Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Dans LE MONDE with HERVE THIS

21 Μαρτίου, 2018 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

dans le monde (6)

Μια συναρπαστική διάλεξη, το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα και δύο cocktails που θα μείνουν στην ιστορία, σηματοδότησαν την επίσκεψη του Hervé This στην Αθήνα, καλεσμένου του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Δείπνο προς τιμή του Hervé This, 16 Μαρτίου 2018.
Το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα και τα πρώτα note à note cocktails στον κόσμο.

Στις 16 Μαρτίου, o Hervé This παρουσίασε σε ένα δείπνο στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολής, τη νέα, επαναστατική κουζίνα note à note την οποία δημιούργησε και πρεσβεύει ως το μέλλον στη μοριακή γαστρονομία. Στη διάρκεια της ομιλίας του παρατέθηκε το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα, που προετοίμασαν οι καθηγητές της σχολής Ευθύμιος Καλόσακας και Νικόλας Νικολακόπουλος, σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Hervé This και με την ενεργή συμμετοχή φοιτητών της σχολής. Το πρώτο και το κύριο πιάτο είχε την υπογραφή του καθηγητή της σχολής, Μιχάλη Ντουνέτα, ενώ τα πρώτα note à note cocktail στον κόσμο δημιουργήθηκαν από τον καθηγητή της σχολής Γιάννη Βλάχο.

Διάλεξη Hervé This, 17 Μαρτίου 2018.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Hervé This, το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε διοργάνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.
Με θέμα «Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον», ο διεθνούς φήμης φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, παρουσίασε την κουζίνα «note à note», μια καινοτόμο επιστημονική ιδέα με γαστρονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της dans LE MONDE, μιας πρωτοβουλίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, με καλεσμένους διακεκριμένες προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια και επιδραστικό ρόλο στις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις της γαστρονομία, της ζαχαροπλαστικής και του τουρισμό.
«Η κουζίνα «note à note» προσφέρει την ελευθερία να σχεδιάσεις το σχήμα, το χρώμα, τη γεύση, το άρωμα και τα θρεπτικά στοιχεία του πιάτου σου από το μηδέν – χρησιμοποιώντας αποκλειστικά καθαρές χημικές ενώσεις. Φανταστείτε τις αμέτρητες δυνατότητες που ανοίγονται για έναν chef», τόνισε ο Hervé This.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με περισσότερους από 500 προσκεκλημένους, ο Hervé This μίλησε για τη μαγειρική ως αγάπη-τέχνη-τεχνική, τις εφαρμογές της μοριακής γαστρονομίας και τη μοριακή κουζίνα, παρουσίασε τα επιμέρους στοιχεία ενός ελληνικού πιάτου, προχώρησε στη λειτουργική ανάλυση στοιχείων και στην παρουσίαση των όρων της «γεύσης», καταλήγοντας στην επεξήγηση και τις εφαρμογές της κουζίνας note à note.
«Οι φυσικοί πόροι δεν επαρκούν για να θρέψουν τα 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους που θα κατοικούν στη Γη το 2050. Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι», εξήγησε ο Hervé This προβάλλοντας την κουζίνα note à note ως την απάντηση στο πρόβλημα της εξάντλησης των φυσικών πόρων του πλανήτη στο μέλλον.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επαγγελματίες από τον χώρο της γαστρονομίας & της εστίασης, χημικοί & τροφογνώστες, φοιτητές και απόφοιτοι της σχολής καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Χορηγός επικοινωνίας, Γαστρονόμος | Διοργάνωση, Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.