Νέα, ανακοινώσεις

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των σπουδαστών που κατέκτησαν την τρίτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας TROPHÉE MILLE INTERNATIONAL 2019

22 Απριλίου, 2019 - Νέα, ανακοινώσεις

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου έλαβε χώρα  ειδική εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις της σχολής, προς τιμήν των δύο σπουδαστών που κατέκτησαν την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019, ο οποίος διεξήχθη στην πόλη Ρενς της Γαλλίας στις 18 Μαρτίου, 2019.

Συγκεκριμένα, οι δύο σπουδαστές της σχολής LE MONDE, Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρης Φεσσάς, ξεχώρισαν για το σθένος τους και το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των πιάτων τους – μια αλμυρή και μια γλυκιά συνταγή – ανάμεσα σε συνολικά 12 χώρες, εντυπωσιάζοντας τους κριτές του διαγωνισμού με τις γαστρονομικές τους συνθέσεις και την άψογη συνεργασία τους με τους καθηγητές τους.

Την προετοιμασία των δύο ταλαντούχων σπουδαστών είχαν αναλάβει οι καθηγητές μαγειρικής, Μάκης Καλόσακας και Χρήστος Παναγόπουλος, καθώς και οι καθηγητές ζαχαροπλαστικής, Νικόλας Νικολακόπουλος και Χάρης Ψιλόπουλος, οι οποίοι με την εμπειρία τους, τις πολύτιμες γνώσεις, και τις συνεχείς συμβουλές τους, βοήθησαν τους διαγωνιζόμενους να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους και αξιολογώντας την εξέλιξη της προπόνησής τους.

Στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η σχολή LE MONDE, όλη η νικητήρια ομάδα (σπουδαστές και καθηγητές) παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες για την επιτυχία τους από τη Διοίκηση της σχολής. Την εορταστική ατμόσφαιρα έζησαν από κοντά τιμώντας με την παρουσία τους τους νικητές, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, κριτικοί γεύσης, καθηγητές της σχολής και άλλοι επίτιμοι καλεσμένοι. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γευτούν τα δύο βραβευμένα πιάτα που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό και χειροκρότησαν με δύναμη, τη σημαντική αυτή διάκριση και επιτυχία των σπουδαστών αλλά και των προπονητών τους.

Για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International:
Ο Trophée Mille International αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη νέων chef, με κριτική επιτροπή μια ομάδα διακεκριμένων Γάλλων chef & pastry chef, βραβευμένων με αστέρια Michelin αλλά και με τον ανώτερο τιμητικό τίτλο που μπορεί να αποδοθεί σε έναν επαγγελματία Γάλλο chef, εκείνον του MOF (Meilleur Ouvrier de France). Φέτος, οι σπουδαστές της LE MONDE αναδείχθηκαν στην 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, 2019 στην πόλη Ρενς στη Γαλλία, συμπληρώνοντας την ομάδα των νικητών, με την Ιταλία να κατακτά την πρώτη θέση και την Ιαπωνία τη δεύτερη.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.