Άκης Πετρετζίκης

Head chef του Michel Roux στο εστιατόριο Avenue του ξενοδοχείου Metropolitan

Petretzikis

Απόφοιτος τμήματος επαγγελματικής μαγειρικής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Άκης Πετρετζίκης αποφοίτησε από το τμήμα επαγγελματικής μαγειρικής το 2009. Από την αρχή της καριέρας του έφυγε στο εξωτερικό για δουλειά, όπου εργάστηκε σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως το The Goring, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Έχοντας αποκτήσει εμπειρία από το εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα συνεχίζοντας την καριέρα του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εστιατόριο Avenue του ξενοδοχείου Metropolitan όπου έχει αναλάβει head chef του Michel Roux.

1. Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της μαγειρικής;

Νομίζω ότι όποιος ψάξει να βρει τον λόγο για τον οποίο άρχισε τη μαγειρική, τότε δεν νιώθει ούτε 1% από ό,τι νιώθω εγώ για τη μαγειρική.

2. Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Διότι είναι μία από τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα.

3. Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής συνέχισες τις σπουδές σου στο εξωτερικό;

Έφυγα κατευθείαν στο εξωτερικό για δουλειά.

5. Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Θα αναφέρω μόνο τις δύο τελευταίες μου δουλειές, διότι αν αρχίσω να απαριθμώ τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία που έχω δουλέψει,  δεν μας φτάνει μια σελίδα. Τελευταία δουλειά πριν φύγω από Αγγλία, ήταν στο ξενοδοχείο The Goring, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου και η θέση που είχα ήταν senior chef de partie. Τώρα είμαι ο head chef του Michel Roux στο εστιατόριο Avenue στο ξενοδοχείο Metropolitan.

6. Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στο επάγγελμα, αλλά στους ανθρώπους.

7. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Το μόνο που χρειάζεται κάποιος, είναι να αγαπάει  πραγματικά το επάγγελμα.