Αθλητικές

Το αθλητικό τμήμα του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE παρέχει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα μέσω των δραστηριοτήτων που διοργανώνει.

 

Αρχικά υπάρχει το πρωτάθλημα basketball LE MONDE των τμημάτων της σχολής και το αντίστοιχο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5×5. Από τους διακριθέντες σπουδαστές στελεχώνεται η ομάδα που εκπροσωπεί τη σχολή LE MONDE σε αγώνες στο πρωτάθλημα σχολών που διεξάγεται και που η LE MONDE τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικές διακρίσεις.

Επίσης διοργανώνονται εκδρομές για Rafting στο Λούσιο και για beach volley ή beach soccer σε τουρνουά που γίνονται σε παραλίες της Αττικής. Το αθλητικό τμήμα συντονίζεται από γυμναστή-προπονητή και στο σχεδιασμό του ετήσιου προγράμματος δραστηριοτήτων λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις των σπουδαστών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις αθλητικές δραστηριότητες της Σχολής :

Φιλικός αγώνας βόλεϊ γυναικών
Εκδρομή στον Παρνασσό
Εσωτερικό Πρωτάθλημα LE MONDE 5Χ5
Αθλητικές Δραστηριότητες εκπαιδευτικού έτους 2011-2012

Νέα τμήματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο στο ΙΕΚ LE MONDE στις ειδικότητες: μαγειρική, ζαχαροπλαστική και ξενοδοχειακά

hotel management LE MONDE (2)

 

 

 

Νέα τμήματα αποκλειστικά εξειδικευμένα ξεκινούν μέσα στον Φεβρουάριο στο ΙΕΚ LE MONDE στις ειδικότητες:

Η φοίτηση είναι διετής (4 εξάμηνα σπουδών + ένα εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης).

Πληροφορίες – εγγραφές: 2104830500, info@lemonde.edu.gr

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019

DSC08534
Καλούνται οι σπουδαστές των τμημάτων Β, Γ & Δ εξαμήνου, να προσέλθουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στη Γραμματεία της Σχολής 10:00 – 18:00, για να παραλάβουν το πρόγραμμα των μαθημάτων του νέου εξαμήνου.

Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

Entrements & Petits Gâteaux – Masterclass 2019

Τούρτες και ατομικά γλυκά με καινοτόμες τεχνικές και ιδιαίτερο ντεκόρ που φέρουν τη ζαχαροπλαστική ταυτότητα του pastry chef και καθηγητή της σχολής, Νικόλα Νικολακόπουλου, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε ένα ξεχωριστό τριήμερο masteclass.

 

Ελληνική Υψηλή Γαστρονομία

Τρεις ξεχωριστές γαστρονομικές συνθέσεις με ξεκάθαρες ελληνικές αναφορές, παρουσίασε ο επιτυχημένος chef και απόφοιτος της σχολής μας, Γκίκας Ξενάκης, δημιουργώντας υψηλής αισθητικής ελληνικές γεύσεις.

Sous Vide – Masterclass 2019

Κάθε βήμα της μεθόδου sous vide, από τα καρυκεύματα, το σφράγισμα σε vaccum και τον έλεγχο της θερμοκρασίας μέχρι τον καθορισμό του χρόνου και των θερμοκρασιών που μας υποδεικνύει η πρώτη ύλη, παρουσίασε και ανέλυσε ο chef και καθηγητής της Σχολής, Χρήστος Παναγόπουλος, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες και εξασφαλίζοντας άριστα γευστικά αποτελέσματα.

Sugar Paste Modelling

Με την καθοδήγηση της pastry chef και καθηγήτριας της σχολής, Ευγενίας Δελτσίδου, οι συμμετέχοντες του workshop ζαχαρόπαστας δημιούργησαν 12 υπέροχες τούρτες, εφαρμόζοντας συγκεκριμένες τεχνικές επικάλυψης και αποτυπώνοντας φιγούρες μοντελισμού. Το αποτέλεσμα.. στις εικόνες που ακολουθούν.