• Επιλογή Γλώσσας: GR / EN

FAQ

 • +Γιατί να επιλέξω να σπουδάσω στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα;
  Ζούμε σε μία χώρα της οποίας η οικονομική δραστηριότητα, λόγω γεωγραφικής θέσης, ιστορικής παράδοσης και μεσογειακής ιδιοσυγκρασίας, είναι άμεσα συνυφασμένη με ενασχολήσεις σχετικά με τον τουρισμό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (W.T.O.) ή (U.N.W.T.O.), ο τουρισμός καλύπτει το 18% του ΑΕΠ της Ελλάδος και απασχολεί 963.000 εργαζόμενους στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα (20.9% του συνόλου των εργαζομένων).

  Όμως, η εποχή όπου η ενασχόληση με τον τουρισμό αποτελούσε απλά λύση ανάγκης για τις οικογένειες που προέρχονταν από ένα όμορφο τόπο με υψηλή επισκεψιμότητα, έχει περάσει. Αποτελεί επιβεβαιωμένη διαπίστωση, ότι όσοι καταπιάνονται με επαγγέλματα γύρω από τον τουρισμό πρέπει να έχουν ουσιαστική γνώση της ξενοδοχειακής και τουριστικής διοίκησης, καθώς και της γαστρονομίας. Έτσι, όσοι αποφασίσετε να σπουδάσετε κάποια ειδικότητα του τουριστικού τομέα, να είστε βέβαιοι, ότι η εκπαίδευσής σας στο Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE θα σας εφοδιάσει με προσόντα που θα σας αναδείξουν στον τουριστικό επαγγελματικό στίβο.
 • +Θα μπορέσω να πάρω αναβολή στράτευσης για όλο το διάστημα φοίτησής μου;
  Σε όλους τους σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE χορηγείται αναβολή στράτευσης, μέχρι την αποφοίτηση τους από την ειδικότητα που έχουν επιλέξει. Η Σχολή μας, αναγνωρισμένη από το Ελληνικό Κράτος παρέχει όλα τα εφόδια και τις κατάλληλες συνθήκες στους σπουδαστές της, για ανεμπόδιστες σπουδές στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα.
 • +Οι σπουδές μου αναγνωρίζονται από το Ελληνικό Κράτος αλλά και στο Εξωτερικό;
  Τα προγράμματα σπουδών του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE ακολουθούν τα προγράμματα του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) του : Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ως εκ τούτου αναγνωρίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο.

  Επιπλέον τα προγράμματα σπουδών του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE εμπλουτίζονται με προδιαγραφές των μεγαλύτερων Ελβετικών, Γαλλικών και άλλων Ευρωπαϊκών Σχολών, κάτι που επιτρέπει όχι μόνο την αναγνώριση των σπουδών σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και την ανεμπόδιστη πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών σε Ιδρύματα του Εξωτερικού.

  Με βάση το αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος, Δίπλωμα Σπουδών που δίνεται στους αποφοίτους, οι τελευταίοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον το «Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης» που εκχωρείται από τον Ο.Ε.Ε.Κ. μέσω εξετάσεων, εφόσον επιθυμούν επαγγελματική αποκατάσταση σε θέσεις του Δημόσιου Τομέα.
 • +Τι κατεύθυνση σπουδών να ακολουθήσω ανάμεσα σε αυτές των Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων;
  Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση στην ερώτηση αυτή. Το Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE προετοιμάζει μελλοντικούς επαγγελματίες στις ακόλουθες ειδικότητες:
  • Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας - Hotel Management
  • Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου – Tourism Management
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Chef Professional Food Production
  • Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας – Pastry Chef Professional Confection Production

  ενώ επίσης υπάρχουν αρκετά προγράμματα εξειδίκευσης σπουδών, μετεκπαίδευσης και σεμιναρίων. Οι ειδικοί Σύμβουλοι του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE σε περιμένουν να συζητήσεις μαζί τους για το επάγγελμα που σου ταιριάζει!
 • +Το Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE σε τι διαφοροποιείται από τα άλλα Ελληνικά Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. που προσφέρουν τουριστική και ξενοδοχειακή εκπαίδευση;
  Το Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE είναι το μόνο Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. που εξειδικεύεται αποκλειστικά στην τουριστική και ξενοδοχειακή εκπαίδευση. Επίσης είναι το μόνο Ελληνικό Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. που είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (W.T.O.) ή (U.N.W.T.O.).

  Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα, απόλυτα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, παρέχοντας στους καταρτιζόμενους μας τις ουσιαστικές γνώσεις και τα ουσιαστικά εφόδια, που θα τους καταξιώσουν στον επαγγελματικό στίβο.