Παρουσίαση Santo Wines στη σχολή LE MONDE

santowinesatlemonde3

Οι σπουδαστές της σχολής μας που παρακολούθησαν την παρουσίαση Santo Wines που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/11 στη σχολή είχαν την ευκαιρία να μαγευτούν από τη μοναδικότητα της Σαντορίνης. Ένα νησί που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο μικροκλίμα καθώς και από το ηφαιστιογενές έδαφος, δυο στοιχεία που συντελούν στην παραγωγή των περίφημων γηγενών ποικιλιών, το Ασύρτικο, το Αθήρι και το Αηδάνι που δίνουν τα γνωστά κρασιά του τόπου.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο κ. Μπιλέρης Νεκτάριος από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Santo Wines, Η ένωση ιδρύθηκε το 1947. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους Συνεταιρισμούς της Ελλάδας με 1200 μέλη. Δέσμευση της Santo είναι η διαφύλαξη της τοπικής παράδοσης και ιστορίας, η προστασία των παραδοσιακών καλλιεργειών, η παραγωγή οίνων και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Σαντορίνη (ΠΟΠ )υψηλής ποιότητας και η αειφόρος γεωργική ανάπτυξη του νησιού.

Οι σπουδαστές μας δοκίμασαν κάποια από τα εξαιρετικά κρασιά Santo Wines. Ευχαριστούμε τη Santo Wines και τον κ. Μπιλέρη για την παρουσίαση.