Μίνως Κονίδης

Δημιουργεί γευστικά πιάτα στο δικό του εστιατόριο «Ωραία μου κουζίνα»

 

minos_konidisΑπόφοιτος του τμήματος Eπαγγελματικής Mαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Μίνως Κονίδης αποφοίτησε από το τμήμα Eπαγγελματικής Mαγειρικής του Eκπαιδευτικού Oμίλου LE MONDE το 2002 και στη συνέχεια παρακολούθησε το πρόγραμμα Mετεκπαίδευσης στην Yψηλή Gαστρονομία – Eurochef. Έχει δουλέψει ως μάγειρας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως: Διόσκουροι, Πάνθεον, Athens Hilton, Δάφνη στην Παροικιά, L’ enfant gaté, Big Apple, Ορίζοντες, Mendoza, Αγοραστός, Anelixis Emboriki, Λεμονόκηπος, Κρίθαμος, Trapezaria. Το 2005 πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής στην Κωνσταντινούπολη όπου κατέκτησε το βραβείο 2ης θέσης στην κατηγορία gourmet. Σήμερα συνεχίζει να δημιουργεί γευστικά πιάτα στο δικό του εστιατόριο «Ωραία μου κουζίνα».

1. Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της μαγειρικής;

Από μικρό παιδί μου άρεσε η μαγειρική και ήθελα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα.

2. Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Γιατί ήταν η καλύτερη ιδιωτική σχολή στον τομέα της επαγγελματικής μαγειρικής.

3. Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής συνέχισες τις σπουδές σου εξωτερικό;

Όχι, γιατί εκείνη την εποχή μόλις είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα Mετεκπαίδευσης Eurochef του Eκπαιδευτικού Oμίλου LE MONDE.

4. Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Εργάζομαι 13 χρόνια στον χώρο της εστίασης και τους τελευταίους 6 μήνες έχω ανοίξει δικό μου εστιατόριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

5. Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Πλεονεκτήματα: Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να δημιουργείς κάτι, το οποίο μπορεί να απολαύσει ο κόσμος.
Μειονεκτήματα: Μεγάλη ένταση και πίεση, έλλειψη προσωπικού χρόνου και δύσκολες συνθήκες εργασίας.

6. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Yπομονή, φαντασία, υπευθυνότητα, ομαδικό πνεύμα.