Ηλίας Γώγος

Είναι συνιδιοκτήτης του bistrot PANGO’S στο κέντρο της Αθήνας

teliki photo_nΑπόφοιτος επαγγελματικής μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Ηλίας Γώγος αποφοίτησε από το τμήμα Επαγγελματικής Μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Αφού εργάστηκε για ένα διάστημα σε κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων όπως είναι το King George Hotel, Meat square – Grill, ΚΛΙΚ bar restaurant,  άρχισε να ασχολείται με την επιμέλεια menu διαφόρων εστιατορίων μέσω της εταιρείας consulting services, Fresh ID. Σήμερα τον συναντάμε στο bistrot PANGO’ S στο κέντρο της Αθήνας, του οποίου είναι συνιδιοκτήτης.

1. Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της μαγειρικής;

Αρχικά, εργάστηκα σε καταστήματα εστίασης και καφέ, το 1998 ως φοιτητής, για να εξασφαλίσω επιπλέον χρήματα. Τελειώνοντας το πτυχίο (Διοίκηση Επιχειρήσεων) σε ξένο πανεπιστήμιο, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μαγειρική με σκοπό να κάνω επάγγελμα ένα «ενδιαφέρον» που είχα από 15 ετών και να ασχοληθώ αν γινόταν και επιχειρηματικά με αυτό, στο μέλλον.

2. Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Επέλεξα τη LE MONDE καθώς ήταν η πιο οργανωμένη-αναγνωρισμένη σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, ενώ από πληροφορίες που είχα συγκεντρώσει, αποτελούσε μία «είσοδο» στη συγκεκριμένη αγορά εργασίας με πολύ καλές διασυνδέσεις σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

3. Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής συνέχισες τις σπουδές σου στο εξωτερικό;

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη LE MONDE είχα ξεκινήσει ήδη να εργάζομαι, ενώ με το που τελείωσα τη σχολή είχα αρκετές επαγγελματικές επιλογές στο εσωτερικό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό.

4. Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Από τότε που αποφοίτησα από τη LE MONDE εργάστηκα σε διάφορες επισιτιστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, όπως: King George Hotel, Meat square – Grill, ΚΛΙΚ bar restaurant, Pango’s Bistrot – Delicatessen. Τώρα ασχολούμαι με την επιμέλεια menu διαφόρων εστιατορίων μέσω της εταιρείας consulting services, Fresh ID, της οποίας είμαι ιδιοκτήτης και ταυτόχρονα έχω αναλάβει την κουζίνα ενός παραδοσιακού μεζεδοπωλείου στα Σεπόλια με μεσογειακούς μεζέδες και πρώτες ύλες από την ελληνική αγορά.

5. Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Πλεονεκτήματα επαγγέλματος: οι διάφορες προοπτικές καριέρας που σου παρουσιάζονται, η ικανοποίηση από τα άμεσα αποτελέσματα της δουλειάς, το αμείωτο ενδιαφέρον για νέες ιδέες, δημιουργίες και πειραματισμούς.
Μειονεκτήματα επαγγέλματος: σωματική κούραση λόγω ορθοστασίας, άγχος-πίεση και λίγος χρόνος για προσωπική ζωή.

6. Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, που πιθανόν να παραλείψαμε και το οποίο θα ήθελες να αναφέρεις;

Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα θα πρέπει να ενδιαφέρεται πραγματικά για την τέχνη της μαγειρικής ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με πολλή υπομονή και επιμονή …