Συγκεκριμένα την Τρίτη 28 Μαΐου από 10.30 – 19.00 πραγματοποιήθηκε στον 4ο όροφο mini έκθεση γαλλικών προϊόντων για τους επαγγελματίες του κλάδου της γαλλικής γαστρονομίας.
Οι εταιρείες που εξέθεσαν τα προϊόντα τους ήταν: Bovillage, Café Richard, Délifrance, Eurofood Quality, Pernord Ricard, Rémy Cointreau, Rougié, τα οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια επίδειξης όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη την χρήση κάποιων από τα προϊόντα. Σεμινάρια πραγματοποίησαν η εταιρεία Eurofood Quality σε συνεργασία με τον chef patissier Απόστολο Ζιάπα του ζαχαροπλαστείου «Ζιάπας», ο οποίος παρουσίασε προϊόντα του γαλλικού οίκου Isigny Ste Mère. Ακολούθησε σεμινάριο από τον chef Jean Caille του οίκου Rougié, ο οποίος έδειξε τρόπους επεξεργασίας του φουά γκρα. Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με μια παρουσίαση ποικιλιών τσάι και καφέ από την Cafés Richard μαζί με μια επίδειξη latte art από τον barista της Manon Café, κ. Πάστρα Ιωάννη.
Το 3ο γαλλικό φεστιβάλ γαστρονομίας διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα από το Eμπορικό Τμήμα-UBIFRANCE της Γαλλικής Πρεσβείας, την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά και το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport. Το φεστιβάλ συνεχίζεται ως και 21 Ιουνίου με πολλές ακόμη εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.sogallika.gr.
Δημοσιεύθηκε: 29/5/2013