του χαρακτηριστικά και ο ιδιαίτερος τρόπος παραγωγής του, ήταν το θέμα του σεμιναρίου που παρουσίασε ο κ. Χαράλαμπος Φωτόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Μέλι Ταϋγετου – Μελισσοκομία Φωτόπουλου».

Η οικογένεια του κ. Φωτόπουλου ασχολείται εδώ και δεκαετίες με την παραγωγή μελιού και παράγουν υψηλής ποιότητας μέλι και όλων των συναφών προϊόντων μελιού, όπως νωπή γύρη, βασιλικός πόλτός, κερί και παστέλι.

Στο σεμινάριο ο κ. Φωτόπουλος ανέλυσε τόσο τις ιδιαίτερες συνθήκες παραγωγής όσο και τα διαφορετικά είδη μελιού που παράγει ο δίος. Οι σπουδαστές μας δοκίμασαν μέλι από θυμάρι, πεύκο, κούμαρο, πορτοκάλι, φασκόμηλο, ευκάλυπτος, έλατο και ρείκι.

Μάρτιος 2019

Πρώτη θέση για τη σπουδάστρια μαγειρικής Ελισάβετ Μάτσα, στον διαγωνισμό για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ

 

Elisavet Matsa

Η Ελισάβετ Μάτσα, δευτεροετής σπουδάστρια μαγειρικής τέχνης της σχολής μας,  ήταν αυτή που κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό mazichef για την ανάδειξη του καλύτερου ελληνικού εκλέρ. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Γαλλική Πρεσβεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Goût de France 2019.

Ο τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία την περασμένη Δευτέρα ανάμεσα στους 4 φιναλίστ που είχαν διακριθεί στους αντίστοιχους διαγωνισμούς που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά. Η σπουδάστριά μας κέρδισε την κριτική επιτροπή με την πρότασή της για ένα ελληνικό εκλέρ με γεύση ρυζόγαλο, αρωματισμένο με μαστίχα και μανταρίνια Χίου.

Στον μεγάλο τελικό συμμετείχαν, εκτός από την Ελισάβετ Μάτσα (νικήτρια στην Αθήνα), ο Παναγιώτης Κατάκης (νικητής στα Χανιά), ο Λάζαρος Πολίτης (νικητής στην Πάτρα), και ο Κωνσταντίνος Τσενεκίδης (νικητής στη Θεσσαλονίκη).

Θερμά συγχαρητήρια στην Ελισάβετ για την επιτυχία της!

 

Τρίτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille International

trophee mille reek team

Η LE MONDE αναδείχθηκε στην 3η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille International ανάμεσα σε 12 σχολές από όλον τον κόσμο!

Ένας από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη νέων chef, ο διαγωνισμός γαστρονομίας Trophee Mille International, πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά στη Ρενς (Reims) της Γαλλίας τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.

Ανάμεσα σε δώδεκα χώρες από όλον τον κόσμο, η ελληνική αποστολή με τους σπουδαστές της σχολής LE MONDE, Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρη Φεσσά κατάφερε να αναδειχθεί στην τρίτη θέση. Οι δύο διαγωνιζόμενοι δημιούργησαν ένα αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο με τοπικά προϊόντα της περιοχής Grand Est, εντυπωσιάζοντας τόσο με τις γαστρονομικές τους συνθέσεις όσο με τον επαγγελματισμό τους, την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από μια ομάδα Γάλλων chef & pastry chef βραβευμένων με αστέρια Michelin αλλά και με τον ανώτερο τιμητικό τίτλο MOF.

Θερμά συγχαρητήρια στους σπουδαστές μας Κατερίνα Κατσίκα, σπουδάστρια μαγειρικής τέχνης του τμήματος ΤΕΜΑ 14 και στον Δημήτρη Φεσσά, σπουδαστή ζαχαροπλαστικής αρτοποιίας του τμήματος ΖΑΡ15.

Την προετοιμασία τους ανέλαβαν οι καθηγητές μαγειρικής τέχνης της σχολής Μάκης Καλόσακας, Χρήστος Παναγόπουλος και οι καθηγητές ζαχαροπλαστικής Νικόλας Νικολακόπουλος και Χάρης Ψιλόπουλος.

Εξόρμηση στον Παρνασσό για σκι!

 

 

20190316_105439

 

 

Μια πραγματικά υπέροχη μέρα  πέρασαν οι σπουδαστές που συμμετείχαν στην εκδρομή που διοργανώθηκε στον Παρνασσό το περασμένο Σάββατο για τους λάτρεις του ski και όχι μόνο!

Παρόλο που την Παρασκευή είχε χιονοθύελλα, η επόμενη μέρα ήταν ηλιόλουστη, γεγονός που βοήθησε όσους θέλησαν να εξασκήσουν τις δυνατότητές τους στο άθλημα του σκι. Άλλωστε είχε πάρα πολύ χιόνι στον Παρνασσό, γεγονός πρωτόγνωρο για τη συγκεκριμένη εποχή.

Οι περισσότεροι σπουδαστές εκμεταλλεύτηκαν την εκδρομή για να κάνουν  βόλτα,  ενώ γύρω στους 20 δοκίμασαν Ski και snowboard.

Η εκδρομή οκοκληρώθηκε με μια βόλτα μέσα στην Αράχωβα. Παρόλη την κούραση όλοι οι σπουδαστές απόλαυσαν την όμορφη εκδρομή και έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Μάρτιος 2019

Ο διακεκριμένος chef pâtissier Δημήτρης Χρονόπουλος στη LE MONDE

chronopoulos LE MONDE (5)

 

Ο καταξιωμένος chef pâtissier Δημήτρης Χρονόπουλος, έρχεται στη σχολή LE MONDE για να παρουσιάσει σειρά σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και αποφοίτους σχολών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Μετά το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Τάρτα» και το masterclass «Τούρτα, Φόρμα, Γεύση, Υφή», o κ. Χρονόπουλος θα παρουσιάσει ένα ακόμη ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα τα φρούτα στη ζαχαροπλαστική.

Γλυκά με Φρούτα

Τρίτη 07/05, 15.00-19.10, 

Κόστος: 90€/ Για σπουδαστές και αποφοίτους LE MONDE 45€

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος μετράει σχεδόν 30 χρόνια στον χώρο της ζαχαροπλαστικής.

Έχοντας εκπαιδευτεί σε  εστιατόρια με αστέρια Michelin στη Γαλλία, δεν είναι τυχαίο που έχει συνεργαστεί με τα εστιατόρια που έχουν καταφέρει να λάβουν το ποθητό αστέρι όπως το Βαρούλκο και τη  Σπονδή.

Πληροφορίες – Εγγραφές: 2104830500