Γαστρονομικοί προορισμοί – Η γαστρονομία της Τήνου

Gastronomia Tinou (3)

Με χαρά φιλοξενήσαμε στη σχολή μας τον κ. Γιώργο Πίττα, ιδρυτή του Greek Gastronomy Guide και εμπνευστή του Ελληνικού Πρωϊνού καθώς και τον κ. Γιώργο Αμοιραλή, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Υγιεινομικού Ενδιαφέροντος Τήνου, οι οποίοι παρουσίασαν στους σπουδαστές μας μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Γαστρονομικοί προορισμοί της Ελλάδας – Η γαστρονομία της Τήνου».

Ο κ. Αμοιραλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια από τον ίδιο αλλά και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες της Τήνου, οι οποίοι έχουν συσπειρωθεί σε έναν σύλλογο με κοινό όραμα και στόχο την ανάδειξη του νησιού σε γαστρονομικό προορισμό. Ο κ. Πίττας, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να καταγράψει και να αναδείξει τη γαστρονομική ταυτότητα κάθε γεωγραφικής περιοχής της χώρας, αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιου είδους συλλογικών προσπαθειών, όπως γίνεται στην Τήνο, προκειμένου να αναβαθμιστεί τόσο η γαστρονομία όσο και αντίστοιχα ο τουρισμός της χώρας.

Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εισηγητές και να θέσουν τα ερωτήματά τους.