Αθλητικές

Το αθλητικό τμήμα του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE παρέχει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα μέσω των δραστηριοτήτων που διοργανώνει.

 

Αρχικά υπάρχει το πρωτάθλημα basketball LE MONDE των τμημάτων της σχολής και το αντίστοιχο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5×5. Από τους διακριθέντες σπουδαστές στελεχώνεται η ομάδα που εκπροσωπεί τη σχολή LE MONDE σε αγώνες στο πρωτάθλημα σχολών που διεξάγεται και που η LE MONDE τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικές διακρίσεις.

Επίσης διοργανώνονται εκδρομές για Rafting στο Λούσιο και για beach volley ή beach soccer σε τουρνουά που γίνονται σε παραλίες της Αττικής. Το αθλητικό τμήμα συντονίζεται από γυμναστή-προπονητή και στο σχεδιασμό του ετήσιου προγράμματος δραστηριοτήτων λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις των σπουδαστών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις αθλητικές δραστηριότητες της Σχολής :

Φιλικός αγώνας βόλεϊ γυναικών
Εκδρομή στον Παρνασσό
Εσωτερικό Πρωτάθλημα LE MONDE 5Χ5
Αθλητικές Δραστηριότητες εκπαιδευτικού έτους 2011-2012

Έναρξη νέων τμημάτων Bartender και Barista στις 25 Σεπτεμβρίου

Νέο τμήμα Barista & Coffee Expert ξεκινάει τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

Ο Barista είναι το στέλεχος εκείνο που αναλαμβάνει τη διαχείριση, την οργάνωση και λειτουργία του τμήματος καφέ μιας επισιτιστικής επιχείρησης.

Διάρκεια: 3 εβδομάδες

Δείτε περισσότερα: http://www.lemondecentre.gr/epaggelmatiki_exidikeusi/barista/

Νέο τμήμα Bartender ξεκινάει την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίουυ

Ο Bartender είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την μπάρα κάθε εστιατορίου, ξενοδοχείου και bar για να παρασκευάσει και να προσφέρει το σωστό ποτό. Γνωρίζει τις δόσεις ανάμιξης αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, δημιουργεί cocktails, σερβίρει και εξυπηρετεί τους πελάτες.
Διάρκεια: 6 εβδομάδες

Δείτε περισσότερα: http://www.lemondecentre.gr/epaggelmatiki_exidikeusi/bartenders/

Περισσότερες πληροφορίες – εγγραφές: 2104830500

baristaa-1-312x230bartender (1)

 

Έλα με τους κορυφαίους των τουριστικών σπουδών

photo ktiriou mikri

Ενημερωθείτε για τις προοπτικές που ανοίγονται στον χώρο του τουρισμού, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.
Επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις της Σχολής LE MONDE και ενημερωθείτε για τα προγράμματα σπουδών των πιο δυναμικών ειδικοτήτων της αγοράς.

 

  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού (Tourism Management)

 

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Hotel Management)

 

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

 

  • Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)

 

Πληροφορίες – Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-18.00.

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45
Μοσχάτο Αττικής
Τ.: 210 4830500, Ε.: info@lemonde.edu.gr

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοίνωσε τη διενέργεια εξετάσεων Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ οι οποίοι έχουν αποκτήσει ΒΕΚ.

Οι εξετάσεις αφορούν:
• τους απόφοιτους παλαιού τύπου ΙΕΚ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τα 4 Εξάμηνα μέχρι και τον Φεβρουάριο 2015 κι έχουν αποκτήσει τη Β.Ε.Κ. (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης) και
• τους απόφοιτους νέου τύπου ΙΕΚ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τα 4 Εξάμηνα από τον Ιούνιο 2015 κι έπειτα, έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για το 5ο εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης κι έχουν αποκτήσει τη Β.Ε.Κ. (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης)

Αρχικά, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής από 10/8/17 έως και 5/9/2017 και αποστέλλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση του ΕΟΠΠΕΠ.

Σημείωση: Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, απαιτείται οι υποψήφιοι να αγοράσουν παράβολα από την Εθνική τράπεζα 24 ώρες πριν υποβάλλουν την αίτηση, δηλαδή έως 4/9/2017 στις 14:00.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες:
http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/999-announcement_iek_2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών στο «Κτήμα Κοκοτού»

Την Τετάρτη 17 Μαίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας» στο «Κτήμα Κοκοτού» στην Σταμάτα.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Οινολογία» και συνοδεύονταν από την καθηγήτρια του μαθήματος και οινολόγο κα Λαλίκου Μαρία.

Ευχαριστούμε θερμά για τη ξενάγηση και την εγκάρδια φιλοξενία.

Νικητές διαγωνισμού tart, η τέχνη της τάρτας από τη LE MONDE sponsored by KENWOOD

 

Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής LE MONDE, ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού tart, η τέχνη της τάρτας από τη LE MONDE sponsored by KENWOOD.

Οι 8 διαγωνιζόμενοι που κατάφεραν να προκριθούν σ’ αυτήν τη φάση, έβαλαν τα δυνατά τους για να παρασκευάσουν την τέλεια τάρτα που θα εντυπωσίαζε τόσο με τη γεύση της, όσο και με την εμφάνισή της.

Οι κ.κ. Δημήτρης Αμβράζης, Βίκτωρας Αναγνωστόπουλος, Νεκτάριος Βουρίκης και Κίμωνας Λιάκης, καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου και η κ. Ρένα Γερμανίδου, εκπρόσωπος της εταιρείας KENWOOD, ανέλαβαν το δύσκολο έργο της αξιολόγησης δοκιμάζοντας 3 αλμυρές και 5 γλυκές τάρτες.Νικητές αναδείχτηκαν οι Ευσταθόπουλος Οδυσσέας και Μυκονιάτης Γιώργος, σπουδαστές μαγειρικής τέχνης της σχολής LE MONDE, οι οποίοι κέρδισαν από μια κουζινομηχανή KENWOOD αξίας 580€ καθώς και τη δυνατότητα επαγγελματικής φωτογράφισης, επιμέλειας και βιντεοσκόπησης της συνταγής από τη LE MONDE και προβολής της συνταγής στην ιστοσελίδα και τα social media της σχολής. Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών σε όλους όσοι συμμετείχαν και φυσικά, οι απαραίτητες φωτογραφίες που θα θυμίζουν σε όλους μας την όμορφη αυτή βραδιά.

Τέλος, μέσα σε μια χαλαρή πλέον και γιορτινή ατμόσφαιρα όλοι οι διαγωνιζόμενοι έσπευσαν να δοκιμάσουν τις τάρτες των συμπαικτών τους, ολοκληρώνοντας με τον πιο γευστικό τρόπο τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

Θερμά συγχαρητήρια στους 2 μεγάλους νικητές και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή όλους τους διαγωνιζόμενους.

Συμμετοχή της LE MONDE στο ACG International Sports Festival

Η ομάδα μπάσκετ ανδρών της LE MONDE, συμμετείχε στο ACG International Sports Festival που διοργάνωσε το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (ACG), στις εγκαταστάσεις του από τις 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2017.Μπορεί η πολυπόθητη νίκη να μην ήρθε, ωστόσο η συμμετοχή και μόνο προσέφερε στους σπουδαστές μας πολλές και χρήσιμες εμπειρίες.
Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όλους τους σπουδαστές που εκπροσώπησαν τη Σχολή μας στο τουρνουά.