Αρχές μοριακής γαστρονομίας και εφαρμογές στη ζαχαροπλαστική τέχνη

Παρασκευή     30/5/2014    17.30 – 20.30

Η ζαχαροπλαστική είναι χημεία. Οι συνταγές της μοριακής ζαχαροπλαστικής βασίζονται σε νόμους της φυσικής και της χημείας και χρησιμοποιούν κοινά υλικά με διαφορετικούς τρόπους. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς οι συνταγές διαφέρουν τόσο στο γευστικό αποτέλεσμα όσο και στην παρουσίαση.  Θα αποκαλύψουμε τις βασικές αρχές της μοριακής γαστρονομίας, αυτή τη φορά εστιάζοντας στις εφαρμογές που μπορούν να έχουν στη ζαχαροπλαστική τέχνη.

Εισηγητής: Νικόλας Νικολακόπουλος                            Κόστος 60€