Μέλι: Διαδικασία παραγωγής και χαρακτηριστικά γνωρίσματα

ROK_2358-6

Το μέλι, τα ευεργετικά του χαρακτηριστικά και ο ιδιαίτερος τρόπος παραγωγής του, ήταν το θέμα του σεμιναρίου που παρουσίασε ο κ. Χαράλαμπος Φωτόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Μέλι Ταϋγετου – Μελισσοκομία Φωτόπουλου».

Η οικογένεια του κ. Φωτόπουλου ασχολείται εδώ και δεκαετίες με την παραγωγή μελιού και παράγουν υψηλής ποιότητας μέλι και όλων των συναφών προϊόντων μελιού, όπως νωπή γύρη, βασιλικός πόλτός, κερί και παστέλι.

Στο σεμινάριο ο κ. Φωτόπουλος ανέλυσε τόσο τις ιδιαίτερες συνθήκες παραγωγής όσο και τα διαφορετικά είδη μελιού που παράγει ο δίος. Οι σπουδαστές μας δοκίμασαν μέλι από θυμάρι, πεύκο, κούμαρο, πορτοκάλι, φασκόμηλο, ευκάλυπτος, έλατο και ρείκι.

Μάρτιος 2019