Αθλητικές

Το αθλητικό τμήμα του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE παρέχει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα μέσω των δραστηριοτήτων που διοργανώνει.

 

Αρχικά υπάρχει το πρωτάθλημα basketball LE MONDE των τμημάτων της σχολής και το αντίστοιχο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5×5. Από τους διακριθέντες σπουδαστές στελεχώνεται η ομάδα που εκπροσωπεί τη σχολή LE MONDE σε αγώνες στο πρωτάθλημα σχολών που διεξάγεται και που η LE MONDE τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικές διακρίσεις.

Επίσης διοργανώνονται εκδρομές για Rafting στο Λούσιο και για beach volley ή beach soccer σε τουρνουά που γίνονται σε παραλίες της Αττικής. Το αθλητικό τμήμα συντονίζεται από γυμναστή-προπονητή και στο σχεδιασμό του ετήσιου προγράμματος δραστηριοτήτων λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις των σπουδαστών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις αθλητικές δραστηριότητες της Σχολής :

Φιλικός αγώνας βόλεϊ γυναικών
Εκδρομή στον Παρνασσό
Εσωτερικό Πρωτάθλημα LE MONDE 5Χ5
Αθλητικές Δραστηριότητες εκπαιδευτικού έτους 2011-2012

Δυνατότητες Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας στο Λονδίνο

σκΔιακεκριμένο εστιατόριο στο Λονδίνο εμπιστεύεται τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, για τη στελέχωσή του.
Εκπρόσωποι του εστιατορίου θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Σχολής την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 9.45 π.μ. όπου θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με δευτεροετείς σπουδαστές και απόφοιτους των τμημάτων:
– Μαγειρικής (Chef)
– Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)
Χώρος διεξαγωγής: Εργαστήριο Σεμιναρίων Γαστρονομίας, Ισόγειο.
Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στο γραφείο γραμματείας στο ισόγειο της Σχολής ή και τηλεφωνικά στο 210 8211700 καθώς και η ηλεκτρονική αποστολή του βιογραφικού σημειώματος στα αγγλικά στο: library@lemonde.edu.gr

Γευσιγνωσία μανιταριών από την εταιρεία Μανιτάρια Δίρφυς

 

SONY DSC

Με χαρά φιλοξενήσαμε στη σχολή μας τον κ. Λευτέρη Λαχουβάρη, γεωπόνο και συνιδιοκτήτη της εταιρείας Μανιτάρια Δίρφυς, για μια μοναδική παρουσίαση – γευσιγνωσία μανιταριών.

Ο κ. Λευτέρης Λαχουβάρης ήταν πολύ άμεσος με τα παιδιά. Μίλησε για τα διαφορετικά είδη μανιταριών, τις συνθηκές καλλιέργειας, τους σωστούς κανόνες αποθήκευσης και συντήρησης, καθώς και για τους τρόπους αξιοποίησή τους στη μαγειρική.
Μαζί με τον κ. Θανάση Μαστρογιάννη, συνιδιοκτήτη της εταιρείας, καλλιεργούν με μεράκι, αγάπη και σεβασμό στη φύση, μανιτάρια όλων των ειδών.

Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα παρακάτω προϊόντα:

  • Μεζεδάκι Λεντινούλα
  • Λάδι μαύρης και λευκής τρούφας
  • Πατέ λιαστής ντομάτας με μαύρη τρούφα
  • Μανιταρόσουπα έτοιμη με λαχανικά

Ευχαριστούμε τον κ. Λαχουβάρη για την όμορφη παρουσίαση.

Γίνε επαγγελματίας Barista & Coffee Expert – Νέο τμήμα ξεκινάει στις 20 Νοεμβρίου

barista le monde1

Γίνε επαγγελματίας Barista & Coffee Expert στη LE MONDE! 

Το πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης, διάρκειας 3 εβδομάδων, προσφέρει όλα τα εφόδια που χρειάζεται ένας επαγγελματίας barista. Τα μαθήματα είναι αποκλειστικά εργαστηριακά και γίνονται 3 φορές την εβδομάδα.

Νέο τμήμα ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 15.00 – 17.30

Δείτε περισσότερα: http://www.lemondecentre.gr/epaggelmatiki_exidikeusi/barista/

Γευσιγνωσία ελαιολάδου από τους Βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

 

Ο κ. Γεώργιος Σακελλαρόπουλος, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, επισκέφτηκε τη σχολή μας την περασμένη Τρίτη για να παρουσιάσει στους σπουδαστές μας τα βραβευμένα προϊόντα της εταιρείας του.

Όσοι πήραν μέρος στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελαιόλαδα και ελιές που παράγονται με σεβασμό στη φύση και με γνώμονα την παραγωγή προϊόντων ανώτερης γεύσης και ποιότητας.

Οι σπουδαστές μας γεύτηκαν τα ελαιοπροϊόντα και έθεσαν ερωτήματα στον κ. Σακελλαρόπουλο.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σακελλαρόπουλο για την παρουσίαση.

Intensive Chef Course Μάθετε να μαγειρεύετε σαν επαγγελματίες

SONY DSC

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου ξεκινάει νέος κύκλος Intensive Chef Course. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης στη μαγειρική τέχνη, συνολικής διάρκειας 6 εβδομάδων , απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες που επιθυμούν να μάθουν να μαγειρεύουν σαν επαγγελματίες!

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα σε ειδικά διαμορφωμένους εργαστηριακούς χώρους. Οι συμμετέχοντες υλοποιούν βήμα προς βήμα την κάθε συνταγή, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και έρχονται σε επαφή με όλες τις βασικές πρώτες ύλες και τεχνικές.

Διάρκεια κάθε προγράμματος: 6 εβδομάδες
Μαθήματα: Τρίτη & Τετάρτη 16.45 – 20.30
Διδακτική μέθοδος: 100% εργαστηριακό πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210 8211700, info@lemonde.edu.gr

Έναρξη Προγράμματος επαγγελματικής εξειδίκευσης Sommelier – Οινοχόος!

Sommelier Courses…be a wine expert!

Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Sommelier από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για όσους θέλουν να ξεχωρίσουν στον κόσμο του κρασιού.
Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017.

Δείτε περισσότερα εδώ
sommelier (4) (Copy) sommelier (5) (Copy) sommelier (Copy) sommelier (2) (Copy) sommelier (3) (Copy)