Μεντζέλος Δροσόπουλος

Εxecutive chef στο δικό του εστιατόριο Mentzelos

mentzelos drosopoulosΑπόφοιτος τμήματος Μετεκπαίδευσης στην Υψηλή Γαστρονομία-Eurochef του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

O Μεντζέλος Δροσόπουλος αποφοίτησε από το τμήμα Μετεκπαίδευσης στην Υψηλή Γαστρονομία-Eurochef του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Έχει εργαστεί για χρόνια σε κρουαζιερόπλοια, yachts αλλά και σε εστιατόρια όπως Vive Mar, Ακρωτήρι, Ιθάκη, Διατηρητέον, Βυθός, Ερμού και Ασωμάτων, Sea n’ City και πολλά ακόμη. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στο δικό του εστιατόριο Mentzelos – slow food and drinks, το οποίο πρεσβεύει το κίνημα “slow food”.

1. Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της μαγειρικής;

Γιατί πάντα μου άρεσε το καλό φαγητό και πάντα είχα την περιέργεια για το πως γίνεται.

2. Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Διότι, αποδεδειγμένα είναι ένας οργανωμένος όμιλος με πλήρη συνείδηση στην υποχρέωση που έχει αναλάβει, με γνώση του αντικειμένου σπουδών που προσφέρει και κινείται με υποδειγματική σοβαρότητα στον χώρο του.

3. Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής συνέχισες τις σπουδές σου εξωτερικό;

Βεβαίως. Σε σεμινάρια και κυρίως ασκώντας το επάγγελμα.

4. Πώς θα έλεγες ότι σε βοήθησε η εμπειρία σου στο εξωτερικό στη μετέπειτα επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Πιστεύω ότι στην εποχή μας, ένας chef οφείλει να βγει εκτός των συνόρων της χώρας του (επαγγελματικά), προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες διάκρισης και επιτυχίας ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τους επαγγελματικούς του ορίζοντες.

5. Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;
Είναι μακροχρόνια. Προφανώς θα ενημερωθείτε γι’ αυτή από το βιογραφικό που σας επισυνάπτω.

6. Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά όπως και τα μειονεκτήματα. Κάποια ενδεικτικά, είναι ότι το επάγγελμα αυτό είναι άκρως δημιουργικό και τόσο διαφορετικό στην καθημερινότητά του καθώς, συνήθως, ποτέ μία μέρα δεν είναι ίδια με την άλλη. Το μειονέκτημα είναι ότι ο συνειδητοποιημένος επαγγελματίας πρέπει να “ξεχάσει” τη φυσιολογική προσωπική ζωή και τον συνήθη ρυθμό εργασίας.

7. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Φαντασία, ευστροφία, σωματική αντοχή, πνεύμα συνεργασίας, καρτερικότητα, σεβαστικότητα, ταπεινοφροσύνη, αγάπη και ενδιαφέρον για τη φύση, δεκτικότητα, καλαισθησία, αγάπη και ενδιαφέρον για την υγιεινή και καθαριότητα εν γένει, ανθρωποκεντρικότητα, φιλομάθεια και άλλα…